19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırovalı Gencin Şüpheli Ölümü

Çayırova 02.10.2018 - 19:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırovalı Gencin Şüpheli Ölümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) son bir hafta içinde yaşanan cinayet, gasp taciz gibi vakalar vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı. Siyasetçiler adada güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) son bir haftada yaşanan taciz, gasp, uyuşturucu ve soygun olayları, cesedi bulunan Çayırova'lı gencin şüpheli ölümü, Mağusa bölgesinde cinayet ile polis nezaretinde şüpheli intihar olayları vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu. Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan KKTC Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP)Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, KKTC'de güvenlik zafiyetin olduğunu, polis teşkilatının olaylara yetersiz kaldığını açıkladı. Büsküvütçü, açıklamasında KKTC Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'nu işaret ederek, böyle bir vazifeye masa başında çalışan birinin değil sahada aktif olarak rol alabilecek birinin getirilmesi gerektiğini söyledi. Büsküvütçü, Polis Genel Müdürü'nün son zamanlarda yaşanan asayiş vakaları karşısında sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Polis canımızı, malımızı ve namusumuzu korumakla mükellef yegane ve güzide teşkilatımızdır. Bu tip şaibeler ve olumsuzluklarla gündeme gelmesi hem bizlerin hem de toplumun vicdanını yaralamaktadır. Tüm bu gelişmeler ışığında ise; Polis Genel Müdürü'nün tüm bu olaylar karşısında sessizliğini korumasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Polis Genel Müdürü'nün halkımıza bir açıklama borcu olduğu ortadadır" ifadelerini kullandı. Son dönem yaşanan olaylarda Polis teşkilatının ciddi hataları olduğunu söyleyen Büsküvütçü, "Çayırova'lı gencin babasının gerekli soruşturma yapılmadı beyanatını takiben, boğaz karakolunda intihar ettiği iddia edilen şahsın ailesinin yapmış olduğu açıklamalar toplumun ve bizlerin kafasını karıştırmaktadır. Polis teşkilatımızın kendi karakoluna canlı giren bir zanlıyı, ölmüş şekilde ailesine teslim etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Geçtiğimiz ay çok önemli iddialar ile gözaltına alınan bir üst düzey polis subayının ardından, basından öğrendiğimiz kadarı ile büyük bir sanal bet soruşturmasına bir de üst düzey polis subayının isminin karışması ise polis teşkilatımız içerisinde çürük elmaların da bulunduğunun en önemli göstergeleridir" dedi. Öte yandan Kıbrıs polisinin uzun yıllardır adaya verdiği emeğe dikkat çeken Büsküvütçü, "Kıbrıs Türk'ünün uzun yıllar boyu yüz akı olan polis teşkilatının kamuoyunda böyle yıpratılması, devletimizin saygınlığı boyutunda da üzücü ve düşündürücüdür" şeklinde konuştu. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) son bir hafta içinde yaşanan cinayet, gasp taciz gibi vakalar vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı. Siyasetçiler adada güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) son bir haftada yaşanan taciz, gasp, uyuşturucu ve soygun olayları, cesedi bulunan Çayırova'lı gencin şüpheli ölümü, Mağusa bölgesinde cinayet ile polis nezaretinde şüpheli intihar olayları vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu. Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan KKTC Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP)Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, KKTC'de güvenlik zafiyetin olduğunu, polis teşkilatının olaylara yetersiz kaldığını açıkladı. Büsküvütçü, açıklamasında KKTC Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'nu işaret ederek, böyle bir vazifeye masa başında çalışan birinin değil sahada aktif olarak rol alabilecek birinin getirilmesi gerektiğini söyledi.

Büsküvütçü, Polis Genel Müdürü'nün son zamanlarda yaşanan asayiş vakaları karşısında sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Polis canımızı, malımızı ve namusumuzu korumakla mükellef yegane ve güzide teşkilatımızdır. Bu tip şaibeler ve olumsuzluklarla gündeme gelmesi hem bizlerin hem de toplumun vicdanını yaralamaktadır. Tüm bu gelişmeler ışığında ise; Polis Genel Müdürü'nün tüm bu olaylar karşısında sessizliğini korumasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Polis Genel Müdürü'nün halkımıza bir açıklama borcu olduğu ortadadır" ifadelerini kullandı.

Son dönem yaşanan olaylarda Polis teşkilatının ciddi hataları olduğunu söyleyen Büsküvütçü, "Çayırova'lı gencin babasının gerekli soruşturma yapılmadı beyanatını takiben, boğaz karakolunda intihar ettiği iddia edilen şahsın ailesinin yapmış olduğu açıklamalar toplumun ve bizlerin kafasını karıştırmaktadır. Polis teşkilatımızın kendi karakoluna canlı giren bir zanlıyı, ölmüş şekilde ailesine teslim etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Geçtiğimiz ay çok önemli iddialar ile gözaltına alınan bir üst düzey polis subayının ardından, basından öğrendiğimiz kadarı ile büyük bir sanal bet soruşturmasına bir de üst düzey polis subayının isminin karışması ise polis teşkilatımız içerisinde çürük elmaların da bulunduğunun en önemli göstergeleridir" dedi.

Öte yandan Kıbrıs polisinin uzun yıllardır adaya verdiği emeğe dikkat çeken Büsküvütçü, "Kıbrıs Türk'ünün uzun yıllar boyu yüz akı olan polis teşkilatının kamuoyunda böyle yıpratılması, devletimizin saygınlığı boyutunda da üzücü ve düşündürücüdür" şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.