Çayırova’da sorunsuz meclis

Çayırova 04.09.2019 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çayırova’da sorunsuz meclis

Çayırova Belediyesi Meclisi bir aylık aranın ardından toplandı. Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlık etti. Görüşülen gündem maddelerin tamamı oybirliği ile geçti.  5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm kararlar oybirliği ile alındı.  Bununla birlikte Halk ekmek kurulması için gerekli protokolleri yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi maddesi hakkında CHP’li Salih Işık, Başkan Çiftçi’ye sorular iletti. Çiftçi ise, “Yeni bir fabrika kurmayacağız, Kocaeli Fırıncılar Odası ve ilçede bulunan fırınlarla birlikte bir çalışma yapacağız” açıklamasında bulundu. Çiftçi’ye gerekli protokolleri yapması için meclis oybirliği ile yetki verildi. DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR Gündemin son maddesi olan norm memur kadrosunda iptal ve ihdas yapılması maddesi hakkında açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa, “Belediye bünyesinde 24 adet birim müdürlüğü bulunmakta bunlardan biri de kültür ve sosyal işleri müdürlüğü. Dış İlişkiler Müdürlüğü’nü kapatacağız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü ikiye böleceğiz. Çünkü Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 16 birbirinden bağımsız hizmet yeri var ve bu müdürlüğe bağlı 168 kişi bulunuyor. BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN TEŞEKKÜR Belediye personelinin 780 civarında olduğunu düşünürsek sadece bu müdürlüğün bünyesinde istihdam edilen personel yüzde 25’e tekabül etmektedir. Hem personel hem de çalışma alanı olarak çok dağınık hizmet verdiğinden bunu ikiye ayırarak efektif bir çalışma ortamı yaratmak istiyoruz”  açıklamasında bulundu. Önerge oybirliği ile kabul edilirken, Başkan Çiftçi tüm gündem maddelerinin oybirliği ile geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Ayrıca Ekim ayı meclisinin 1 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı.

Çayırova Belediyesi Meclisi bir aylık aranın ardından toplandı. Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlık etti. Görüşülen gündem maddelerin tamamı oybirliği ile geçti.  5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm kararlar oybirliği ile alındı.  Bununla birlikte Halk ekmek kurulması için gerekli protokolleri yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi maddesi hakkında CHP’li Salih Işık, Başkan Çiftçi’ye sorular iletti. Çiftçi ise, “Yeni bir fabrika kurmayacağız, Kocaeli Fırıncılar Odası ve ilçede bulunan fırınlarla birlikte bir çalışma yapacağız” açıklamasında bulundu. Çiftçi’ye gerekli protokolleri yapması için meclis oybirliği ile yetki verildi.

DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Gündemin son maddesi olan norm memur kadrosunda iptal ve ihdas yapılması maddesi hakkında açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa, “Belediye bünyesinde 24 adet birim müdürlüğü bulunmakta bunlardan biri de kültür ve sosyal işleri müdürlüğü. Dış İlişkiler Müdürlüğü’nü kapatacağız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü ikiye böleceğiz. Çünkü Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 16 birbirinden bağımsız hizmet yeri var ve bu müdürlüğe bağlı 168 kişi bulunuyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN TEŞEKKÜR

Belediye personelinin 780 civarında olduğunu düşünürsek sadece bu müdürlüğün bünyesinde istihdam edilen personel yüzde 25’e tekabül etmektedir. Hem personel hem de çalışma alanı olarak çok dağınık hizmet verdiğinden bunu ikiye ayırarak efektif bir çalışma ortamı yaratmak istiyoruz”  açıklamasında bulundu. Önerge oybirliği ile kabul edilirken, Başkan Çiftçi tüm gündem maddelerinin oybirliği ile geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Ayrıca Ekim ayı meclisinin 1 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.