Çayırova Belediyesi’nden Helal Gıda Semineri

Çayırova 19.12.2016 - 14:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova Belediyesi’nden Helal Gıda Semineri

Çayırova Belediyesi’nin belirli aralıklarla düzenlediği ve her oturumda farklı bir konunun işlendiği seminerler devam ediyor. Bu ay düzenlenen seminerde “Gıda Alışverişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz” başlıklı konu işlendi.

Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Serhat Canpolat konuyu üç başlık altında anlatarak merak edilen sorulara açıklık getirdi. Helal Gıdaların Hayatımızdaki Yeri ve Bilinçli Tüketicimiyiz sorularına da açıklık getiren seminerde konuşan Canpolat, Helal sertifikalandırmanın önemi üzerinde durarak sadece Müslüman tüketicilerin değil bütün insanlığın Helal ürünlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Helal Sertifikalama nasıl yapılıyor. Gıdalarda kullanılan katkı maddeleri nelerdir? Kozmetik ve temizlik ürünlerinde kullanılan zararlı kimyasallar nelerdir? İlaçlardaki tehlikeler nelerdir? Helal Gıdanın önemi konuları üzerinde duran Canpolat“ Günümüzde birçok üretimde dinimizce yasak katkı maddeleri kullanılıyor. Bunlara karşı halkımız uyanık olmalı. TSE Helal Sertifikası olan firmalar tercih edilmeli. Her aldığınız ürün helal değildir. Bugün ilaçların önemli kısmında, süt ürünlerinde, kozmetikte, kola ve gazozlarda ve daha birçok günlük tükettiğimiz ürünlerde İslam’ca yasak ve sağlığımıza zararlı katkı maddeleri bulunabilir.” dedi. Çok sayıda Çayırova’lı bayanın katıldığı seminer ilerleyen saatlerde soru cevap olarak devam etti.    
Çayırova Belediyesi’nin belirli aralıklarla düzenlediği ve her oturumda farklı bir konunun işlendiği seminerler devam ediyor. Bu ay düzenlenen seminerde “Gıda Alışverişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz” başlıklı konu işlendi.

Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürü Serhat Canpolat konuyu üç başlık altında anlatarak merak edilen sorulara açıklık getirdi. Helal Gıdaların Hayatımızdaki Yeri ve Bilinçli Tüketicimiyiz sorularına da açıklık getiren seminerde konuşan Canpolat, Helal sertifikalandırmanın önemi üzerinde durarak sadece Müslüman tüketicilerin değil bütün insanlığın Helal ürünlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Helal Sertifikalama nasıl yapılıyor. Gıdalarda kullanılan katkı maddeleri nelerdir? Kozmetik ve temizlik ürünlerinde kullanılan zararlı kimyasallar nelerdir? İlaçlardaki tehlikeler nelerdir? Helal Gıdanın önemi konuları üzerinde duran Canpolat“ Günümüzde birçok üretimde dinimizce yasak katkı maddeleri kullanılıyor. Bunlara karşı halkımız uyanık olmalı. TSE Helal Sertifikası olan firmalar tercih edilmeli. Her aldığınız ürün helal değildir. Bugün ilaçların önemli kısmında, süt ürünlerinde, kozmetikte, kola ve gazozlarda ve daha birçok günlük tükettiğimiz ürünlerde İslam’ca yasak ve sağlığımıza zararlı katkı maddeleri bulunabilir.” dedi. Çok sayıda Çayırova’lı bayanın katıldığı seminer ilerleyen saatlerde soru cevap olarak devam etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.