ÇAKIR'IN YOĞUN MESAİSİ BAŞLADI

Kocaeli 17.08.2016 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇAKIR'IN YOĞUN MESAİSİ BAŞLADI

Milletvekili Sami Çakır, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası Plan ve Bütçe Komisyonundaki yoğun çalışmalarına başladı.

BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU YASALAŞTI    45 yaş altı ücret karşılığı çalışanların, işverenleri aracılığıyla otomatik olarak bir emeklilik planına dâhil olmasını içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. YÜKSEKOVA VE CİZRE İL OLUYOR Kocaeli Milletvekili Sami Çakır'ın yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında çalışmalarına devam ediyor. Birçok yasa görüşülen komisyonda 15 Temmuz sonrası gündem daha da yoğunlaştı. Geçen hafta Hakkâri ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile birlikte birçok düzenlemeyi içeren torba tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, “Yeni illerin çok stratejik bir hamle olduğunu belirterek zaten gelişmiş olan bu ilçeleri il yapmamız stratejik açıdan önem arz ediyordu.  Bölgedeki terör olayından bir an önce kurtulmak için hükümetimizin birçok düzenlemesi var. Bu da onlardan biriydi.” dedi. VARLIK FONU KURULMASI GÜNDEMDE Milletvekili Çakır, Komisyonun bugünlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Yoğun geçen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantıları gece geç saatlere kadar sürüyor. Bugünlerde Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına dair kanun teklifini görüşüyoruz. Halkımızın bilmesini isterim ki, Ülkemiz için en iyisini yapmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.  
Milletvekili Sami Çakır, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası Plan ve Bütçe Komisyonundaki yoğun çalışmalarına başladı.

BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU YASALAŞTI

 

 45 yaş altı ücret karşılığı çalışanların, işverenleri aracılığıyla otomatik olarak bir emeklilik planına dâhil olmasını içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

YÜKSEKOVA VE CİZRE İL OLUYOR

Kocaeli Milletvekili Sami Çakır'ın yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında çalışmalarına devam ediyor. Birçok yasa görüşülen komisyonda 15 Temmuz sonrası gündem daha da yoğunlaştı. Geçen hafta Hakkâri ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile birlikte birçok düzenlemeyi içeren torba tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, “Yeni illerin çok stratejik bir hamle olduğunu belirterek zaten gelişmiş olan bu ilçeleri il yapmamız stratejik açıdan önem arz ediyordu.  Bölgedeki terör olayından bir an önce kurtulmak için hükümetimizin birçok düzenlemesi var. Bu da onlardan biriydi.” dedi.

VARLIK FONU KURULMASI GÜNDEMDE

Milletvekili Çakır, Komisyonun bugünlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Yoğun geçen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantıları gece geç saatlere kadar sürüyor. Bugünlerde Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına dair kanun teklifini görüşüyoruz. Halkımızın bilmesini isterim ki, Ülkemiz için en iyisini yapmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.