Çayırova Meclisi 2019'a Neşeli başladı

Çayırova 03.01.2019 - 19:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova Meclisi 2019'a Neşeli başladı

HALİS KOÇ’TAN SİMİTLİ,  SOĞANLI,  SEFER TASLI ANLATIM… Çayırova Belediyesi’nin 2019 yılının ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Meclis Salonu’nda başkan Şevki Demirci’nin başkanlığında gerçekleşen oturumda ilginç anlar yaşandı.  Bunlardan birisi toplantının hemen başında CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi Halis Koç’un  sunumuydu. Kamuoyunda “kadro” olarak bilinen “sürekli işçi çalıştırılması” mevzuatıyla ilgili olarak çalışanların sorunlarını  kürsüye  elinde sefer tası, simit, soğan alarak anlatması Meclis’te neşeli dakikaların yaşanmasına oturuma katılanlarda ve toplantıyı izleyenlerde gülümsemelere neden oldu. Koç, anlatımında kadroya alınan sürekli çalışan işçilerin günlük yemek ücretlerinin iyileşitrilmesi talebinde bulundu. DEMİRCİ: “ÇALIŞAN HAKLARINI ALIYOR” Koç’un sözlerine Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci yanıt verdi.  Başkan Demirci, “çalışanlar haklarını alıyor. Belediyemizde  2 bin 200 TL’nin altında ücret alan yok. Bakın şu parka bunlar hep belediyemiz çalışanlarının araçları. Arabası olmayan yok. Tabi gönül ister ki, ücretler daha iyi olsun aylık yemek ücreti 33 TL değil 50-60 TL olsun... Ama Çayırova Belediyesi’nde hakkını alamayan yok” diye konuştu. MALKOÇ ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLDİ Öte yandan Koç’a  söz alarak yanıt veren Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Malkoç, “ kadro olarak bilinen sürekli çalışan işçilerin günümüzdeki hakları daha iyi.  Hükümetimiz bu kanuni düzenlemeyi yapmadan önce  işçilerle 1 yıllık sözleşme imzalanır, ve genelde de 10 ay çalıştırılırdı. İşçilerin haftalık izinleri bile kullanamadığı yerler olurdu.  İşçiler, 1 yıl sonra ne olacak diye gelecek kaygısına düşerdi. Ama şimdi böyle bir sorun yok” diye konuştu. DENETİM KOMİSYON ÜYELİĞİ SEÇİMİ Öte yandan Mecliste denetim komisyon üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonunda  Murat Karaca, Halis Koç, Mehmet Özdemir, Mehmet  Zeyneloğlu, Murat Tunç seçildi...

HALİS KOÇ’TAN SİMİTLİ,  SOĞANLI,  SEFER TASLI ANLATIM…
Çayırova Belediyesi’nin 2019 yılının ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Meclis Salonu’nda başkan Şevki Demirci’nin başkanlığında gerçekleşen oturumda ilginç anlar yaşandı.  Bunlardan birisi toplantının hemen başında CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi Halis Koç’un  sunumuydu. Kamuoyunda “kadro” olarak bilinen “sürekli işçi çalıştırılması” mevzuatıyla ilgili olarak çalışanların sorunlarını  kürsüye  elinde sefer tası, simit, soğan alarak anlatması Meclis’te neşeli dakikaların yaşanmasına oturuma katılanlarda ve toplantıyı izleyenlerde gülümsemelere neden oldu. Koç, anlatımında kadroya alınan sürekli çalışan işçilerin günlük yemek ücretlerinin iyileşitrilmesi talebinde bulundu.


DEMİRCİ: “ÇALIŞAN HAKLARINI ALIYOR”
Koç’un sözlerine Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci yanıt verdi.  Başkan Demirci, “çalışanlar haklarını alıyor. Belediyemizde  2 bin 200 TL’nin altında ücret alan yok. Bakın şu parka bunlar hep belediyemiz çalışanlarının araçları. Arabası olmayan yok. Tabi gönül ister ki, ücretler daha iyi olsun aylık yemek ücreti 33 TL değil 50-60 TL olsun... Ama Çayırova Belediyesi’nde hakkını alamayan yok” diye konuştu.


MALKOÇ ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLDİ
Öte yandan Koç’a  söz alarak yanıt veren Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Malkoç, “ kadro olarak bilinen sürekli çalışan işçilerin günümüzdeki hakları daha iyi.  Hükümetimiz bu kanuni düzenlemeyi yapmadan önce  işçilerle 1 yıllık sözleşme imzalanır, ve genelde de 10 ay çalıştırılırdı. İşçilerin haftalık izinleri bile kullanamadığı yerler olurdu.  İşçiler, 1 yıl sonra ne olacak diye gelecek kaygısına düşerdi. Ama şimdi böyle bir sorun yok” diye konuştu.


DENETİM KOMİSYON ÜYELİĞİ SEÇİMİ
Öte yandan Mecliste denetim komisyon üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonunda  Murat Karaca, Halis Koç, Mehmet Özdemir, Mehmet  Zeyneloğlu, Murat Tunç seçildi...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.