Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü’ne bağlanacak!

Dilovası 03.01.2017 - 13:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü’ne bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyola ilişkin ilk kazmanın 18 Mart 2017’de vurulacağını açıkladı. Bakan Arslan, ayrıca yapılan planda otoyolun, Dilovası-İzmir otoyoluna bağlanacağını da planladıklarını söyledi. Merakla inşaatı beklenen, şimdiden emlak fiyatlarını patlatan adı bile bölgede, geçeceği güzergahlarda yoğun bir ticari hareketliliğe neden olan 1915 Çanakkale Köprüsü için start veriliyor. Bakan Arslan konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, köprünün toplamda 352 kilometre uzunluğunda olacağını, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu’nun, ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki bölümünün ihaleye çıkacağını ifade etti. Marmara Otoyol Ring’in son halkası olarak inşaa edileceğininin altını çizen Bakan Arslan açıklamasında 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü hakkında, “Uluslararası ana ulaşım koridorlarının üzerinde yer alan Türkiye, bölgesel ve kıtalararası ticarette bir köprü konumunda. Ülkemizin bu konumunu kullanabilmesi amacıyla İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi’ni otoyollarla çeviriyoruz. Yaptığımız plana göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu, Kınalı tarafından TEM’e, Balıkesir’in batısından ise Dilovası-Orhangazi-İzmir Otoyolu‘na bağlanacak.  1915 Çanakkale Köprüsü’nün yanı sıra otoyol projesi kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yanı sıra toplam 31 adet viyadük, 5 adet tünel, 30 adet köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü inşaa edilecek.” dedi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihale ve temel atma gibi önemli ayaklarını oluşturan süreçlerinin başladığının altını çizen Bakan Arslan, “bu sene içinde ihaleye çıkacağız ve 18 Mart 2017’de ilk kazmayı vuracağız. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu otoyolu, YİD modeliyle yapmak için Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Köprünün tek fonksiyonu sadece Gelibolu’dan Lapseki’ye geçiş sağlamak değil. O köprü, Avrupa’dan gelen, Ege’ye ve Batı Akdeniz’e inecek yük hareketinin İstanbul’a girmeden hemen inebilmesini, seyahat süresinin çok kısalmasını sağlayacak.” ifadeleirni kullandı.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyola ilişkin ilk kazmanın 18 Mart 2017’de vurulacağını açıkladı. Bakan Arslan, ayrıca yapılan planda otoyolun, Dilovası-İzmir otoyoluna bağlanacağını da planladıklarını söyledi.

Merakla inşaatı beklenen, şimdiden emlak fiyatlarını patlatan adı bile bölgede, geçeceği güzergahlarda yoğun bir ticari hareketliliğe neden olan 1915 Çanakkale Köprüsü için start veriliyor.

Bakan Arslan konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, köprünün toplamda 352 kilometre uzunluğunda olacağını, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu’nun, ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki bölümünün ihaleye çıkacağını ifade etti.

Marmara Otoyol Ring’in son halkası olarak inşaa edileceğininin altını çizen Bakan Arslan açıklamasında 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü hakkında, “Uluslararası ana ulaşım koridorlarının üzerinde yer alan Türkiye, bölgesel ve kıtalararası ticarette bir köprü konumunda. Ülkemizin bu konumunu kullanabilmesi amacıyla İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi’ni otoyollarla çeviriyoruz. Yaptığımız plana göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu, Kınalı tarafından TEM’e, Balıkesir’in batısından ise Dilovası-Orhangazi-İzmir Otoyolu‘na bağlanacak.  1915 Çanakkale Köprüsü’nün yanı sıra otoyol projesi kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yanı sıra toplam 31 adet viyadük, 5 adet tünel, 30 adet köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü inşaa edilecek.” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihale ve temel atma gibi önemli ayaklarını oluşturan süreçlerinin başladığının altını çizen Bakan Arslan, “bu sene içinde ihaleye çıkacağız ve 18 Mart 2017’de ilk kazmayı vuracağız. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu otoyolu, YİD modeliyle yapmak için Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Köprünün tek fonksiyonu sadece Gelibolu’dan Lapseki’ye geçiş sağlamak değil. O köprü, Avrupa’dan gelen, Ege’ye ve Batı Akdeniz’e inecek yük hareketinin İstanbul’a girmeden hemen inebilmesini, seyahat süresinin çok kısalmasını sağlayacak.” ifadeleirni kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.