19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çanakkale şehitleri Gebze’de anıldı

Gebze 19.03.2016 - 10:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çanakkale şehitleri Gebze’de anıldı

Gebze'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü münasebetiyle Kent Meydanında bulunan kültür salonunda düzenlenen Şehitleri Anma programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü münasebetiyle Kent Meydanında bulunan kültür salonunda düzenlenen Şehitleri Anma programına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Şehit ve Gazi Aile Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdulkadir Öz, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, sivil ve askeri erkan, şehit yakınları ve aileleri katıldı. Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, şehitlerimizi bir gün değil her zaman anmanın önemine değindi. ŞEHİTLERİMİZİN BORCU ÖDENMEZ Başkan Köşker, “Çanakkale bizim için çok şey ifade ediyor. Bu programlar Çanakkale’yi yaşatma, anlama anlamında çok önemli. Bizler için canını veren ecdadımıza olan şükran ve minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama onların ruhlarını şad etmek, onları anmak, onlara layık nesiller olmak çok önemli. Şehitlerin borcu ödenmez, ama onların uğruna şehit oldukları vatan için elimizden ne geliyorsa yapmalı onların emanetine sahip çıkmalıyız” dedi. VATAN SİZE MİNETTAR Başkan Köşker’in konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Bulut Çanakkale zaferinin askeri zafer olarak önemine değindi. Bulut, “Çanakkale Zaferi Dünya Tarihinin en önemli, Askeri Tarihin en parlak başarılarından biridir. Bu başarıda en büyük pay yüksek askeri dehasıyla savaşı sevk ve idare eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere muharebede en ön safta askerleriyle birlikte savaşan, yaralanan, şehit olan Komutanlar, kahraman Mehmetçikler ve kınalı kuzularını vatan için şehit veren anlardır” dedi. RUHLARI ŞAD OLSUN Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan 18 Mart şehitleri anma günü ile Çanakkale’nin özleşmesine vurgu yaptı Arslan, “Eskiden yaşanan bu acı olayların imkansızlıkların yansımasının yanı da artık bu acılar kabuk bağlamış işin gurur kısmı kalmış. Dedesinin savaşta şehit olduğunu söylerken insan acı çekmiyor bunu gururla söylüyor. Ama yakın zamanda çekilen acılarımız var. Terör artık sivil asker göz etmeksizin acıların en derinlerini yaşatıyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi. ÖĞRENCİLERDEN ORATORYO Program öğrencilerin Çanakkale şehitleri için hazırlanmış tiyatro gösterisi ve konseriyle son buldu. Programdan sonra protokol üyeleri Şehit aileleri için verilen yemeğe katıldı. Burada şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şehit aileleriyle sohbet etti.
Gebze'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü münasebetiyle Kent Meydanında bulunan kültür salonunda düzenlenen Şehitleri Anma programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü münasebetiyle Kent Meydanında bulunan kültür salonunda düzenlenen Şehitleri Anma programına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Şehit ve Gazi Aile Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdulkadir Öz, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, sivil ve askeri erkan, şehit yakınları ve aileleri katıldı.

Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, şehitlerimizi bir gün değil her zaman anmanın önemine değindi.

ŞEHİTLERİMİZİN BORCU ÖDENMEZ

Başkan Köşker, “Çanakkale bizim için çok şey ifade ediyor. Bu programlar Çanakkale’yi yaşatma, anlama anlamında çok önemli. Bizler için canını veren ecdadımıza olan şükran ve minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama onların ruhlarını şad etmek, onları anmak, onlara layık nesiller olmak çok önemli. Şehitlerin borcu ödenmez, ama onların uğruna şehit oldukları vatan için elimizden ne geliyorsa yapmalı onların emanetine sahip çıkmalıyız” dedi.

VATAN SİZE MİNETTAR

Başkan Köşker’in konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Bulut Çanakkale zaferinin askeri zafer olarak önemine değindi. Bulut, “Çanakkale Zaferi Dünya Tarihinin en önemli, Askeri Tarihin en parlak başarılarından biridir. Bu başarıda en büyük pay yüksek askeri dehasıyla savaşı sevk ve idare eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere muharebede en ön safta askerleriyle birlikte savaşan, yaralanan, şehit olan Komutanlar, kahraman Mehmetçikler ve kınalı kuzularını vatan için şehit veren anlardır” dedi.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan 18 Mart şehitleri anma günü ile Çanakkale’nin özleşmesine vurgu yaptı Arslan, “Eskiden yaşanan bu acı olayların imkansızlıkların yansımasının yanı da artık bu acılar kabuk bağlamış işin gurur kısmı kalmış. Dedesinin savaşta şehit olduğunu söylerken insan acı çekmiyor bunu gururla söylüyor. Ama yakın zamanda çekilen acılarımız var. Terör artık sivil asker göz etmeksizin acıların en derinlerini yaşatıyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ORATORYO

Program öğrencilerin Çanakkale şehitleri için hazırlanmış tiyatro gösterisi ve konseriyle son buldu. Programdan sonra protokol üyeleri Şehit aileleri için verilen yemeğe katıldı. Burada şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şehit aileleriyle sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.