Çayırova’da ki bu karanlık güç kim?

Çayırova 12.03.2019 - 09:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’da ki bu karanlık güç kim?

Son dönemde Çayırova’da gerçekten çok ilginç gelişmeler oluyor… Önce geçtiğimiz hafta yapılan Mart Ayı belediye Meclis Oturumu’nda gündem maddeleri Ak Partili bazı meclis üyelerin grup toplantısında kabul olarak kararı verirken  meclis oturumunda ret oyu vererek maddenin meclisten geçilmemesi sağlandı. Ak Parti de disiplin suçu olarak görülen bu tavrı göze alacak kadar meclis üyelerin neye, kime hizmet ettiği dillendirilmese de ilçe halkı  net bir yorum ve sebeple bu sorunun cevabını verebiliyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci’de durumu meclis oturumunda net bir söylemle açıklığa kavuşturdu. “Meclisimizi meclis dışında birisi müdahale ediyor ve yönetmeye kalkıyor. Bu da bir çeşit darbe girişimidir.” Dedi. Aradan 48 saat geçmişti ki daha önce Çayırova’da iki kez düzenlenen Hamsi Şenliği’nin bu yıl yapılacak üçüncüsü için tanıtım toplantısı yapıldı. Şöleni organize eden dernek başkanları Türkiye’nin en önemli , en sevilen, en popüler sanatçılarını getireceklerini açıkladılar. Yöresel halk oyunları olacağını belirtti. Şölenin Çanakkale Zaferi’ne denk gelmesinden dolayı bu savaşta şehit olan askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunacağını söylediler. Böylesine geniş çaplı bir organizasyon için gerekli tüm izinlerinde alınmış olmaması akla gelir bir durum olamaz. Son gelişmede bu şölenin yapılmaması yönünde bir karar alındı. Karar gerekçesi ise aldığım duyumlara göre sadece GÜVENLİK Nasıl bir güvenlik sorunu ortaya çıkabilir ki? Daha önce ilçede 2 kez düzenlenen ve bir kişinin dahi burnunun kanamadığı bir şölenin bu yıl GÜVENLİK nedeniyle ertelenme kararı alınması bana inandırıcı gelmedi. Daha önce milletin meclisine müdahale eden kara kutunun şimdi de milletin eğlencesine, kültürüne, sanatına, örf ve adetlerine  müdahale ettiği apaçık ortadadır. Buradan Çayırova Kaymakamı’na ve İlçe Emniyet Müdürü’ne sormak isterim. Güvenlik konusunda nasıl bir tespit yapıldı ve şölen yapılamıyor? Bu yönde bir talep var mı? Daha önce iki kez yapılan bu şölende güvenlik sorunu bu sene mi ortaya çıktı? Şimdi asıl soru ise şu; Çayırova’yı şekillendirmeye çalışan, milletin meclisine, eğlencesine, kültürüne müdahale eden bu karanlık güç kim?  

Son dönemde Çayırova’da gerçekten çok ilginç gelişmeler oluyor…

Önce geçtiğimiz hafta yapılan Mart Ayı belediye Meclis Oturumu’nda gündem maddeleri Ak Partili bazı meclis üyelerin grup toplantısında kabul olarak kararı verirken  meclis oturumunda ret oyu vererek maddenin meclisten geçilmemesi sağlandı. Ak Parti de disiplin suçu olarak görülen bu tavrı göze alacak kadar meclis üyelerin neye, kime hizmet ettiği dillendirilmese de ilçe halkı  net bir yorum ve sebeple bu sorunun cevabını verebiliyor.

Belediye Başkanı Şevki Demirci’de durumu meclis oturumunda net bir söylemle açıklığa kavuşturdu. “Meclisimizi meclis dışında birisi müdahale ediyor ve yönetmeye kalkıyor. Bu da bir çeşit darbe girişimidir.” Dedi.

Aradan 48 saat geçmişti ki daha önce Çayırova’da iki kez düzenlenen Hamsi Şenliği’nin bu yıl yapılacak üçüncüsü için tanıtım toplantısı yapıldı. Şöleni organize eden dernek başkanları Türkiye’nin en önemli , en sevilen, en popüler sanatçılarını getireceklerini açıkladılar. Yöresel halk oyunları olacağını belirtti. Şölenin Çanakkale Zaferi’ne denk gelmesinden dolayı bu savaşta şehit olan askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunacağını söylediler. Böylesine geniş çaplı bir organizasyon için gerekli tüm izinlerinde alınmış olmaması akla gelir bir durum olamaz.

Son gelişmede bu şölenin yapılmaması yönünde bir karar alındı.

Karar gerekçesi ise aldığım duyumlara göre sadece GÜVENLİK

Nasıl bir güvenlik sorunu ortaya çıkabilir ki? Daha önce ilçede 2 kez düzenlenen ve bir kişinin dahi burnunun kanamadığı bir şölenin bu yıl GÜVENLİK nedeniyle ertelenme kararı alınması bana inandırıcı gelmedi.

Daha önce milletin meclisine müdahale eden kara kutunun şimdi de milletin eğlencesine, kültürüne, sanatına, örf ve adetlerine  müdahale ettiği apaçık ortadadır.

Buradan Çayırova Kaymakamı’na ve İlçe Emniyet Müdürü’ne sormak isterim. Güvenlik konusunda nasıl bir tespit yapıldı ve şölen yapılamıyor? Bu yönde bir talep var mı? Daha önce iki kez yapılan bu şölende güvenlik sorunu bu sene mi ortaya çıktı?

Şimdi asıl soru ise şu;

Çayırova’yı şekillendirmeye çalışan, milletin meclisine, eğlencesine, kültürüne müdahale eden bu karanlık güç kim?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.