Çayırova Bilgievlerinden Çanakkale Ruhu

20.03.2016 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova Bilgievlerinden Çanakkale Ruhu

Çayırova Belediyesi Bilgievleri şanlı zaferin 101. yılında bir dizi etkinlikler düzenledi. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde düzenlenen programda şiirler, oratoryo ve tiyatro gösterileri katılımcılara sunuldu. Duygu yüklü bir program gerçekleştiren Bilgievleri öğrencileri şanlı zaferin anlamını bir kez daha gösterdi.

Tarihteki en büyük zafer olarak yerini alan ve Türkiye’nin bir bütün olduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Çayırova Belediyesi Bilgievi öğrencileri tarafından düzenlenen programla kutlandı. Belediye Kültür Salonu’nda Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılımı ile başlayan programda duygu yüklü anlar yaşandı. Bilgievleri öğrencilerinin seslendirdiği şiirler katılımcıları duygulandırırken, oratoryo gösterisi ve tiyatrolar ilgi ile izlendi. Demirci, “Çocuklarımıza Şanlı Tarihimizi Anlatmalıyız” Programın sonunda katılımcıları selamlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Çanakkale zaferinin 101. yıldönümünü kutluyoruz. 1 asır önce ecdadımız, tarihin tanıklık ettiği en büyük vatan savunmasını gerçekleştirdi. Atalarımız “Toprak Uğrunda Ölen Varsa Vatandır” düsturuyla Anadolu’nun dört bir yanından ve hatta Şamdan, Kırımdan, Saraybosnadan, Üsküpten Çanakkale cephesine koştular. Bu toprakları kanlarıyla sulayarak, 250 bin Şehit vererek bizlere vatan kıldı. Yüz yıl sonra yine ülkemizi bölmeye, parçalama gayretlerine karşı Çanakkale ruhunu çok iyi idrak etmeliyiz. Her etnik gruptan vatan evladını Çanakkale de bir araya getiren vatan bilincini, kalplerdeki ümmet ve imanı çocuklarımıza, gençlere ve gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Tarihini, kimliğini, kökünü, Osmanlıyı ve Selçukluyu ve bizlere 1000 yıl önce Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizin birliğinin, huzurunun daim olması temennisiyle Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi. 
Çayırova Belediyesi Bilgievleri şanlı zaferin 101. yılında bir dizi etkinlikler düzenledi. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde düzenlenen programda şiirler, oratoryo ve tiyatro gösterileri katılımcılara sunuldu. Duygu yüklü bir program gerçekleştiren Bilgievleri öğrencileri şanlı zaferin anlamını bir kez daha gösterdi.

Tarihteki en büyük zafer olarak yerini alan ve Türkiye’nin bir bütün olduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Çayırova Belediyesi Bilgievi öğrencileri tarafından düzenlenen programla kutlandı. Belediye Kültür Salonu’nda Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılımı ile başlayan programda duygu yüklü anlar yaşandı. Bilgievleri öğrencilerinin seslendirdiği şiirler katılımcıları duygulandırırken, oratoryo gösterisi ve tiyatrolar ilgi ile izlendi.

Demirci, “Çocuklarımıza Şanlı Tarihimizi Anlatmalıyız”

Programın sonunda katılımcıları selamlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Çanakkale zaferinin 101. yıldönümünü kutluyoruz. 1 asır önce ecdadımız, tarihin tanıklık ettiği en büyük vatan savunmasını gerçekleştirdi. Atalarımız “Toprak Uğrunda Ölen Varsa Vatandır” düsturuyla Anadolu’nun dört bir yanından ve hatta Şamdan, Kırımdan, Saraybosnadan, Üsküpten Çanakkale cephesine koştular. Bu toprakları kanlarıyla sulayarak, 250 bin Şehit vererek bizlere vatan kıldı. Yüz yıl sonra yine ülkemizi bölmeye, parçalama gayretlerine karşı Çanakkale ruhunu çok iyi idrak etmeliyiz. Her etnik gruptan vatan evladını Çanakkale de bir araya getiren vatan bilincini, kalplerdeki ümmet ve imanı çocuklarımıza, gençlere ve gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Tarihini, kimliğini, kökünü, Osmanlıyı ve Selçukluyu ve bizlere 1000 yıl önce Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizin birliğinin, huzurunun daim olması temennisiyle Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.