ÇAYIROVA'DA DİŞ SAĞLIĞI ETKİNLİĞİ

Çayırova 24.11.2016 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇAYIROVA'DA DİŞ SAĞLIĞI ETKİNLİĞİ

Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Çayırova Toplum Sağlığı Merkezi İşbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Bilgievleri, Gençlik Merkezi ve Anne-Çocuk kulübü öğrenci ve velilerine Ağız ve Diş Sağlığı, Beslenme İlişkisi ile Sağlıklı Beslenme başlıkları altında eğitim verildi.

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında; Çayırova Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Gaye Erdoğan Yenimahalle Anne-Çocuk Kulübü öğrenci ve velilerine eğitim verdi. Diş fırçalamanın önemi ve alışkanlığının kazanılması konusunda da bilgilendirmede bulunan Gaye Erdoğan Ağız ve Diş Sağlığı haftasının çocuklar ve veliler için önemli bir hatırlatmada bulunduğunu, diş bakımının insan hayatında ciddi bir önem arz ettiğini belirtti. Veli ve çocukların bu konudaki sorularını da yanıtlayan Diş Hekimi Gaye Erdoğan diş bakımı, beslenmenin dişlerimiz üzerindeki etkisi üzerinde de durarak, dış fırçalama alışkanlığının çocuk yaşlarda kazınılmasının etkilerini de vurguladı. Tedavi sürecinde izlenilmesi gereken yol konusunda da öğrenci ve velileri aydınlatan Gaye Erdoğan düzenlenen ve önemsenen bu önemli haftaya destek olup, halkın bilinçlenmesine  önem veren Başkan Şevki Demirci’ye de teşekkürlerini iletti. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bilgievi öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde; Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Çayırova Semt Polikinliğine ziyarette bulundular. Sorumlu doktor Emre Dağ’ın karşıladığı öğrenciler hastaneyi gezerek hastane ve süreç konusunda bilgi sahibi oldular. Diş hekimi Nilgün Barsgan’dan aldıkları bilgiler sonrasında da  diş fırçalamanın önemini ve yöntemlerini kavrayan çocuklar aynı zamanda diş hekimliği mesleğini de yakından tanıma fırsatı buldular. Başkan Şevki Demirci; ‘Ağız ve Diş Sağlığı eğitiminin sağlıklı yaşam ve kaliteli bir hayatın devamlılığını sağlaması konusunda önem taşıdığını vurgulamak isterim. Velilerimizin, çocuklarımızın, Bilgievleri, Anne- Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezindeki büyük ailemizin bu konuda bilinçlendirilmesi, dış fırçalama alışkanlığının kazandırılması hususunda gereğini yapıyoruz Ağız ve Diş Sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılmasında büyük bir özveri ile çalışan tüm diş hekimlerimizin 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı ve güzel gülüşlü günler dilerim.’ Dedi.      
Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Çayırova Toplum Sağlığı Merkezi İşbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Bilgievleri, Gençlik Merkezi ve Anne-Çocuk kulübü öğrenci ve velilerine Ağız ve Diş Sağlığı, Beslenme İlişkisi ile Sağlıklı Beslenme başlıkları altında eğitim verildi.

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında; Çayırova Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Gaye Erdoğan Yenimahalle Anne-Çocuk Kulübü öğrenci ve velilerine eğitim verdi. Diş fırçalamanın önemi ve alışkanlığının kazanılması konusunda da bilgilendirmede bulunan Gaye Erdoğan Ağız ve Diş Sağlığı haftasının çocuklar ve veliler için önemli bir hatırlatmada bulunduğunu, diş bakımının insan hayatında ciddi bir önem arz ettiğini belirtti. Veli ve çocukların bu konudaki sorularını da yanıtlayan Diş Hekimi Gaye Erdoğan diş bakımı, beslenmenin dişlerimiz üzerindeki etkisi üzerinde de durarak, dış fırçalama alışkanlığının çocuk yaşlarda kazınılmasının etkilerini de vurguladı. Tedavi sürecinde izlenilmesi gereken yol konusunda da öğrenci ve velileri aydınlatan Gaye Erdoğan düzenlenen ve önemsenen bu önemli haftaya destek olup, halkın bilinçlenmesine  önem veren Başkan Şevki Demirci’ye de teşekkürlerini iletti.

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bilgievi öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde; Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Çayırova Semt Polikinliğine ziyarette bulundular. Sorumlu doktor Emre Dağ’ın karşıladığı öğrenciler hastaneyi gezerek hastane ve süreç konusunda bilgi sahibi oldular. Diş hekimi Nilgün Barsgan’dan aldıkları bilgiler sonrasında da  diş fırçalamanın önemini ve yöntemlerini kavrayan çocuklar aynı zamanda diş hekimliği mesleğini de yakından tanıma fırsatı buldular.

Başkan Şevki Demirci; ‘Ağız ve Diş Sağlığı eğitiminin sağlıklı yaşam ve kaliteli bir hayatın devamlılığını sağlaması konusunda önem taşıdığını vurgulamak isterim. Velilerimizin, çocuklarımızın, Bilgievleri, Anne- Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezindeki büyük ailemizin bu konuda bilinçlendirilmesi, dış fırçalama alışkanlığının kazandırılması hususunda gereğini yapıyoruz Ağız ve Diş Sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılmasında büyük bir özveri ile çalışan tüm diş hekimlerimizin 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı ve güzel gülüşlü günler dilerim.’ Dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.