Cami inşaatından tarih fışkırdı

14.06.2017 - 10:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Cami inşaatından tarih fışkırdı

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yapımı devam eden caminin temel çalışmaları sırasında bir yeraltı odası bulundu. Lahit ve küplerin bulunduğu oda koruma altına alındı.

Hatay'ın  Arsuz ilçesinde yeni yapılacak olan cami inşaatının temelinin kazılması sırasında lahitler ve küpler çıktı. ODA ŞEKLİNDEKİ BÖLMELERDEN LAHİT VE KÜPLER ÇIKTI Edinilen bilgiye göre, Yukarı Kepirce Mahallesi'nde yapılacak yeni cami inşaatının temelinin kazılması sırasında kepçe operatörünün kazdığı alanda oda şeklinde boşluk oluştu. Durumu fark eden operatör kepçeden inerek oluşan oda şeklindeki bölmeye baktığında, içerisinde lahit ve küplerin bulunduğunu gördü. Operatör durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. KAZI ALANINDA İNCELEME BAŞLATILDI Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kazının bulunduğu alanın etrafını çevirdi.  Hatay Arkeoloji Müzesi yetkilileri kazı alanında inceleme başlattı.
Hatay'ın Arsuz ilçesinde yapımı devam eden caminin temel çalışmaları sırasında bir yeraltı odası bulundu. Lahit ve küplerin bulunduğu oda koruma altına alındı.

Hatay'ın  Arsuz ilçesinde yeni yapılacak olan cami inşaatının temelinin kazılması sırasında lahitler ve küpler çıktı.

ODA ŞEKLİNDEKİ BÖLMELERDEN LAHİT VE KÜPLER ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Kepirce Mahallesi'nde yapılacak yeni cami inşaatının temelinin kazılması sırasında kepçe operatörünün kazdığı alanda oda şeklinde boşluk oluştu. Durumu fark eden operatör kepçeden inerek oluşan oda şeklindeki bölmeye baktığında, içerisinde lahit ve küplerin bulunduğunu gördü. Operatör durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi.

KAZI ALANINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kazının bulunduğu alanın etrafını çevirdi.  Hatay Arkeoloji Müzesi yetkilileri kazı alanında inceleme başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.