ÇAYIROVA’DA “MAYIS” TAMAM!

Çayırova 02.05.2017 - 16:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇAYIROVA’DA “MAYIS” TAMAM!

Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Mayıs ayı meclis oturumunu gerçekleştirmek üzere bir araya geldiler. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılmadığı meclis oturumunu Meclis Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Keskin yürüttü.

Meclis Oturumunun başında CHP Meclis Üye Grubu Sözcüsü Halis Koç, helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere taziye mesajında bulunurken ayrıca referandum sonuçlarının ülkeye hatırlı olması yönünde temennisini dile getirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle kutlama mesajlarını da belirten Koç, bu bayram için gerçekleştirilen kutlamalara protokol ve CHP dışındaki siyasilerin katılmamasını da eleştirdi. PAZARLAR TAŞINIYOR Meclisi birinci maddesi Özgürlük Mahallesi Âşık Veysel Caddesi üzerindeki kurulan Perşembe Pazarı Akse Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki otopark alanında kurulan Pazar Pazarı ve İnönü Mahallesi 135 Sokakta kurulan Pazartesi Pazarının Akse Mahallesi 479/1 sokakta yeni yapılan Kapalı Semt Pazar alanına taşınması ile ilgili komisyon kararı okunarak oybirliğiyle kabul edildi.  Gündemin ikinci maddesi mülkiyeti Çayırova Belediyesine ait olan 4 700.00 m2 miktarlı 1037 ada, 1 Nolu parsel ile 788 adanın 1 355, 70 m2 miktarlı kısmı, 3 663, 31 m2, 789 ada 1 nolu parsel ve 4 081, 00 m2 miktarlı 790 ada 1 nolu arsanın takas edilmesi ile ilgili komisyon raporunu okunarak oyçokluğuyla kabul edildi.  GELİR-GİDER KESİN HESAP GÖRÜŞÜLDÜ Meclisin üçüncü maddesi Çayırova Belediyesinin norm memur kadrosunda iptal-ihdas yapılması  oyçokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi 21.04.2017 tarih ve 9940 sayılı resmi gazetede yayınlanan Ek’li krokide riskli alan ilan edilen bölge ile ilgili diğer kurumlarla protokol yapmak üzere Çayırova Belediyesi Başkanına yetki verilmesi karara bağlandı.  Çayırove ilçesi sınırları içerisinde bulunan 325 ada, 1 nolu parselin Kuzeydoğusunda, 201 ada, 4 nolu parselin Kuzeybatısında yer alan tescil harici alan ve 459 adanın yer aşan tescil harici uygulamalı alanda Uygulamalı İmar Plan Tadilatı yapılması meclis üyeleri tarafında görüşüldü. Çayırova Belediyesi 2016 yılı gelir-gider kesin hesabının görüşülmesi de mayıs ayı oturumunun gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu madde bu ay yapılacak ikinci oturumda gerçekleşecek. UÇAR YEMİN EDEREK SÖZ ALDı Saadet partisi Ali Uçar, takasa konu olan arsalar arasında büyük değer farklılığı olduğunu belirterek “10 yıl sonra 100 Milyon TL vererek geri alamayacağımız arsaları yok pahasına elimizden çıkarmayalım.”dedi. Takasa neden olan arsa değerleri noktasında gözbebeği konumundaki bu arsaları çok arayacağının altını yemin ederek çizen SP Meclis Üyesi Ali Uçar, grubu ile birlikte takas maddesine red verdi. Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin konuya yaptığı açıklamada, “Bizim zamana ihtiyacımız var. Vatandaşa kent meydanı sözü verdik. Bunu yapmak için arsaya ihtiyacımız var. Ayrıca yapımı içinde zaman kazanmamız gerekiyor. Takasa neden olan arsa değerli olabilir ama vatandaşa sözümüzü yerine getirmemiz gerekir. Daha öncede 5000 Tl denilen arsa 2900 TL fiyat vermemize karşılık alıcısı çıkmadı.”dedi.  
Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Mayıs ayı meclis oturumunu gerçekleştirmek üzere bir araya geldiler. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılmadığı meclis oturumunu Meclis Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Keskin yürüttü.

