Çayırova Belediyesi Eğitim Faaliyetlerini Sürdürüyor

Çayırova 20.03.2018 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova Belediyesi Eğitim Faaliyetlerini Sürdürüyor

Çayırova Belediyesinin önem verdiği eğitim çalışmalarından biri olan Hedef Gelecek Projesi eğitim faaliyetlerine ikinci yılında da devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl projeye katılan öğrenciler bu haftaki eğitim programı dahilinde Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ile ‘’Zaman Yönetimi’’ konulu söyleşiyi gerçekleştirdiler. “ Seçimlerimizi Hangi Doğrultuda Yapmalıyız, Zamanımızı Nasıl Değerlendirmeliyiz, Hangi Konulara Öncelik Vermeliyiz, Öncelik Verdiğimiz Konulara Nasıl Daha Fazla Önem Verebiliriz” gibi konuların ele alındığı ders programında birçok konuyu konuşup değerlendiren öğrenciler Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ile fikirlerini paylaşarak, konularda uzman olan hocaların deneyimlerinden istifade ettiler. Programın ikinci etabında ise İngilizce ve matematik derslerine devam eden öğrenciler, İngilizce ve üniversiteye yönelik matematikte önemli mesafeler kat ettiler. İSTANBUL’U FETHETTİLER Hedef Gelecek Projesine 2017-2018 eğitim sezonunda katılan öğrenciler ise ilk gezi programını İstanbul’da gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde güne başlayan öğrenciler Edirnekapı’dan başlayan gezilerine, Panorama 1453 müzesi ile devam ettiler. Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Hipodrom, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Beyazıt Meydanı, Abdülhamit Han’ın mezarı gibi bir çok yeri gezip görme imkanı bulan öğrencilere proje öğretmenlerinin yanı sıra Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu eşlik etti. Sarrafoğlu rehberliğinde gezi programına katılan öğrenciler, tarihi, kültürü ve tabii özellikleriyle İstanbul’u yeniden tanıdılar. Gezi sırasında kendilerine rehberlik eden Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu’na sık sık sorular soran öğrenciler gezip gördükleri tüm fiziki mekan ve tarihi dokular hakkında bilgi edindiler. Gezi sırasında oldukça keyifli anlar yaşayan öğrenciler, Panorama 1453 Müzesi ile İstanbul’un fethini o gün ki ruh hali ile tekrar yaşadılar.      

Çayırova Belediyesinin önem verdiği eğitim çalışmalarından biri olan Hedef Gelecek Projesi eğitim faaliyetlerine ikinci yılında da devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl projeye katılan öğrenciler bu haftaki eğitim programı dahilinde Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ile ‘’Zaman Yönetimi’’ konulu söyleşiyi gerçekleştirdiler. “ Seçimlerimizi Hangi Doğrultuda Yapmalıyız, Zamanımızı Nasıl Değerlendirmeliyiz, Hangi Konulara Öncelik Vermeliyiz, Öncelik Verdiğimiz Konulara Nasıl Daha Fazla Önem Verebiliriz” gibi konuların ele alındığı ders programında birçok konuyu konuşup değerlendiren öğrenciler Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ile fikirlerini paylaşarak, konularda uzman olan hocaların deneyimlerinden istifade ettiler. Programın ikinci etabında ise İngilizce ve matematik derslerine devam eden öğrenciler, İngilizce ve üniversiteye yönelik matematikte önemli mesafeler kat ettiler.

İSTANBUL’U FETHETTİLER

Hedef Gelecek Projesine 2017-2018 eğitim sezonunda katılan öğrenciler ise ilk gezi programını İstanbul’da gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde güne başlayan öğrenciler Edirnekapı’dan başlayan gezilerine, Panorama 1453 müzesi ile devam ettiler. Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Hipodrom, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Beyazıt Meydanı, Abdülhamit Han’ın mezarı gibi bir çok yeri gezip görme imkanı bulan öğrencilere proje öğretmenlerinin yanı sıra Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu eşlik etti. Sarrafoğlu rehberliğinde gezi programına katılan öğrenciler, tarihi, kültürü ve tabii özellikleriyle İstanbul’u yeniden tanıdılar. Gezi sırasında kendilerine rehberlik eden Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu’na sık sık sorular soran öğrenciler gezip gördükleri tüm fiziki mekan ve tarihi dokular hakkında bilgi edindiler. Gezi sırasında oldukça keyifli anlar yaşayan öğrenciler, Panorama 1453 Müzesi ile İstanbul’un fethini o gün ki ruh hali ile tekrar yaşadılar.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.