19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ÇAYIROVALI ÜLKÜCÜLERDEN REKOR KAMPANYA!

Çayırova 28.08.2017 - 10:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇAYIROVALI ÜLKÜCÜLERDEN REKOR KAMPANYA!

Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı, Başbuğ Alparslan Türkeş yaz dönemi faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturmak ve kan bağışının ne denli öneme sahip olduğunu vurgulamak amacıyla Ülkücü Şehit Niyazi Şahin kan bağışı kampanyası düzenledi.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINDA REKOR ÜLKÜ OCAKLARININ Çayırova Ülkü Ocakları, Başbuğ Alparslan Türkeş yaz dönemi faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturmak ve kan bağışının önemini vurgulamak için kan bağışı kampanyası düzenledi. Çayırova Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı ortak girişimiyle gerçekleşen Ülkücü Şehit Niyazi Şahin kan Bağışı programı Fatih Caddesi’nde gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklama yapan Çayırova Ülkü Ocakları Başkanı Hikmet Yılmaz, “Milletimiz için ne denli öneme sahip olduğunu vurgulamak amacıyla ve Ülkücü Şehit Niyazi Şahin’in adını yaşatmak için bir kampanya düzenledik. Bu kampanya ile ilçemizin Kan Bağışı sıralamasında 103 kişilik rekorunu da 196 kişiyle kırarak en üst sıralamaya yükselttik” dedi. KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR Yılmaz,  “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları bizlerin kan bağışını bekliyor. Yeni doğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler bizlerin kanını bekliyor. Bizler Çayırova Ülkü Ocağı İlçe Başkanlığı olarak Türk Milletine Karşı sorumluluklarımızın farkındayız bu tür toplumsal faaliyetlerimiz bizler var oldukça sürecektir.” dedi.
Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı, Başbuğ Alparslan Türkeş yaz dönemi faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturmak ve kan bağışının ne denli öneme sahip olduğunu vurgulamak amacıyla Ülkücü Şehit Niyazi Şahin kan bağışı kampanyası düzenledi.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINDA REKOR ÜLKÜ OCAKLARININ

Çayırova Ülkü Ocakları, Başbuğ Alparslan Türkeş yaz dönemi faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturmak ve kan bağışının önemini vurgulamak için kan bağışı kampanyası düzenledi. Çayırova Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı ortak girişimiyle gerçekleşen Ülkücü Şehit Niyazi Şahin kan Bağışı programı Fatih Caddesi’nde gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklama yapan Çayırova Ülkü Ocakları Başkanı Hikmet Yılmaz, “Milletimiz için ne denli öneme sahip olduğunu vurgulamak amacıyla ve Ülkücü Şehit Niyazi Şahin’in adını yaşatmak için bir kampanya düzenledik. Bu kampanya ile ilçemizin Kan Bağışı sıralamasında 103 kişilik rekorunu da 196 kişiyle kırarak en üst sıralamaya yükselttik” dedi.

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Yılmaz,  “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları bizlerin kan bağışını bekliyor. Yeni doğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler bizlerin kanını bekliyor. Bizler Çayırova Ülkü Ocağı İlçe Başkanlığı olarak Türk Milletine Karşı sorumluluklarımızın farkındayız bu tür toplumsal faaliyetlerimiz bizler var oldukça sürecektir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.