Çanakkale Şehitleri Çayırova’da Anıldı

Çayırova 18.03.2018 - 15:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çanakkale Şehitleri Çayırova’da Anıldı

Gebze’de Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü Çayırova’da anıldı.

Törene Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Erkan Durak, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Azmi Tunç, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, çelenk sunma töreninin ardından Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Çanakkale ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okumasına katıldı.       250 BİN ŞEHİT VERİLDİ Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Çanakkale zaferinin 103. yıldönümünü kutluyoruz. 1 asır önce ecdadımız, tarihin tanıklık ettiği en büyük vatan savunmasını gerçekleştirdi. Atalarımız 'Toprak Uğrunda Ölen Varsa Vatandır' düsturuyla Anadolu’nun dört bir yanından ve hatta Şamdan, Kırım’dan, Saraybosna’dan, Üsküp’ten Çanakkale cephesine koştular. Bu toprakları kanlarıyla sulayarak, 250 bin Şehit vererek bizlere vatan kıldı. Yüzyıl sonra yine ülkemizi bölmeye, parçalama gayretlerine karşı Çanakkale ruhunu çok iyi idrak etmeliyiz.     YAD EDİYORUZ Her etnik gruptan vatan evladını Çanakkale’de bir araya getiren vatan bilincini, kalplerdeki ümmet ve imanı çocuklarımıza, gençlere ve gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Tarihini, kimliğini, kökünü, Osmanlı’yı ve Selçuklu’yu ve bizlere 1000 yıl önce Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizin birliğinin, huzurunun daim olması temennisiyle Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.” dedi.   
Gebze’de Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü Çayırova’da anıldı.

Törene Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Erkan Durak, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Azmi Tunç, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, çelenk sunma töreninin ardından Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Çanakkale ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okumasına katıldı.

 

 

 

250 BİN ŞEHİT VERİLDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Çanakkale zaferinin 103. yıldönümünü kutluyoruz. 1 asır önce ecdadımız, tarihin tanıklık ettiği en büyük vatan savunmasını gerçekleştirdi. Atalarımız 'Toprak Uğrunda Ölen Varsa Vatandır' düsturuyla Anadolu’nun dört bir yanından ve hatta Şamdan, Kırım’dan, Saraybosna’dan, Üsküp’ten Çanakkale cephesine koştular. Bu toprakları kanlarıyla sulayarak, 250 bin Şehit vererek bizlere vatan kıldı. Yüzyıl sonra yine ülkemizi bölmeye, parçalama gayretlerine karşı Çanakkale ruhunu çok iyi idrak etmeliyiz.

 

 

YAD EDİYORUZ

Her etnik gruptan vatan evladını Çanakkale’de bir araya getiren vatan bilincini, kalplerdeki ümmet ve imanı çocuklarımıza, gençlere ve gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Tarihini, kimliğini, kökünü, Osmanlı’yı ve Selçuklu’yu ve bizlere 1000 yıl önce Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizin birliğinin, huzurunun daim olması temennisiyle Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.