Meclis Oturumunun başında CHP Meclis Üye Grubu Sözcüsü Halis Koç, helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere taziye mesajında bulunurken ayrıca referandum sonuçlarının ülkeye hatırlı olması yönünde temennisini dile getirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle kutlama mesajlarını da belirten Koç, bu bayram için gerçekleştirilen kutlamalara protokol ve CHP dışındaki siyasilerin katılmamasını da eleştirdi.

PAZARLAR TAŞINIYOR

Meclisi birinci maddesi Özgürlük Mahallesi Âşık Veysel Caddesi üzerindeki kurulan Perşembe Pazarı Akse Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki otopark alanında kurulan Pazar Pazarı ve İnönü Mahallesi 135 Sokakta kurulan Pazartesi Pazarının Akse Mahallesi 479/1 sokakta yeni yapılan Kapalı Semt Pazar alanına taşınması ile ilgili komisyon kararı okunarak oybirliğiyle kabul edildi.  Gündemin ikinci maddesi mülkiyeti Çayırova Belediyesine ait olan 4 700.00 m2 miktarlı 1037 ada, 1 Nolu parsel ile 788 adanın 1 355, 70 m2 miktarlı kısmı, 3 663, 31 m2, 789 ada 1 nolu parsel ve 4 081, 00 m2 miktarlı 790 ada 1 nolu arsanın takas edilmesi ile ilgili komisyon raporunu okunarak oyçokluğuyla kabul edildi. 

GELİR-GİDER KESİN HESAP GÖRÜŞÜLDÜ

Meclisin üçüncü maddesi Çayırova Belediyesinin norm memur kadrosunda iptal-ihdas yapılması  oyçokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi 21.04.2017 tarih ve 9940 sayılı resmi gazetede yayınlanan Ek’li krokide riskli alan ilan edilen bölge ile ilgili diğer kurumlarla protokol yapmak üzere Çayırova Belediyesi Başkanına yetki verilmesi karara bağlandı.  Çayırove ilçesi sınırları içerisinde bulunan 325 ada, 1 nolu parselin Kuzeydoğusunda, 201 ada, 4 nolu parselin Kuzeybatısında yer alan tescil harici alan ve 459 adanın yer aşan tescil harici uygulamalı alanda Uygulamalı İmar Plan Tadilatı yapılması meclis üyeleri tarafında görüşüldü. Çayırova Belediyesi 2016 yılı gelir-gider kesin hesabının görüşülmesi de mayıs ayı oturumunun gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu madde bu ay yapılacak ikinci oturumda gerçekleşecek.

UÇAR YEMİN EDEREK SÖZ ALDı

Saadet partisi Ali Uçar, takasa konu olan arsalar arasında büyük değer farklılığı olduğunu belirterek “10 yıl sonra 100 Milyon TL vererek geri alamayacağımız arsaları yok pahasına elimizden çıkarmayalım.”dedi. Takasa neden olan arsa değerleri noktasında gözbebeği konumundaki bu arsaları çok arayacağının altını yemin ederek çizen SP Meclis Üyesi Ali Uçar, grubu ile birlikte takas maddesine red verdi. Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin konuya yaptığı açıklamada, “Bizim zamana ihtiyacımız var. Vatandaşa kent meydanı sözü verdik. Bunu yapmak için arsaya ihtiyacımız var. Ayrıca yapımı içinde zaman kazanmamız gerekiyor. Takasa neden olan arsa değerli olabilir ama vatandaşa sözümüzü yerine getirmemiz gerekir. Daha öncede 5000 Tl denilen arsa 2900 TL fiyat vermemize karşılık alıcısı çıkmadı.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.