Çapraz Denetim Başladı

01.10.2018 - 15:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çapraz Denetim Başladı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tütün ürünlerinin zararlarından önlenmesi amacı ile çalışmalarına yoğunluk verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, "4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında vatandaşlarımızın temiz hava soluma haklarını güvence altına almak amacıyla 81 ilimizde 7/24 esasına göre denetimler hali hazırda yapılmaktadır. Denetimlerin etkinliğini arttırmak amacıyla İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Çapraz Denetim Uygulaması 2017 Şubat ayında ilimizde gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşması sonucunda farklı illerde çalışan ve 40 kişiden oluşan 20 denetim ekibi ilimizde tütün denetimi yapması amacıyla görevlendirilmiştir. Görevlendirilen 20 denetim ekibine İl Sağlık Müdürlüğünden ve Emniyet Müdürlüğünden personellerde eşlik etmektedirler. Çapraz Denetim Uygulamasının başlangıç programı 27 Eylül 2018 tarihinde ekip üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmış olup Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Dairesi Başkanlığından Uzm. Dr. Sevgi Güler ve Gülsüm Diniz Ateş, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. İnci Sobi, Ruh Sağlığı, Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şubesinden Cem Sine katılım sağladı. 27 Eylül 2018  – 3 Ekim 2018 tarihleri arasında planlanan denetimler özellikle ihlallerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yer alan kafeler, nargile kafeler, lokantalar gibi ikram sektörü ile eğlence mekânları ve barlar üzerinde yoğunlaştırıldı. DENETİMLER DEVAM EDECEK İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulaması ile 4207 sayılı Kanunun işletme sahipleri ve vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi ve Kanunla belirlenmiş alanların tamamında pasif etkilenimin önlenmesi hedefi doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulamasına devam edilecek olup, il düzeyinde ve ilçeler arasında çapraz denetimler yaygınlaştırılacaktır." sözlerine yer verildi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tütün ürünlerinin zararlarından önlenmesi amacı ile çalışmalarına yoğunluk verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, "4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında vatandaşlarımızın temiz hava soluma haklarını güvence altına almak amacıyla 81 ilimizde 7/24 esasına göre denetimler hali hazırda yapılmaktadır. Denetimlerin etkinliğini arttırmak amacıyla İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Çapraz Denetim Uygulaması 2017 Şubat ayında ilimizde gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşması sonucunda farklı illerde çalışan ve 40 kişiden oluşan 20 denetim ekibi ilimizde tütün denetimi yapması amacıyla görevlendirilmiştir. Görevlendirilen 20 denetim ekibine İl Sağlık Müdürlüğünden ve Emniyet Müdürlüğünden personellerde eşlik etmektedirler.

Çapraz Denetim Uygulamasının başlangıç programı 27 Eylül 2018 tarihinde ekip üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmış olup Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Dairesi Başkanlığından Uzm. Dr. Sevgi Güler ve Gülsüm Diniz Ateş, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. İnci Sobi, Ruh Sağlığı, Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şubesinden Cem Sine katılım sağladı.

27 Eylül 2018  – 3 Ekim 2018 tarihleri arasında planlanan denetimler özellikle ihlallerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yer alan kafeler, nargile kafeler, lokantalar gibi ikram sektörü ile eğlence mekânları ve barlar üzerinde yoğunlaştırıldı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulaması ile 4207 sayılı Kanunun işletme sahipleri ve vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi ve Kanunla belirlenmiş alanların tamamında pasif etkilenimin önlenmesi hedefi doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. İller Arası Çapraz Denetim Modeli Uygulamasına devam edilecek olup, il düzeyinde ve ilçeler arasında çapraz denetimler yaygınlaştırılacaktır." sözlerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.