ÇAYIROVA BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİNİN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ GÖZ DOLDURDU

Çayırova 26.04.2017 - 13:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇAYIROVA BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİNİN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ GÖZ DOLDURDU

Çayırova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievilerinde eğitim alan öğrenciler "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Çayırova Belediyesi Bilgievi ve Gençlik Merkezi öğrencileri kutlu doğum haftası ile ilgili düzenledikleri etkinlikle gözleri doldurdu. Bilgievi öğrencilerinin sahne aldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Seslendirdikleri ilahiler ile izleyenlere duygusal anlar yaşatan öğrenciler, Peygamber efendimizin hayatını anlatan şiirleri ile izleyenlere duygulu anlar yaşattılar. Demirci, Peygamberimiz Bizim Rehberimiz ve Önderimizdir Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki demirci, “Alemlere rahmet peygamber efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi bizlerde Çayırova’da çeşitli programlar düzenlemekteyiz. Bugün bilgievlerimiz ve gençlik merkezimizden oluşan eğitim birimlerimizin organize ettiği programda bir aradayız. Peygamberimiz bizim rehberimiz, önderimiz. Güzel dinimizi ve Kuran-ı Kerimi en iyi şekilde onunla idrak ediyoruz. Onun hayatını çok iyi öğrenmeli ve çocuklarımıza, gençlerimize öğretmeliyiz. Yaşadığı cahiliye döneminin zor şartlarında ne zorluklarla mücadele ederek güven toplumunu inşa ettiğini anlatmalıyız. Rahmet, sevgi, hoşgörü, ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Bizlerde onun yolundan yürümeliyiz. Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, siz katılımcılara ve programı düzenleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı. Öğrencilerden Muhteşem Performans Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Emek Mahallesi Bilgievi öğrencilerinden Bekir Yahya’nın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Bilgievi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Onu Göndermeseydi” isimli video gösterimi ile devam eden programda Yelda Küçük isimli öğrencinin seslendirdiği “Sen Ağlama” şiir seyircilere duygulu anlar yaşattı. Yine bilgievi öğrencilerinin muhteşem performansı ile sahnelediği oratoryo gösterimi seyirciler tarafından büyük beğeni kazandı. Bilgievi öğrencilerinden Nisanur Kocadağ isimli öğrencinin okuduğu Hz. Fatıma’nın babasına matemi isimli şiiri ayakta alkışlayan seyirciler göz yaşlarına hakim olamadılar. Yoğun katılımın olduğu programda öğrencilerin hazırladıkları semazen gösterilerinin ardından bilgievlerinde müzik dersi alan öğrencilerin koro ile bir birinden güzel ilahiler seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren program sonu toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinden sonra Çayırova Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler gösteriye katılan öğrencilere verildi.
Çayırova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievilerinde eğitim alan öğrenciler "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Çayırova Belediyesi Bilgievi ve Gençlik Merkezi öğrencileri kutlu doğum haftası ile ilgili düzenledikleri etkinlikle gözleri doldurdu. Bilgievi öğrencilerinin sahne aldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Seslendirdikleri ilahiler ile izleyenlere duygusal anlar yaşatan öğrenciler, Peygamber efendimizin hayatını anlatan şiirleri ile izleyenlere duygulu anlar yaşattılar.

Demirci, Peygamberimiz Bizim Rehberimiz ve Önderimizdir

Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki demirci, “Alemlere rahmet peygamber efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi bizlerde Çayırova’da çeşitli programlar düzenlemekteyiz. Bugün bilgievlerimiz ve gençlik merkezimizden oluşan eğitim birimlerimizin organize ettiği programda bir aradayız. Peygamberimiz bizim rehberimiz, önderimiz. Güzel dinimizi ve Kuran-ı Kerimi en iyi şekilde onunla idrak ediyoruz. Onun hayatını çok iyi öğrenmeli ve çocuklarımıza, gençlerimize öğretmeliyiz. Yaşadığı cahiliye döneminin zor şartlarında ne zorluklarla mücadele ederek güven toplumunu inşa ettiğini anlatmalıyız. Rahmet, sevgi, hoşgörü, ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Bizlerde onun yolundan yürümeliyiz. Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, siz katılımcılara ve programı düzenleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerden Muhteşem Performans

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Emek Mahallesi Bilgievi öğrencilerinden Bekir Yahya’nın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Bilgievi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Onu Göndermeseydi” isimli video gösterimi ile devam eden programda Yelda Küçük isimli öğrencinin seslendirdiği “Sen Ağlama” şiir seyircilere duygulu anlar yaşattı. Yine bilgievi öğrencilerinin muhteşem performansı ile sahnelediği oratoryo gösterimi seyirciler tarafından büyük beğeni kazandı. Bilgievi öğrencilerinden Nisanur Kocadağ isimli öğrencinin okuduğu Hz. Fatıma’nın babasına matemi isimli şiiri ayakta alkışlayan seyirciler göz yaşlarına hakim olamadılar. Yoğun katılımın olduğu programda öğrencilerin hazırladıkları semazen gösterilerinin ardından bilgievlerinde müzik dersi alan öğrencilerin koro ile bir birinden güzel ilahiler seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren program sonu toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinden sonra Çayırova Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler gösteriye katılan öğrencilere verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.