19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çanakkaleye Taşındılar

Darıca 26.08.2017 - 11:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çanakkaleye Taşındılar

Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı'da konuşan Kılıçdaroğlu'nu Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ve Kocaeli Milletvekili Tahsin tarhan birlikte takip etti. Kılıçdaroğlu "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine. Gerginlik, kavga istemiyoruz. Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz." dedi.

CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu,  Çanakkale savaşlarının yaşandığı Ecaabat  Kocatepe'de düzenlenen 'Adalet Kurultayı'nda "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine. Adalet kurultayımızın ana teması bu. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz." dedi. BAYKAL DA KATILDI Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) 'Adalet Kurultayı'  Çanakkale savaşlarının yaşandığı  Eceabat'taki  Kocadere Kamp Alanı'nda başladı.  Çanakkale Şehitleri Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kurultaya  CHP eski genel başkanı  Deniz Baykal da katıldı. Baykal'a katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Kurultayda 8 bin dolayında katılımcının yer aldığı bildirildi. "KAVGA İSTEMİYORUZ" Kurultayın açılış konuşmasını yapan  CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında kurultayı  Çanakkale'de yapmalarının önemine vurgu yaptı. ' Çanakkale savaşını verenler hep birlikte mücadele ettiler' diyen  Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bütün illerinden, bütün görüşlerden insanlarımız bu topraklar yatıyor. Bu kurultayımızın  Çanakkale'de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, biz bütünüz. Biz vatanseveriz. Biz insanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun bütün inşalarımızı kucaklıyoruz, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Adaletli bir ülke istiyoruz. Her insana saygı duyduğumuz gibi bu ülke için canını veren herkese şükran borçluyuz. Adalet içinde hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Adalet mücadelemizin temel nedeni de budur. Adalet mücadelesinin yeni başlatmadık. İnsanlık tarihi kadar eski bir mücadeledir. Bütün adaletsizliklere karşı ortak mücadeleyi birlikte götüreceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, 'Mahkemede adalet' ve 'Yaşamda adalet' konularındaki oturumlarla kurultay devam ediyor. 8 PANEL 54 ÇALIŞTAY 600'E YAKIN KONUŞMACI Adalet Kurultayı,  Çanakkale  Gelibolu Yarımadası'nda  Eceabat'a bağlı  Kocaderekamp alanında yapılıyor. 7 bin kişinin konaklayabileceği, ayrıca paneller ve çalıştayların yapılacağı çok sayıda çadır kuruldu. Adalet Kurultayı'nda mahkemede, yaşamda, seçimde, inançta, geçimde, eğitimde, devlette ve medyada adalet konularının bulunduğu 8 ana başlık belirlendi. Bu başlıklarda 44 siyasetçi, uzman konuşacak. Ana başlıkların altında 54 çalıştay yapılacak. Bu çalıştaylarda da alanında uzman 540 kişi alt konulardaki adalet başlıklarını tartışacak. 30 AĞUSTOS KUTLANACAK Kurultayın son günü  30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak. Fener alayı düzenlenirken belgesel gösterimleri, tiyatro oyunları sahnelenecek. Kurultayın ikinci günü ise saat 06.00'da,  Atatürk'ün "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" dediği 57'nci Alay'ın yürüyüş güzergâhı üzerinde 4 kilometrelik temsili 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirilecek.
Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı'da konuşan Kılıçdaroğlu'nu Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ve Kocaeli Milletvekili Tahsin tarhan birlikte takip etti. Kılıçdaroğlu "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine. Gerginlik, kavga istemiyoruz. Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz." dedi.
Kılıçdaroğlu Çanakkale'den Seslendi: Gerginlik, Kavga İstemiyoruz, System.String[]

CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu,  Çanakkale savaşlarının yaşandığı Ecaabat  Kocatepe'de düzenlenen 'Adalet Kurultayı'nda "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine. Adalet kurultayımızın ana teması bu. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz." dedi.

BAYKAL DA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) 'Adalet Kurultayı'  Çanakkale savaşlarının yaşandığı  Eceabat'taki  Kocadere Kamp Alanı'nda başladı.  Çanakkale Şehitleri Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kurultaya  CHP eski genel başkanı  Deniz Baykal da katıldı. Baykal'a katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Kurultayda 8 bin dolayında katılımcının yer aldığı bildirildi.


"KAVGA İSTEMİYORUZ"

Kurultayın açılış konuşmasını yapan  CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında kurultayı  Çanakkale'de yapmalarının önemine vurgu yaptı. ' Çanakkale savaşını verenler hep birlikte mücadele ettiler' diyen  Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bütün illerinden, bütün görüşlerden insanlarımız bu topraklar yatıyor. Bu kurultayımızın  Çanakkale'de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, biz bütünüz. Biz vatanseveriz. Biz insanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun bütün inşalarımızı kucaklıyoruz, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Adaletli bir ülke istiyoruz. Her insana saygı duyduğumuz gibi bu ülke için canını veren herkese şükran borçluyuz. Adalet içinde hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Adalet mücadelemizin temel nedeni de budur. Adalet mücadelesinin yeni başlatmadık. İnsanlık tarihi kadar eski bir mücadeledir. Bütün adaletsizliklere karşı ortak mücadeleyi birlikte götüreceğiz" dedi.


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, 'Mahkemede adalet' ve 'Yaşamda adalet' konularındaki oturumlarla kurultay devam ediyor.

8 PANEL 54 ÇALIŞTAY 600'E YAKIN KONUŞMACI

Adalet Kurultayı,  Çanakkale  Gelibolu Yarımadası'nda  Eceabat'a bağlı  Kocaderekamp alanında yapılıyor. 7 bin kişinin konaklayabileceği, ayrıca paneller ve çalıştayların yapılacağı çok sayıda çadır kuruldu.

Adalet Kurultayı'nda mahkemede, yaşamda, seçimde, inançta, geçimde, eğitimde, devlette ve medyada adalet konularının bulunduğu 8 ana başlık belirlendi. Bu başlıklarda 44 siyasetçi, uzman konuşacak. Ana başlıkların altında 54 çalıştay yapılacak. Bu çalıştaylarda da alanında uzman 540 kişi alt konulardaki adalet başlıklarını tartışacak.


30 AĞUSTOS KUTLANACAK

Kurultayın son günü  30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak. Fener alayı düzenlenirken belgesel gösterimleri, tiyatro oyunları sahnelenecek. Kurultayın ikinci günü ise saat 06.00'da,  Atatürk'ün "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" dediği 57'nci Alay'ın yürüyüş güzergâhı üzerinde 4 kilometrelik temsili 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.