Çayırovalı Minikler Yazarlarla Buluşuyor

Çayırova 26.04.2017 - 16:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırovalı Minikler Yazarlarla Buluşuyor

Çayırova Belediyesi, Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında her ay farklı bir yazarı Çayırovalı miniklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu ay Seçkin Çocuk Edebiyatı yazarlarından Aslı Tohumcu’nun konuk olduğu söyleşi programında yazarlık ve kitaplar hakkında sorular soran öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Yazarlık mesleği hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Tohumcu, öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların heyecanını yatıştırmaya çalıştı. Çayırova Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen söyleşide yazarlık serüveninin basamaklarını anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Aslı Tohumcu, günün sonunda ise öğrencilerin okudukları kitapları imzaladı. Çayırova Belediyesi Dönem Sonunda 3 Bin öğrenciyi Kitaplar ve Yazarlarıyla Buluşturmuş Olacak Okuyoruz Söyleşiyoruz projesi kapsamında Çocuk Edebiyat günleri düzenleyerek çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ve kitap sevgisini çocuklara aşılayan Çayırova Belediyesi, proje kapsamında 2 bin 700 öğrenciyi konuk ederek yazarlarla buluşturdu. Her ay farklı bir yazarla öğrencileri bir araya getiren belediye, eğitim- öğretim dönemi boyunca ilçe genelindeki tüm ilkokul 4. sınıf öğrencilerine ulaşarak 3 bin öğrenciye kitap dağıtımı gerçekleştirmiş ve yazarlarıyla buluşturmuş olacak. 2016-2017 eğitim- öğretim döneminin son programını Mayıs ayında yapacak olan Belediye, Seçkin Çocuk Edebiyatı Yazarlarından Ömer Işık’ı konuk edecek. Şevki Demirci: “2017-2018 Eğitim- Öğretim Döneminde de “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesine Devam Edeceğiz” Proje kapsamında bir açıklama yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2017-2018 eğitim- öğretim döneminde de çalışmayı yürüteceklerini ifade etti. Çocukları ve gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacı ile projenin çok önemli olduğunu söyleyen Demirci, “İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolunun okumak olduğunu unutmamalıyız. Okumak insanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırır. Çevresiyle daha iyi diyalog kurmasını sağlar. Çayırova Belediyesi olarak Bilgievlerimiz, Gençlik Merkezimiz, Çocuk Kulüplerimiz ve Halk Kütüphanemizle daha çok gencimize ve çocuklara ulaşarak bu amaca hizmet etmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi de bunlardan biri ve en etkili olanıdır.”şeklinde konuştu.

Çayırova Belediyesi, Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında her ay farklı bir yazarı Çayırovalı miniklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu ay Seçkin Çocuk Edebiyatı yazarlarından Aslı Tohumcu’nun konuk olduğu söyleşi programında yazarlık ve kitaplar hakkında sorular soran öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Yazarlık mesleği hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Tohumcu, öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların heyecanını yatıştırmaya çalıştı. Çayırova Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen söyleşide yazarlık serüveninin basamaklarını anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Aslı Tohumcu, günün sonunda ise öğrencilerin okudukları kitapları imzaladı.

Çayırova Belediyesi Dönem Sonunda 3 Bin öğrenciyi Kitaplar ve Yazarlarıyla Buluşturmuş Olacak

Okuyoruz Söyleşiyoruz projesi kapsamında Çocuk Edebiyat günleri düzenleyerek çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ve kitap sevgisini çocuklara aşılayan Çayırova Belediyesi, proje kapsamında 2 bin 700 öğrenciyi konuk ederek yazarlarla buluşturdu. Her ay farklı bir yazarla öğrencileri bir araya getiren belediye, eğitim- öğretim dönemi boyunca ilçe genelindeki tüm ilkokul 4. sınıf öğrencilerine ulaşarak 3 bin öğrenciye kitap dağıtımı gerçekleştirmiş ve yazarlarıyla buluşturmuş olacak. 2016-2017 eğitim- öğretim döneminin son programını Mayıs ayında yapacak olan Belediye, Seçkin Çocuk Edebiyatı Yazarlarından Ömer Işık’ı konuk edecek.

Şevki Demirci: “2017-2018 Eğitim- Öğretim Döneminde de “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesine Devam Edeceğiz”

Proje kapsamında bir açıklama yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2017-2018 eğitim- öğretim döneminde de çalışmayı yürüteceklerini ifade etti. Çocukları ve gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacı ile projenin çok önemli olduğunu söyleyen Demirci, “İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolunun okumak olduğunu unutmamalıyız. Okumak insanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırır. Çevresiyle daha iyi diyalog kurmasını sağlar. Çayırova Belediyesi olarak Bilgievlerimiz, Gençlik Merkezimiz, Çocuk Kulüplerimiz ve Halk Kütüphanemizle daha çok gencimize ve çocuklara ulaşarak bu amaca hizmet etmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi de bunlardan biri ve en etkili olanıdır.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.