ÇAYIROVA’NIN “SU KAŞİFLERİ”

Çayırova 23.02.2017 - 13:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇAYIROVA’NIN “SU KAŞİFLERİ”

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi Okulu öğrencileri dünya genelindeki su sıkıntısına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda bir resim sergisi açtı.

  Aynı zamanda dünya çapında yürütülen “su kaşifi” projede de yer alan öğrenciler amaçlarının okul ve toplumdaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeyi hedeflediklerini belirterek, proje hakkında şunları söylediler; Su sıkıntısı ile ilgili haberler duymak artık günlük yaşantımızın doğal bir parçası haline geldi. Hava ve toprak kirlenmesi, küresel ısınma, atmosferdeki karbondioksit miktarının artması sonucu oluşan olumsuz gelişmeleri şaşkınlıkla izler olduk. Tüm bu olayları geri dönülemez bir noktaya gelmeden önce durdurmak amacıyla; insanlığın yapabileceği bir çok şey olduğu fikrinden yola çıkarak, daha güzel bir dünyada yaşamak için Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri olarak, dünya çapında yürütülen ‘Su Kaşifi’ adlı projede yer alıyoruz. Amacımız; dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumdaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeleri yönünde teşvik etmek, ilham vermek ve eğitmektir. Suyu koruma bilgisini, tavrını ve davranışını arttıran birçok ilgi çekici etkinliklerde bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz.”   AMACIMIZ “SEL KOLAJI” İLE FARKINDALIK YARATMAK Minik öğrenciler projenin amacı hakkında da bilgi vererek, “Projemizin bir bölümünün etkinliğinde gerçekleştirmemiz gereken ‘sel kolajı vasıtasıyla insanlarda farkındalık yaratma’ görevimimizi ilçemiz belediyesinde sergileyerek gerçekleştirdik. Çevremizdeki insanların sergimize büyük bir ilgi göstermesinden çok mutlu olduk. Gelecek kuşakların karşılaşacağı en acil sorunlardan birinin çözümüne yardımcı olmak ve toplum olarak su ayak izimizin azaltılmasında rol almak adına, sizler aracılığıyla daha çok insana ulaşıp, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.” diye konuştular.      
Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi Okulu öğrencileri dünya genelindeki su sıkıntısına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda bir resim sergisi açtı.

 

Aynı zamanda dünya çapında yürütülen “su kaşifi” projede de yer alan öğrenciler amaçlarının okul ve toplumdaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeyi hedeflediklerini belirterek, proje hakkında şunları söylediler; Su sıkıntısı ile ilgili haberler duymak artık günlük yaşantımızın doğal bir parçası haline geldi. Hava ve toprak kirlenmesi, küresel ısınma, atmosferdeki karbondioksit miktarının artması sonucu oluşan olumsuz gelişmeleri şaşkınlıkla izler olduk. Tüm bu olayları geri dönülemez bir noktaya gelmeden önce durdurmak amacıyla; insanlığın yapabileceği bir çok şey olduğu fikrinden yola çıkarak, daha güzel bir dünyada yaşamak için Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri olarak, dünya çapında yürütülen ‘Su Kaşifi’ adlı projede yer alıyoruz. Amacımız; dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumdaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeleri yönünde teşvik etmek, ilham vermek ve eğitmektir. Suyu koruma bilgisini, tavrını ve davranışını arttıran birçok ilgi çekici etkinliklerde bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz.”

 

AMACIMIZ “SEL KOLAJI” İLE FARKINDALIK YARATMAK

Minik öğrenciler projenin amacı hakkında da bilgi vererek, “Projemizin bir bölümünün etkinliğinde gerçekleştirmemiz gereken ‘sel kolajı vasıtasıyla insanlarda farkındalık yaratma’ görevimimizi ilçemiz belediyesinde sergileyerek gerçekleştirdik. Çevremizdeki insanların sergimize büyük bir ilgi göstermesinden çok mutlu olduk. Gelecek kuşakların karşılaşacağı en acil sorunlardan birinin çözümüne yardımcı olmak ve toplum olarak su ayak izimizin azaltılmasında rol almak adına, sizler aracılığıyla daha çok insana ulaşıp, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.” diye konuştular.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.