ÇAYIROVA’DA EĞİTİM VE SAĞLIK SEMİNERİ!

Çayırova 19.10.2017 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇAYIROVA’DA EĞİTİM VE SAĞLIK SEMİNERİ!

Çayırova Belediyesi Eğitim ve Sağlık Seminerlerini Sürdürüyor

Çayırova Belediyesi ve Konak Hastanesi işbirliğiyle her ay farklı bir konuyu ele alan eğitim ve sağlık seminerlerinin bir yenisi daha düzenlendi. Sağlık seminerlerinin bu ayki konusu “Geniz Eti, Sinuzit ve Tedavi Yöntemleri” oldu. KBB Uzmanı Op. Dr. Gökçe Dereci Konakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde önemli bilgiler verildi. Çayırova Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen semineri takip eden katılımcılar merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri birçok konuyu da uzmanlarla paylaşarak bilgi sahibi oldular. Akut Sinüzit Çocukluk Çağının En Çok Antibiyotik Kullanılma Nedeni Katılımcıların büyük bir dikkatle takip ettiği programda gelen soruları da yanıtlayan Op. Dr. Gökçe Dereci Konakçı, sinüzit hastalığı ve tedavi yöntemi hakkında da bilgilendirmeler yaptı.  Akut sinüzit çocukluk çağının en çok antibiyotik kullanılma nedeni olduğunu söyleyen Konakçı: “ Burun pasajının darlığı, geniz eti nedeniyle tıkanıklık, sinüslerin boşalma kanallarının dar olması, çocukluk çağı alerjileri, sık viral enfeksiyonlar, çocuklarda sık görülen gastro özofageal reflü gibi pek çok etken bu enfeksiyonun çocuklarda sık görülmesinin sebebidir. Buna rağmen her burun akıntısı veya geniz akıntısı sinüzit demek değildir. Antibiyotiğin lüzumsuz yere en çok kullanıldığı durumda yanlış akut sinüzit tanısıdır. Özellikle tedaviye dirençli akut sinüzitlerde mutlaka geniz eti varlığı veya alerji araştırılmalı ( daha nadiren de ülkemizde sıkça görülen kistik fibroziz gibi hastalıklar) etken tedavi edilmelidir” sözleriyle sunumunu sonlandırdı.
Çayırova Belediyesi Eğitim ve Sağlık Seminerlerini Sürdürüyor

Çayırova Belediyesi ve Konak Hastanesi işbirliğiyle her ay farklı bir konuyu ele alan eğitim ve sağlık seminerlerinin bir yenisi daha düzenlendi. Sağlık seminerlerinin bu ayki konusu “Geniz Eti, Sinuzit ve Tedavi Yöntemleri” oldu. KBB Uzmanı Op. Dr. Gökçe Dereci Konakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde önemli bilgiler verildi. Çayırova Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen semineri takip eden katılımcılar merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri birçok konuyu da uzmanlarla paylaşarak bilgi sahibi oldular.

Akut Sinüzit Çocukluk Çağının En Çok Antibiyotik Kullanılma Nedeni

Katılımcıların büyük bir dikkatle takip ettiği programda gelen soruları da yanıtlayan Op. Dr. Gökçe Dereci Konakçı, sinüzit hastalığı ve tedavi yöntemi hakkında da bilgilendirmeler yaptı.  Akut sinüzit çocukluk çağının en çok antibiyotik kullanılma nedeni olduğunu söyleyen Konakçı: “ Burun pasajının darlığı, geniz eti nedeniyle tıkanıklık, sinüslerin boşalma kanallarının dar olması, çocukluk çağı alerjileri, sık viral enfeksiyonlar, çocuklarda sık görülen gastro özofageal reflü gibi pek çok etken bu enfeksiyonun çocuklarda sık görülmesinin sebebidir. Buna rağmen her burun akıntısı veya geniz akıntısı sinüzit demek değildir. Antibiyotiğin lüzumsuz yere en çok kullanıldığı durumda yanlış akut sinüzit tanısıdır. Özellikle tedaviye dirençli akut sinüzitlerde mutlaka geniz eti varlığı veya alerji araştırılmalı ( daha nadiren de ülkemizde sıkça görülen kistik fibroziz gibi hastalıklar) etken tedavi edilmelidir” sözleriyle sunumunu sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.