19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çakır "Nihai karar milletindir"

Darıca 22.03.2017 - 11:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çakır "Nihai karar milletindir"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır 16 Nisan referandum çalışmaları için Darıca'da ziyaretlerde bulundu.

    AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır SKM programları kapsamında Darıca ilçesinde temaslarda bulundu. ilk olarak Darıca Bayramoğlu ve Kazım Karabekir mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında konuşan Çakır; "Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkıyor. Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları korunuyor. Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yöntemleri geçerliliğini sürdürüyor. Yazılı soruya hükümet üyeleri tarafından 15 gün içinde cevap verilmesi anayasal hüküm haline getiriliyor.  Mecliste hazırlanıp kabul edilen kanunu Cumhurbaşkanı’nın geri göndermesi durumunda da son söz Meclisin oluyor. Meclis kanunu salt çoğunlukla aynen kabul edip tekrar gönderebiliyor. Meclise ilk defa Hakimler ve Savcılar Kurulu için üye seçme hakkı getiriliyor. Meclis demek halk iradesi demek, mecliste alınan her karar doğrudan milletimizin iradesini temsil etmektedir." Dedi. Ayrıca mahallelinin referandum hakkında sorularını da yanıtlayan Çakır, vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.   YENİ ANAYASA İLE GENÇLERİN ÖNEMİ ARTIYOR Darıca Bayramoğlu Ve Kazım Karabekir mahallesinin ardından Bağlarbaşı mahallesinde gençlerle bir araya gelen Çakır; ‘Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için gençlerimize, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Gençlerin demokrasiye ve siyasete katılımı artmalıdır. Tecrübesine, birikimine, kabiliyetine güvenen hiç kimse gençlerin seçilme hakkı elde etmesinden rahatsızlık duymamalıdır’’ dedi. Gençlerin referandum  hakkında sorularını da yanıtlayan Çakır programın sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini sonlandırdı.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır 16 Nisan referandum çalışmaları için Darıca'da ziyaretlerde bulundu.

 

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır SKM programları kapsamında Darıca ilçesinde temaslarda bulundu. ilk olarak Darıca Bayramoğlu ve Kazım Karabekir mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında konuşan Çakır; "Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkıyor. Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları korunuyor. Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yöntemleri geçerliliğini sürdürüyor. Yazılı soruya hükümet üyeleri tarafından 15 gün içinde cevap verilmesi anayasal hüküm haline getiriliyor.  Mecliste hazırlanıp kabul edilen kanunu Cumhurbaşkanı’nın geri göndermesi durumunda da son söz Meclisin oluyor. Meclis kanunu salt çoğunlukla aynen kabul edip tekrar gönderebiliyor. Meclise ilk defa Hakimler ve Savcılar Kurulu için üye seçme hakkı getiriliyor. Meclis demek halk iradesi demek, mecliste alınan her karar doğrudan milletimizin iradesini temsil etmektedir." Dedi. Ayrıca mahallelinin referandum hakkında sorularını da yanıtlayan Çakır, vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

YENİ ANAYASA İLE GENÇLERİN ÖNEMİ ARTIYOR

Darıca Bayramoğlu Ve Kazım Karabekir mahallesinin ardından Bağlarbaşı mahallesinde gençlerle bir araya gelen Çakır; ‘Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için gençlerimize, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Gençlerin demokrasiye ve siyasete katılımı artmalıdır. Tecrübesine, birikimine, kabiliyetine güvenen hiç kimse gençlerin seçilme hakkı elde etmesinden rahatsızlık duymamalıdır’’ dedi. Gençlerin referandum  hakkında sorularını da yanıtlayan Çakır programın sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.