19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çalışan anneye kreş müjdesi

Darıca 03.01.2016 - 11:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çalışan anneye kreş müjdesi

Hükümet, Türkiye genelinde nüfusu 100 bini geçen belediyelerin tamamına "kreş" ve "gündüz bakım evi" açma zorunluluğu getirilmesi için harekete geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde yapılacak yasal değişiklikle, daha önce kadın konukevi açmakla yükümlü tutulan belediyeler, kreş de açmak zorunda olacak. Bu çerçevede 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 14'üncü maddesine kreş açma zorunluluğuna yönelik ibare de eklenecek. Diğer belediyeler ise mali durumları ve hizmet yükümlülüklerini göz önüne alarak kreş ve gündüz bakım evi açabilecek. Böylelikle çalışan annelerin iş ve aile yaşamının kolaylaştırılması, çocuklarının bakım sorununun kreş sayısı arttırılarak çözülmesi hedefleniyor. 
Hükümet, Türkiye genelinde nüfusu 100 bini geçen belediyelerin tamamına "kreş" ve "gündüz bakım evi" açma zorunluluğu getirilmesi için harekete geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde yapılacak yasal değişiklikle, daha önce kadın konukevi açmakla yükümlü tutulan belediyeler,  de açmak zorunda olacak. Bu çerçevede 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 14'üncü maddesine kreş açma zorunluluğuna yönelik ibare de eklenecek. Diğer belediyeler ise mali durumları ve hizmet yükümlülüklerini göz önüne alarak kreş ve gündüz bakım evi açabilecek. Böylelikle lerin iş ve aile yaşamının kolaylaştırılması, çocuklarının bakım sorununun kreş sayısı arttırılarak çözülmesi hedefleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.