Çayırova Belediyesi’nden Aile içi iletişim semineri

Çayırova 25.04.2017 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova Belediyesi’nden Aile içi iletişim semineri

Çayırova Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerlerle her ay farklı konu ve konukları Çayırovalılarla buluşturmaya devam ediyor. Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen seminerin bu ayki konuğu Gebze Konak Hastanesi Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin oldu. Çayırovalı bayanların büyük ilgi ve dikkatle takip ettiği           “ Mutlu Evliliğin Sırları” başlıklı seminerde mutlu evlilikler için eşler tarafından dikkat edilmesi gereken önemli ve bir o kadar da hassas konular ele alındı. Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin, anlatımlarında mutlu ailelerin sağlıklı toplumların temelini oluşturduğunu, evliliğin gerekliliğinin doğru kavrandığı sürece sorunların çözülemeyecek duruma gelmeyeceğini belirterek, seminerine başladı. Mutlu Evlilikler İçin Eşler Arasında İletişim Çok Önemli Evliliğin bir çocuk gibi olduğunu,  büyümesi ve olgunlaşması için sürekli beslenmesi gerektiğini belirten Şirin “Eğer evliliğinizin düşlediğiniz gibi olmadığını düşünüyor ve bunu değiştirmek için bir şeyler yapmak istiyorsanız ikili ilişkilerdeki sorunlardan en önemli gördüğüm noktalardan birisi hangi düzeyde bir ilişki olursa olsun karşılıklı konuşmanın yetersizliğidir. Karşılıklı konuşma yapılıyor olsa da etkin değildir. Eşler arasında yapılan karşılıklı konuşma daha çok kişilerden birinin diğerine kendi fikrini anlatmaya çalışıyor olmasından ibarettir. Oysaki karşılıklı konuşma birbirinizin düşünce ve duygularını özgürce ve açık bir şekilde ifade edebilmesini, zihninizden geçenleri rahatlıkla söyleyebilmesini içerir” şeklinde sözlerini sürdürdü. Kişi Önce Kendi Özelliklerini ve Değerlerini Keşfetmeli Her evlilik kurumu kendi içinde bireylerin kültürel, ekonomik, sosyal, eğitim ve psikolojik farklılıklarına göre değişiklik gösterebileceğini ifade eden Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin, “Bir birliktelik için çok önemli olan sosyal değer, diğer bir birliktelik için o kadar da önem arz etmeyebilir. Bu nedenle evliliklerin unsurları ve yapılması gereken yatırımları değerlendirirken; bu birlikteliğin içinde bulunduğu tüm öğeler önem kazanmaktadır. Eğer evliliğinize yatırım yapmak ve sağlıklı bir ilişki içerisinde bulunmak istiyorsanız, önce kendi özelliklerinizi ve değerlerinizi fark etmeniz, ardından eşinizin özelliklerini ve değerlerini bilmeniz gereklidir” şeklinde ifadeler kullanarak bayanlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Çayırova Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerlerle her ay farklı konu ve konukları Çayırovalılarla buluşturmaya devam ediyor. Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen seminerin bu ayki konuğu Gebze Konak Hastanesi Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin oldu. Çayırovalı bayanların büyük ilgi ve dikkatle takip ettiği           “ Mutlu Evliliğin Sırları” başlıklı seminerde mutlu evlilikler için eşler tarafından dikkat edilmesi gereken önemli ve bir o kadar da hassas konular ele alındı. Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin, anlatımlarında mutlu ailelerin sağlıklı toplumların temelini oluşturduğunu, evliliğin gerekliliğinin doğru kavrandığı sürece sorunların çözülemeyecek duruma gelmeyeceğini belirterek, seminerine başladı.

Mutlu Evlilikler İçin Eşler Arasında İletişim Çok Önemli

Evliliğin bir çocuk gibi olduğunu,  büyümesi ve olgunlaşması için sürekli beslenmesi gerektiğini belirten Şirin “Eğer evliliğinizin düşlediğiniz gibi olmadığını düşünüyor ve bunu değiştirmek için bir şeyler yapmak istiyorsanız ikili ilişkilerdeki sorunlardan en önemli gördüğüm noktalardan birisi hangi düzeyde bir ilişki olursa olsun karşılıklı konuşmanın yetersizliğidir. Karşılıklı konuşma yapılıyor olsa da etkin değildir. Eşler arasında yapılan karşılıklı konuşma daha çok kişilerden birinin diğerine kendi fikrini anlatmaya çalışıyor olmasından ibarettir. Oysaki karşılıklı konuşma birbirinizin düşünce ve duygularını özgürce ve açık bir şekilde ifade edebilmesini, zihninizden geçenleri rahatlıkla söyleyebilmesini içerir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Kişi Önce Kendi Özelliklerini ve Değerlerini Keşfetmeli

Her evlilik kurumu kendi içinde bireylerin kültürel, ekonomik, sosyal, eğitim ve psikolojik farklılıklarına göre değişiklik gösterebileceğini ifade eden Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin, “Bir birliktelik için çok önemli olan sosyal değer, diğer bir birliktelik için o kadar da önem arz etmeyebilir. Bu nedenle evliliklerin unsurları ve yapılması gereken yatırımları değerlendirirken; bu birlikteliğin içinde bulunduğu tüm öğeler önem kazanmaktadır. Eğer evliliğinize yatırım yapmak ve sağlıklı bir ilişki içerisinde bulunmak istiyorsanız, önce kendi özelliklerinizi ve değerlerinizi fark etmeniz, ardından eşinizin özelliklerini ve değerlerini bilmeniz gereklidir” şeklinde ifadeler kullanarak bayanlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.