19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova’da gündem Bütçe!

Çayırova 15.05.2019 - 11:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’da gündem Bütçe!

Çayırova Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda bütçe konuşuldu. Belediye'nin 2018 yılında, gerçekleşen kesin bütçesi gelirde 169 Milyon 208 Bin TL olurken, giderde ise giderde 196 Milyon 290 Bin TL olarak gerçekleşti. Bütçe üzerine CHP grubu eleştirilerde bulundu. CHP adına konuşan Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “Bütçede yüzde 8 sapma olmuştur. 33 Milyon beklenen gelir toplanamamıştır." dedi.

Çayırova Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlık etti. Açılış-yoklama ile başlayan meclis toplantısında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Ramazan ayı her sene olduğu gibi bu sene de bereketiyle geldi. Bu sene belediye olarak sokak iftarlarını iptal ettik. İptal gerekçemiz daha çok fakir fukaraya yardım etmek. Çayırova’da kurduğumuz ekiplerle iftarlarda ailelerin yanında oluyoruz.” dedi. CHP’DEN TARTAR ELEŞTİRİSİ Gündem dışı CHP Grubu adına Halis Koç söz alarak, eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın Teftiş Kurulu Müdürü olmasına tepki göstererek,  “2016 yılında Emek ve İnönü Mahallesi’nde bulunan arazi dere kenarına olduğu gerekçesiyle taşınıyor. Yeşil alan ve tapulu alan yer değiştiriliyor. 2016 yılında yapılıyor. O dönem ret oyu verildi. Arsa sahibi vatandaş yaşananları yeni duyuyor. Bütün bunları gizli saklı yapan imardan sorumlu başkan yardımcısı Refik Tartar. Yeni meclis Refik Tartar’a teftiş kurulu müdürü görevini verdi. Yolsuzlukla gündemde olan hırsızı bekçi yaptık. Kendisi hırsızı olanı nasıl böyle bir görev verdik. Sizden önceki başkanın başını yaktı sizin de başınızı yakmasın.” diye konuştu. BOŞ KADROYA ATADIK Konuyla ilgili Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Bu konuyla ilgili komisyon kurarız. Devlet idaresinde esas olan kanunlardır. Refik Tartar 10 yıl belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Kanun gereği boş bulunan bir Müdürlüğe atanması gerekiyordu. Bizde bu göreve getirdik. Kendisi hakkında verilmiş herhangi bir hukuki karar yok. Devlet görevlisi birini görevden alamazsınız. Bunun dışında suç duyurusunda bulunursunuz.” dedi. 2018 KESİN HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ 2018 yılında, Çayırova Belediyesi’nin gerçekleşen kesin bütçesi gelirde 169 Milyon 208 Bin TL olurken, giderde ise giderde 196 Milyon 290 Bin TL olarak gerçekleşti. Bütçe üzerine CHP grubu eleştirilerde bulundu. CHP adına konuşan Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “Bütçede yüzde 8 sapma olmuştur. 33 Milyon beklenen gelir toplanamamıştır. Bir önceki yıla göre vergide tahsilat oranı düşüş yakalamıştır. Başarısızlığa doğru grafik vardır. Cezalarda tahsilat oranı her yıl düşmekte. Bu kalemde sınıfta kalınmıştır. Önceki dönem başarı sağlana tek konu arsa satışlarıdır. Buna başarı derseniz, iyilikle alkışlayalım. Ülkede eğer kriz olmasaydı, bu taşınmaz satışları iki katına çıkacaktı. Çayırova haklına zarar verilmiştir. Yurttaşların alım gücü olmadığından elde kalan gayri menkuller satılmamıştır. Belediye bütçesi 27 Milyon TL açık vermiştir. 2018 yılında arsa ve dükkan satılmasaydı, yatırım yapılamayacaktı, bu da bütçenin yüzde 10’unu geçmezdi. Sizlerden temennimiz bütçe oluştururken gayrimenkul satarak yapmamanızdır. Giderde ki 8 kalemden ikisine ret, altısına evet oyu veriyoruz.“ dedi. Başkan Bünyamin Çiftçi ise 15 yılda güzel bir Belediyecilik anlayışı sergilediklerini, istişare ile hizmet yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Çayırova Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda bütçe konuşuldu. Belediye'nin 2018 yılında, gerçekleşen kesin bütçesi gelirde 169 Milyon 208 Bin TL olurken, giderde ise giderde 196 Milyon 290 Bin TL olarak gerçekleşti. Bütçe üzerine CHP grubu eleştirilerde bulundu. CHP adına konuşan Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “Bütçede yüzde 8 sapma olmuştur. 33 Milyon beklenen gelir toplanamamıştır." dedi.

