19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çanakkale Ruhu Gebze’de yaşatıldı!

Gebze 09.08.2020 - 12:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çanakkale Ruhu Gebze’de yaşatıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Gezgin Kültür Festivali’ kapsamında hayata geçirdiği, “Çanakkale Savaşları Mobil Müze”si Gebze’ye geldi. Türkiye’nin 81 iline Çanakkale ruhunu taşımak için yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlık ve belediyelerinin de desteğiyle Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda geldi.     ÇANAKKALE RUHU YAŞATILIYOR Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 2 Temmuz 2020 Perşembe günü yola çıkarak 81 ilde 7’den 70’e tüm ziyaretçilerin ilgisini topladı. İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi ziyaretçilerine yaşatıyor.    ÇANAKKALE SAVAŞI'NIN ÖNEMLİ METARYALLERİNİN BULUNDUĞU MÜZEYİ GEBZELİLER İLGİ İLE İNCELEDİ TARİHİ MİRAS VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR Proje kapsamında, Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen vatandaşlara, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile bu tarihi miras ulaştırılmış olacak. Dün Gebzeli vatandaşlarla buluşan mobil müze bugün İzmit Sekapark’a gidecek ve 10 Ağustos Pazartesi günü Gölcük Anıtpark’ta vatandaşlarla buluşacak. Müze 12.00-21.00 saatlerinde vatandaşların ziyaretine açık olacak. 7'DEN 70'E HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKEN MOBİL MÜZE GEBZELİLER TARAFINDAN İLGİ GÖRDÜ  

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Gezgin Kültür Festivali’ kapsamında hayata geçirdiği, “Çanakkale Savaşları Mobil Müze”si Gebze’ye geldi. Türkiye’nin 81 iline Çanakkale ruhunu taşımak için yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlık ve belediyelerinin de desteğiyle Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda geldi.

 

 

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILIYOR

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 2 Temmuz 2020 Perşembe günü yola çıkarak 81 ilde 7’den 70’e tüm ziyaretçilerin ilgisini topladı. İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi ziyaretçilerine yaşatıyor. 

 

ÇANAKKALE SAVAŞI'NIN ÖNEMLİ METARYALLERİNİN BULUNDUĞU MÜZEYİ GEBZELİLER İLGİ İLE İNCELEDİ

TARİHİ MİRAS VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR

Proje kapsamında, Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen vatandaşlara, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile bu tarihi miras ulaştırılmış olacak. Dün Gebzeli vatandaşlarla buluşan mobil müze bugün İzmit Sekapark’a gidecek ve 10 Ağustos Pazartesi günü Gölcük Anıtpark’ta vatandaşlarla buluşacak. Müze 12.00-21.00 saatlerinde vatandaşların ziyaretine açık olacak.

7'DEN 70'E HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKEN MOBİL MÜZE GEBZELİLER TARAFINDAN İLGİ GÖRDÜ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.