“Çayırova’da uzaktan eğitim nasıl gerçekleştirilecek”

Eğitim 02.09.2020 - 21:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Çayırova’da uzaktan eğitim nasıl gerçekleştirilecek”

CHP Çayırova bir önceki dönem ilçe Başkanı Çetin Hartamacı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Alt yapısı olmayan Çayırova’da uzaktan eğitim nasıl gerçekleştirilecek?” diye sordu. Covid-19 Salgını nedeniyle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı. Ancak 2020 Türkiyesi’nde Çayırova’da internet altyapısı bulunmuyor. Çayırovalı vatandaşlar internet altyapısı için Türk Telekom’a başvuruyor ancak özelleşen Telekom taleplere yeterince cevap veremiyor. CHP Çayırova bir önceki dönem ilçe Başkanı Çetin Hartamacı uzaktan eğitim için evlerinde internet olmayan vatandaşların ne yapacaklarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. ÖNERİNİZ VAR MI? Yazılı bir açıklama yaparak vatandaşların mağduriyetini dile getiren eski başkan Hartamacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türk Telekom'un özelleşmesiyle yabancı sermaye değil Türk bankaları kredi sağladı. Bu yüzdendir ki bugün bizler çocuklarımıza eğitim veremiyoruz. Türk halkına masal anlatanlar hala işbaşında. Fakat Türk Telekom altyapısı yok ve yeterli Port yok. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimi nasıl gerçekleştirecek alt yapısı olmayan Çayırova’da? Port olmadığı için evine internet bağlanamayan yurttaşlara öneriniz var mı, tabi ki Yok. Sınanmayan dürüstlükler dürüstlük değildir, sınanmayan siyasetler siyaset değildir. AK Parti bu anlamda çok sınandı, artık mızrak çuvala sığmıyor. Bütün palavralarınız her alanda pandemiyle gün yüzüne çıkmış olmadı mı? Hala çocuğuna eğitim hakkı sağlanmadığı halde alkışlıyorsan sorun biraz da biz değil miyiz güzel insanlar?” Hartamacı, açıklamasının ardından Türk Telekom’a şahsi evi için internet bağlatmak üzere başvurduğunu dile getirerek Türk Telekom’un kendisine verdiği yanıtı paylaştı.  İŞTE TÜRK TELEKOM’UN HARTAMACI’YA VERDİĞİ YANIT Degerli Musterimiz, internet abonelik basvurunuzu aldik. Ancak ilettiginiz adreste henuz internet altyapimiz bulunmadigindan, adresinizde altyapi calismalari yapacagiz. Calismalarimiz tamamlandiginda sizinle yeniden iletisime gececegiz. B001

CHP Çayırova bir önceki dönem ilçe Başkanı Çetin Hartamacı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Alt yapısı olmayan Çayırova’da uzaktan eğitim nasıl gerçekleştirilecek?” diye sordu.
Covid-19 Salgını nedeniyle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı. Ancak 2020 Türkiyesi’nde Çayırova’da internet altyapısı bulunmuyor. Çayırovalı vatandaşlar internet altyapısı için Türk Telekom’a başvuruyor ancak özelleşen Telekom taleplere yeterince cevap veremiyor. CHP Çayırova bir önceki dönem ilçe Başkanı Çetin Hartamacı uzaktan eğitim için evlerinde internet olmayan vatandaşların ne yapacaklarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.
ÖNERİNİZ VAR MI?
Yazılı bir açıklama yaparak vatandaşların mağduriyetini dile getiren eski başkan Hartamacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türk Telekom'un özelleşmesiyle yabancı sermaye değil Türk bankaları kredi sağladı. Bu yüzdendir ki bugün bizler çocuklarımıza eğitim veremiyoruz. Türk halkına masal anlatanlar hala işbaşında. Fakat Türk Telekom altyapısı yok ve yeterli Port yok. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimi nasıl gerçekleştirecek alt yapısı olmayan Çayırova’da? Port olmadığı için evine internet bağlanamayan yurttaşlara öneriniz var mı, tabi ki Yok. Sınanmayan dürüstlükler dürüstlük değildir, sınanmayan siyasetler siyaset değildir. AK Parti bu anlamda çok sınandı, artık mızrak çuvala sığmıyor. Bütün palavralarınız her alanda pandemiyle gün yüzüne çıkmış olmadı mı? Hala çocuğuna eğitim hakkı sağlanmadığı halde alkışlıyorsan sorun biraz da biz değil miyiz güzel insanlar?”
Hartamacı, açıklamasının ardından Türk Telekom’a şahsi evi için internet bağlatmak üzere başvurduğunu dile getirerek Türk Telekom’un kendisine verdiği yanıtı paylaştı. 
İŞTE TÜRK TELEKOM’UN HARTAMACI’YA VERDİĞİ YANIT
Degerli Musterimiz, internet abonelik basvurunuzu aldik. Ancak ilettiginiz adreste henuz internet altyapimiz bulunmadigindan, adresinizde altyapi calismalari yapacagiz. Calismalarimiz tamamlandiginda sizinle yeniden iletisime gececegiz. B001

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.