19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükşehir Meclisi gergin başladı!

Kocaeli 16.04.2019 - 16:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Büyükşehir Meclisi gergin başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın "Bu meclisin önümüzdeki 5 yıl boyunca bu kente hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizi bu günlere getiren şehrimizin bu hale gelmesine katkı sağlayan tüm büyüklerimize gazilerimize emeği geçmiş tüm vatandaşlarımıza ve Kocaeli halkına tek tek teşekkür ediyorum" dedi. GÜZEL OLAN NE VARSA EMEK VERECEĞİZ Tahir Büyükakın, “Güzel bir seçim dönemi yaşadık. Seçim dönemi bitti, bundan sonra önümüze bakacağız. Dikiz aynasına bakarak araba kullanılmaz. Bu şehir için güzel olan ne varsa onun için emek vereceğiz. Meclisimizin kentimize hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum” dedi. DENETİM RAPORUNA ŞERH KOYDULAR CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Mal ve hizmet alımlarında dikkatsiz ve özensiz davranılmış. Özellikle kırtasiye alımları bunların en çarpıcı örnekleridir. Bazı birimlerde sahada çalıştırılan personelin kullandığı ekipmanlar açık ihale usülüyle yapılmamış. Yapılan tüm ihalelerin bölgemizin dışında faaliyet gösteren firmalara verildiğini görüyoruz. Kocaeli halkının parası Kocaeli halkına gitmelidir. Belediyemizin önemli ihalelerde daha hassas davranması gerekiyor” dedi.  Taşdemir, CHP olarak denetim raporuna muhalefet şerhi koyduklarını ifade etti. BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ Açılış konuşmalarının ardından encümen ile komisyon üyelikleri ve başkan vekilliği seçimine geçildi. Meclisin 1. Başkan Vekili Zinnur Büyükgöz 2. Başkan Vekili İsmail Yıldırım önerildi. Usulen yapılan gizli oylamayla Büyükgöz ve Yıldırım başkan vekilli seçildi. İki başkan vekilinin görev süresi ise 2 yıl. KATİP ÜYELİKLERİ Katip Üyelikleri için Berna Abiş ve Fatmanur Çelik önerildi. Gizli oylama ile Çelik ve Abiş katip üyeleri seçildi. MECLİSİ TERK ETTİLER Encümene Mahmut Yanık, Sadullah Keleş, Ahmet Özüer, Güzin Taştekin ve Özhan Kurt önerildi. CHP'li Engin Taşdemir muhalefet partisinde encümene üye alınmamasını eleştirdi ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ile beraberindeki partililer meclisi terk etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın "Bu meclisin önümüzdeki 5 yıl boyunca bu kente hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizi bu günlere getiren şehrimizin bu hale gelmesine katkı sağlayan tüm büyüklerimize gazilerimize emeği geçmiş tüm vatandaşlarımıza ve Kocaeli halkına tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

GÜZEL OLAN NE VARSA EMEK VERECEĞİZ

Tahir Büyükakın, “Güzel bir seçim dönemi yaşadık. Seçim dönemi bitti, bundan sonra önümüze bakacağız. Dikiz aynasına bakarak araba kullanılmaz. Bu şehir için güzel olan ne varsa onun için emek vereceğiz. Meclisimizin kentimize hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum” dedi.

DENETİM RAPORUNA ŞERH KOYDULAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Mal ve hizmet alımlarında dikkatsiz ve özensiz davranılmış. Özellikle kırtasiye alımları bunların en çarpıcı örnekleridir. Bazı birimlerde sahada çalıştırılan personelin kullandığı ekipmanlar açık ihale usülüyle yapılmamış. Yapılan tüm ihalelerin bölgemizin dışında faaliyet gösteren firmalara verildiğini görüyoruz. Kocaeli halkının parası Kocaeli halkına gitmelidir. Belediyemizin önemli ihalelerde daha hassas davranması gerekiyor” dedi.  Taşdemir, CHP olarak denetim raporuna muhalefet şerhi koyduklarını ifade etti.

BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından encümen ile komisyon üyelikleri ve başkan vekilliği seçimine geçildi. Meclisin 1. Başkan Vekili Zinnur Büyükgöz 2. Başkan Vekili İsmail Yıldırım önerildi. Usulen yapılan gizli oylamayla Büyükgöz ve Yıldırım başkan vekilli seçildi. İki başkan vekilinin görev süresi ise 2 yıl.

KATİP ÜYELİKLERİ

Katip Üyelikleri için Berna Abiş ve Fatmanur Çelik önerildi. Gizli oylama ile Çelik ve Abiş katip üyeleri seçildi.

MECLİSİ TERK ETTİLER

Encümene Mahmut Yanık, Sadullah Keleş, Ahmet Özüer, Güzin Taştekin ve Özhan Kurt önerildi. CHP'li Engin Taşdemir muhalefet partisinde encümene üye alınmamasını eleştirdi ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ile beraberindeki partililer meclisi terk etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.