Çayırova Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlık etti. Açılış-yoklama ile başlayan meclis toplantısında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Ramazan ayı her sene olduğu gibi bu sene de bereketiyle geldi. Bu sene belediye olarak sokak iftarlarını iptal ettik. İptal gerekçemiz daha çok fakir fukaraya yardım etmek. Çayırova’da kurduğumuz ekiplerle iftarlarda ailelerin yanında oluyoruz.” dedi.

CHP’DEN TARTAR ELEŞTİRİSİ

Gündem dışı CHP Grubu adına Halis Koç söz alarak, eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın Teftiş Kurulu Müdürü olmasına tepki göstererek,  “2016 yılında Emek ve İnönü Mahallesi’nde bulunan arazi dere kenarına olduğu gerekçesiyle taşınıyor. Yeşil alan ve tapulu alan yer değiştiriliyor. 2016 yılında yapılıyor. O dönem ret oyu verildi. Arsa sahibi vatandaş yaşananları yeni duyuyor. Bütün bunları gizli saklı yapan imardan sorumlu başkan yardımcısı Refik Tartar. Yeni meclis Refik Tartar’a teftiş kurulu müdürü görevini verdi. Yolsuzlukla gündemde olan hırsızı bekçi yaptık. Kendisi hırsızı olanı nasıl böyle bir görev verdik. Sizden önceki başkanın başını yaktı sizin de başınızı yakmasın.” diye konuştu.

BOŞ KADROYA ATADIK

Konuyla ilgili Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Bu konuyla ilgili komisyon kurarız. Devlet idaresinde esas olan kanunlardır. Refik Tartar 10 yıl belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Kanun gereği boş bulunan bir Müdürlüğe atanması gerekiyordu. Bizde bu göreve getirdik. Kendisi hakkında verilmiş herhangi bir hukuki karar yok. Devlet görevlisi birini görevden alamazsınız. Bunun dışında suç duyurusunda bulunursunuz.” dedi.

2018 KESİN HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ

2018 yılında, Çayırova Belediyesi’nin gerçekleşen kesin bütçesi gelirde 169 Milyon 208 Bin TL olurken, giderde ise giderde 196 Milyon 290 Bin TL olarak gerçekleşti. Bütçe üzerine CHP grubu eleştirilerde bulundu. CHP adına konuşan Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “Bütçede yüzde 8 sapma olmuştur. 33 Milyon beklenen gelir toplanamamıştır. Bir önceki yıla göre vergide tahsilat oranı düşüş yakalamıştır. Başarısızlığa doğru grafik vardır. Cezalarda tahsilat oranı her yıl düşmekte. Bu kalemde sınıfta kalınmıştır. Önceki dönem başarı sağlana tek konu arsa satışlarıdır. Buna başarı derseniz, iyilikle alkışlayalım. Ülkede eğer kriz olmasaydı, bu taşınmaz satışları iki katına çıkacaktı. Çayırova haklına zarar verilmiştir. Yurttaşların alım gücü olmadığından elde kalan gayri menkuller satılmamıştır. Belediye bütçesi 27 Milyon TL açık vermiştir. 2018 yılında arsa ve dükkan satılmasaydı, yatırım yapılamayacaktı, bu da bütçenin yüzde 10’unu geçmezdi. Sizlerden temennimiz bütçe oluştururken gayrimenkul satarak yapmamanızdır. Giderde ki 8 kalemden ikisine ret, altısına evet oyu veriyoruz.“ dedi. Başkan Bünyamin Çiftçi ise 15 yılda güzel bir Belediyecilik anlayışı sergilediklerini, istişare ile hizmet yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.