19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova Belediye Meclisi Toplandı

Çayırova 03.12.2015 - 17:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova Belediye Meclisi Toplandı

Çayırova Belediye Meclis Aralık Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Oturumda gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Demirci, “İnönü ve Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili durum 15-20 gün içinde netlik kazanacak.”dedi.

 CHP Belediye Meclis Üye Grup Sözcüsü A. Kadir Honca konuyla ilgili gündem oluşturmasının ardından Başkan Demirci, “TOKİ’nin elinde hazır bir proje var. Vatandaşı bu proje ile ikna edebilirse etsin. Vatandaştan ne istiyor, vatandaşa ne verecek net bir şekilde sunumunu yapsın. Bu mahallede halkın bir kısmı projeye evet diyor bir kısmı hayır diyor.  Önce durumun net bir şekilde ne istenildiğine de karar verilmesi gerekir. Ondan sonra konu meclise gelecek ve biz burada karar alacağız. TOKİ’nin bu iki mahalle sakinleri ile bir araya gelip durumu netleştirmesi 15-20 günü geçmez.”dedi. CAMİ ALANI İLE İLGİLİ NET TAVIR ALDI Aralık Ayı Meclis Oturumu’nda gündeme gelen bir diğer konu ise Çayırova Mahallesi Fatih Camii alanının yetersizliği nedeniyle alan genişletme çalışmasının meclis gündeminden düşürülmesine ilişkin oldu. Alanın genişlemesi ile ilgili arsa ilavesi için Başkan Demirci, “Belediyenin parası ile cami için arsa alamayız. Şimdi birileri beni camilere karşı olduğumu lanse ettirecektir. Ancak ilçede sayısız cami ve cemevi ihtiyaçları var. Bunların hepsini bir araya getirince büyük bir bütçe ortaya çıkar. Zaten belediyenin böyle bir bütçesi yok. Bu iş ancak hayırsever işadamları ile çözülebilir. Bu camimizin derneği ile görüştük. Sorun yok. Belediye kanalı ile olmasa da başka bir şekilde bu ihtiyacın çözümü sağlanacaktır.”dedi GELMEYEN MECLİS ÜYELERİNE GÖNDERME Aralık Ayı Meclis Oturumu’nun tamamlanmasının ardından toplantıya katılamayan ve izinli sayılmalarını sağlayacak oylama esnasında konuşan Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Bu arkadaşların çok işi varmış. Onların izinli sayılmalarını oylayalım.”diyerek devamsızlık yapan meclis üyelerine gönderme yaptı. Bir sonraki meclis toplantısının 5 Ocak Salı 2016 tarihinde yapılmasına da ayrıca karar verildi.  
Çayırova Belediye Meclis Aralık Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Oturumda gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Demirci, “İnönü ve Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili durum 15-20 gün içinde netlik kazanacak.”dedi.

 CHP Belediye Meclis Üye Grup Sözcüsü A. Kadir Honca konuyla ilgili gündem oluşturmasının ardından Başkan Demirci, “TOKİ’nin elinde hazır bir proje var. Vatandaşı bu proje ile ikna edebilirse etsin. Vatandaştan ne istiyor, vatandaşa ne verecek net bir şekilde sunumunu yapsın. Bu mahallede halkın bir kısmı projeye evet diyor bir kısmı hayır diyor.  Önce durumun net bir şekilde ne istenildiğine de karar verilmesi gerekir. Ondan sonra konu meclise gelecek ve biz burada karar alacağız. TOKİ’nin bu iki mahalle sakinleri ile bir araya gelip durumu netleştirmesi 15-20 günü geçmez.”dedi.

CAMİ ALANI İLE İLGİLİ NET TAVIR ALDI

Aralık Ayı Meclis Oturumu’nda gündeme gelen bir diğer konu ise Çayırova Mahallesi Fatih Camii alanının yetersizliği nedeniyle alan genişletme çalışmasının meclis gündeminden düşürülmesine ilişkin oldu. Alanın genişlemesi ile ilgili arsa ilavesi için Başkan Demirci, “Belediyenin parası ile cami için arsa alamayız. Şimdi birileri beni camilere karşı olduğumu lanse ettirecektir. Ancak ilçede sayısız cami ve cemevi ihtiyaçları var. Bunların hepsini bir araya getirince büyük bir bütçe ortaya çıkar. Zaten belediyenin böyle bir bütçesi yok. Bu iş ancak hayırsever işadamları ile çözülebilir. Bu camimizin derneği ile görüştük. Sorun yok. Belediye kanalı ile olmasa da başka bir şekilde bu ihtiyacın çözümü sağlanacaktır.”dedi

GELMEYEN MECLİS ÜYELERİNE GÖNDERME

Aralık Ayı Meclis Oturumu’nun tamamlanmasının ardından toplantıya katılamayan ve izinli sayılmalarını sağlayacak oylama esnasında konuşan Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Bu arkadaşların çok işi varmış. Onların izinli sayılmalarını oylayalım.”diyerek devamsızlık yapan meclis üyelerine gönderme yaptı. Bir sonraki meclis toplantısının 5 Ocak Salı 2016 tarihinde yapılmasına da ayrıca karar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.