19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova İlhami Bayrak'a Kilitlendi

Çayırova 08.03.2019 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova İlhami Bayrak'a Kilitlendi

Kocaeli içerikli yayın yapan bazı televizyon kuruluşlarının ve yazılı yayın organlarının ilçelerde "Kimi Belediye Başkan Adayı Görmek İstiyorsunuz? " sorusuna Çayırovalılar açık ara İlhami Bayrak ismi olarak cevaplandırdı.

Ulusal bazda anket şirketlerinin 10 büyük büyükşehirde yaptığı anketlerle seçim öncesi tahmin oranlarını ortaya koymasının ardından yerel içerikli il ve ilçe basın yayın organlarıda kamuuoyu yoklamalarını vatandaşlarla buluşturdu. Kocaeli ve 4 ilçemizi kapsayan bölge içinde yayın yapan televizyon ve yazılı yayın organlarının ilçelerde yaptığı vatandaş yoklamasında en bariz fark Çayırova'da görüldü. Dilovası, Darıca ve Gebze'de yapılan kamuoyu yoklamalarında adayların birbirine yakın bir yarış süreci yaşadığı görülürken Çayırova'da İYİ Parti Belediye Başkan Adayı İlhami Bayrak'ın açık ara önde olduğu ortaya çıktı. AK PARTİ SEÇMENİ PARTİSİNDEN UZAKLAŞIYOR Çayırova'da yaşayan vatandaşlar son bir yılda artan bir oranda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ışığında değerlendirildiğinde, seçmenlerin yarısına yakın bir oranının gelir ve harcama denkliğine sahip olduğu öğrenilirken, yarısından biraz fazlasının ise geçimini borçlanarak, aile veya yakın çevrelerinden yardım alarak, ya da mevcut birikiminden harcayarak sağlayabildikleri belirtti. Diğer seçmenlere göre 'görece daha iyi durumda' olduğunu ifade eden AK Parti seçmeninde bile gelir ile harcama denkliğini sağlayamayanların değişim istediği ortaya çıktı. STK'LA FİKRİ ALINMADIĞINDA ŞİKAYETÇİ Çayırova'da faaliyetlerini sürdüren birçok yöre dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileride, Ak Partili belediyeden memnun olduğunu ancak seçim süreci öncesinde aday belirlemede fikirlerinin alınmamasına tepki gösterdiler. Parti içinde yapılan temayül yoklaması, hizmet başarısı, halk nezdinde yapılan memnuniyet oranının aday belirleme sürecinde etkili olmadığını da ifade eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri, "Kimse gelip bize Ak parti'den kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusunu sormadı. Mevcut belediye başkanından memnun muyuz, değilmiyiz sorusu sorulmadı." şeklinde ki ifadelerin yanısıra tepkilerini de ortaya koydular. Dernek temsilcilerinin bu tepkileri üyelerinin ve yönetimlerinin de aynı fikirde olduğu ve bu durumu sandığa yansıtacakları da halk röportajlarında ortaya çıktı.
Kocaeli içerikli yayın yapan bazı televizyon kuruluşlarının ve yazılı yayın organlarının ilçelerde "Kimi Belediye Başkan Adayı Görmek İstiyorsunuz? " sorusuna Çayırovalılar açık ara İlhami Bayrak ismi olarak cevaplandırdı.

Ulusal bazda anket şirketlerinin 10 büyük büyükşehirde yaptığı anketlerle seçim öncesi tahmin oranlarını ortaya koymasının ardından yerel içerikli il ve ilçe basın yayın organlarıda kamuuoyu yoklamalarını vatandaşlarla buluşturdu. Kocaeli ve 4 ilçemizi kapsayan bölge içinde yayın yapan televizyon ve yazılı yayın organlarının ilçelerde yaptığı vatandaş yoklamasında en bariz fark Çayırova'da görüldü. Dilovası, Darıca ve Gebze'de yapılan kamuoyu yoklamalarında adayların birbirine yakın bir yarış süreci yaşadığı görülürken Çayırova'da İYİ Parti Belediye Başkan Adayı İlhami Bayrak'ın açık ara önde olduğu ortaya çıktı.

AK PARTİ SEÇMENİ PARTİSİNDEN UZAKLAŞIYOR

Çayırova'da yaşayan vatandaşlar son bir yılda artan bir oranda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ışığında değerlendirildiğinde, seçmenlerin yarısına yakın bir oranının gelir ve harcama denkliğine sahip olduğu öğrenilirken, yarısından biraz fazlasının ise geçimini borçlanarak, aile veya yakın çevrelerinden yardım alarak, ya da mevcut birikiminden harcayarak sağlayabildikleri belirtti. Diğer seçmenlere göre 'görece daha iyi durumda' olduğunu ifade eden AK Parti seçmeninde bile gelir ile harcama denkliğini sağlayamayanların değişim istediği ortaya çıktı.

STK'LA FİKRİ ALINMADIĞINDA ŞİKAYETÇİ

Çayırova'da faaliyetlerini sürdüren birçok yöre dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileride, Ak Partili belediyeden memnun olduğunu ancak seçim süreci öncesinde aday belirlemede fikirlerinin alınmamasına tepki gösterdiler. Parti içinde yapılan temayül yoklaması, hizmet başarısı, halk nezdinde yapılan memnuniyet oranının aday belirleme sürecinde etkili olmadığını da ifade eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri, "Kimse gelip bize Ak parti'den kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusunu sormadı. Mevcut belediye başkanından memnun muyuz, değilmiyiz sorusu sorulmadı." şeklinde ki ifadelerin yanısıra tepkilerini de ortaya koydular. Dernek temsilcilerinin bu tepkileri üyelerinin ve yönetimlerinin de aynı fikirde olduğu ve bu durumu sandığa yansıtacakları da halk röportajlarında ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.