Çayırova Meclisi gergin başladı

Çayırova 08.04.2019 - 17:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova Meclisi gergin başladı

Çayırova'da 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinden başarı ile çıkan Bünyamin Çİftçi başkanlığında yeni dönemin ilk Belediye Meclis Oturumu yapıldı. Barışın sembolü zeytin dalı sunumlarıyla başlayan meclis, Bünyamin Çiftçi ile Halis Koç arasındaki gergin ifadeler sonrasında zeytin dallarının iade edilmesi noktasına gelindi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve yoklama ile başlaya yeni dönemin ilk Çayırova Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumu'nda iktidar ve muhalefet partisinin belediye meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Çayırova Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumunun açılış konuşmasını yapan Belediye ve Meclis Başkanı Bünyamin Çiftçi, " Öncelikle herkesi saygı ile selamlıyorum. Allah 5 yıl boyunca rızasına uygun işler yapmak nasip etsin. Bize böyle güzel bir ülkeyi hediye eden ecdadımız, şehitlerimiz için okumak isteyenleri duaya davet ediyorum.dedi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Çiftçi'nin ardından sözü CHP Meclis Üyesi Grup Başkanı Halis Koç, "Gebze 'de ölen öğretmen için, öldürülen Saadet Partili isimler için kınama yapmak istiyorum. Ayrıca Miraç Kandilini de kutlarım. Yerel seçimlerin hayırlı olmasını diler, yeni meclis ve belediye başkanını başarılarından dolayı kutlarım. Yeni dönem encümen ve komisyonlarda muhalefete de yer verilmesi beklentilerimi eklemek isterim. Halkımıza da her sorunlarında yanlarında olacağımızın garantisini veriyorum."dedi. Koç barışın temsili olan zeytin dalını da Belediye ve Meclis Başkanı Çiftçi'ye verdi. Daha sonra Denetleme Raporu okundu. Denetleme raporuna şerh konulduğunun belirtilmesini isteyen Halis Koç'a başkan Çiftçi, "Bakın barış temennileri ile başladığınız mecliste gerginlik yaratmanıza gerek yok. Verdiğiniz zeytin dalını başımıza kakacaksanız buyrun geri alın. Biz bunu bilgi amaçlı okuttuk. Bir gündem maddesi olarak görüşmüyoruz."dedi. Daha sonra meclisin birinci ve ikinci başkanvekilinin belirlenmesi için gizli oylamaya geçildi. Oylama sonunda Çayırova Belediyesi'nde Çiftçi'nin olmadığı oturumlarda görev yapacak birinci başkanvekili Saadettin Arıkboğa ikinci isim ise Erhan Sarıdede olarak belirlendi. KATİPLER, ENCÜMENVE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ Çayırova Belediyesi Meclis Toplantılarında gelecek oturumlarda katip olarak görev yapacak isimlerde bu toplantıda belirlendi. Divan Katipliğine asil olarak Burak Fidan ve Arzu Aslan seçilirken yedek divan kitipliğine ise Behçet Günay ve Şahin Ayaz seçildi.  1 yıl görev yapmak üzere Encümen üyesi belirleme seçiminde ise Ak Parti'den Saadet Arıkboğa Seyhan Dönmez ve Ali Yüksel CHP'den ise Yılmaz Bilmez önerildi. 3 kişiden oluşan encümen üyeliğine Ak Parti'den önerilen 3 isim seçilerek belirlendi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna ise Fatmanur Çelik Muhsin Ateş, Metin Demirci, Hayati Güveren, Salih Işık oy birliği ile seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Filiz Ayyıldız, Halil Hanefioğlu, Kadir Kurun, Abdurrahman Çapan, Muharem Gökçe seçildi. Marmara Belediyeler Birliğine ise Cüneyt Atalay yedek isim ise Erhan Sarıdede olarak belirlendi. Gebze Belediyeler Birliğinin yeni dönem meclisinde görev yapacak isimler Bekir Bilgiç ve Erhan Sarıdede oldu. Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin yeni dönem meclisinde ise Davut Akçay görev yapacak.
Çayırova'da 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinden başarı ile çıkan Bünyamin Çİftçi başkanlığında yeni dönemin ilk Belediye Meclis Oturumu yapıldı. Barışın sembolü zeytin dalı sunumlarıyla başlayan meclis, Bünyamin Çiftçi ile Halis Koç arasındaki gergin ifadeler sonrasında zeytin dallarının iade edilmesi noktasına gelindi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve yoklama ile başlaya yeni dönemin ilk Çayırova Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumu'nda iktidar ve muhalefet partisinin belediye meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Çayırova Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumunun açılış konuşmasını yapan Belediye ve Meclis Başkanı Bünyamin Çiftçi, " Öncelikle herkesi saygı ile selamlıyorum. Allah 5 yıl boyunca rızasına uygun işler yapmak nasip etsin. Bize böyle güzel bir ülkeyi hediye eden ecdadımız, şehitlerimiz için okumak isteyenleri duaya davet ediyorum.dedi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Çiftçi'nin ardından sözü CHP Meclis Üyesi Grup Başkanı Halis Koç, "Gebze 'de ölen öğretmen için, öldürülen Saadet Partili isimler için kınama yapmak istiyorum. Ayrıca Miraç Kandilini de kutlarım. Yerel seçimlerin hayırlı olmasını diler, yeni meclis ve belediye başkanını başarılarından dolayı kutlarım. Yeni dönem encümen ve komisyonlarda muhalefete de yer verilmesi beklentilerimi eklemek isterim. Halkımıza da her sorunlarında yanlarında olacağımızın garantisini veriyorum."dedi. Koç barışın temsili olan zeytin dalını da Belediye ve Meclis Başkanı Çiftçi'ye verdi. Daha sonra Denetleme Raporu okundu. Denetleme raporuna şerh konulduğunun belirtilmesini isteyen Halis Koç'a başkan Çiftçi, "Bakın barış temennileri ile başladığınız mecliste gerginlik yaratmanıza gerek yok. Verdiğiniz zeytin dalını başımıza kakacaksanız buyrun geri alın. Biz bunu bilgi amaçlı okuttuk. Bir gündem maddesi olarak görüşmüyoruz."dedi. Daha sonra meclisin birinci ve ikinci başkanvekilinin belirlenmesi için gizli oylamaya geçildi. Oylama sonunda Çayırova Belediyesi'nde Çiftçi'nin olmadığı oturumlarda görev yapacak birinci başkanvekili Saadettin Arıkboğa ikinci isim ise Erhan Sarıdede olarak belirlendi.
KATİPLER, ENCÜMENVE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ
Çayırova Belediyesi Meclis Toplantılarında gelecek oturumlarda katip olarak görev yapacak isimlerde bu toplantıda belirlendi. Divan Katipliğine asil olarak Burak Fidan ve Arzu Aslan seçilirken yedek divan kitipliğine ise Behçet Günay ve Şahin Ayaz seçildi.  1 yıl görev yapmak üzere Encümen üyesi belirleme seçiminde ise Ak Parti'den Saadet Arıkboğa Seyhan Dönmez ve Ali Yüksel CHP'den ise Yılmaz Bilmez önerildi. 3 kişiden oluşan encümen üyeliğine Ak Parti'den önerilen 3 isim seçilerek belirlendi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna ise Fatmanur Çelik Muhsin Ateş, Metin Demirci, Hayati Güveren, Salih Işık oy birliği ile seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Filiz Ayyıldız, Halil Hanefioğlu, Kadir Kurun, Abdurrahman Çapan, Muharem Gökçe seçildi. Marmara Belediyeler Birliğine ise Cüneyt Atalay yedek isim ise Erhan Sarıdede olarak belirlendi. Gebze Belediyeler Birliğinin yeni dönem meclisinde görev yapacak isimler Bekir Bilgiç ve Erhan Sarıdede oldu. Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin yeni dönem meclisinde ise Davut Akçay görev yapacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.