19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırovalı Öğretmenler'den Harika Performans

Çayırova 26.04.2019 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırovalı Öğretmenler'den Harika Performans

Çayırovalı öğretmenler tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği korosu verdiği konserle ilçe halkına keyifli bir ilkbahar akşamı yaşattı.

Çayırova Necmetin Erbakan Kültür Merkezi konser salonunu dolduran yüzlerce vatandaş Şef Nilsu Uzundağ yönetiminde ki koronun Türkiye’nin dört bir köşesinden seslendirdiği türkülerle adeta mest oldu. Sunuculuğunu Aslı Akbaş’ın yaptığı konseri Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen,  Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Seyhan Dönmez’de izledi.Çayırova İlçe Mili Eğitim Müdürü Azmi Tunç ise koroda türkülere eşlik eti. 6 AYDIR HAZIRLANIYORLARDI Çayırova’nın çeşitli okullarında görev yapan öğretmenlerden kurulu Türk Halk Müziği korosu “Özümüz Türkülerimiz” adı altında hazırladıkları konser için 6 aylık bir hazırlık süreci yaşadıkları öğrenildi. Konser öncesi davetlilere bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’ta popüler türkümüz Mihriban’ı şiir olarak seslendirdi. Oluşturulan koroda yer alan öğretmenlerin isimleri şöyle; Nuran Kodaz, Asiye Şahin, Büşra Köseoğlu, Emine Bayram, Selda Özcan Timur, Süheyda Songül Kepoğlu, Ayşe Eriç Bölge, Olcay Yerlikaya, Şirin Özkan, Neşe Hano Akdaş, Aysun Kurt Katman, Neriman Yılmaz, Yeşim Urhan, Şükran Aydın, Zeynep Atay, Merve Gültekin, Gülşen Berkpınar, Azmi Tunç, Özgür Özkan, Ali Zeyneloğlu, Halil İbrahim Yıldız, Rıza Başkök, Tuncay Erkan, Zeki Akdaş, Ali Cengiz Balıbey, Oktay Küçük, Engin Berber, Mustafa Yıldırım, Muhammed Timur, Tayyar Karaca HER BÖLGEDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ ÇEKTİLER Çayırova Öğretmenler Korosu muhteşem bir sahne performansıyla ilçe halkına türkü ziyafeti veriken Antalya, Yozgat, Sivas, Trakya, Trabzon, Rize, Muş ve Eskişehir illerine ait türküler seslendirirken Trakya ve Ege bölgesi türküleri sevenleride unutmadılar. Ayrıca Karacaoğlan ve Pir Sultan Abdal’ın türküleride solo olarak sanatçılar tarafından okundu. Haber: Adnan Ayvaz    
Çayırovalı öğretmenler tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği korosu verdiği konserle ilçe halkına keyifli bir ilkbahar akşamı yaşattı.

Çayırova Necmetin Erbakan Kültür Merkezi konser salonunu dolduran yüzlerce vatandaş Şef Nilsu Uzundağ yönetiminde ki koronun Türkiye’nin dört bir köşesinden seslendirdiği türkülerle adeta mest oldu. Sunuculuğunu Aslı Akbaş’ın yaptığı konseri Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen,  Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Seyhan Dönmez’de izledi.Çayırova İlçe Mili Eğitim Müdürü Azmi Tunç ise koroda türkülere eşlik eti.

6 AYDIR HAZIRLANIYORLARDI

Çayırova’nın çeşitli okullarında görev yapan öğretmenlerden kurulu Türk Halk Müziği korosu “Özümüz Türkülerimiz” adı altında hazırladıkları konser için 6 aylık bir hazırlık süreci yaşadıkları öğrenildi. Konser öncesi davetlilere bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’ta popüler türkümüz Mihriban’ı şiir olarak seslendirdi. Oluşturulan koroda yer alan öğretmenlerin isimleri şöyle; Nuran Kodaz, Asiye Şahin, Büşra Köseoğlu, Emine Bayram, Selda Özcan Timur, Süheyda Songül Kepoğlu, Ayşe Eriç Bölge, Olcay Yerlikaya, Şirin Özkan, Neşe Hano Akdaş, Aysun Kurt Katman, Neriman Yılmaz, Yeşim Urhan, Şükran Aydın, Zeynep Atay, Merve Gültekin, Gülşen Berkpınar, Azmi Tunç, Özgür Özkan, Ali Zeyneloğlu, Halil İbrahim Yıldız, Rıza Başkök, Tuncay Erkan, Zeki Akdaş, Ali Cengiz Balıbey, Oktay Küçük, Engin Berber, Mustafa Yıldırım, Muhammed Timur, Tayyar Karaca

HER BÖLGEDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ ÇEKTİLER

Çayırova Öğretmenler Korosu muhteşem bir sahne performansıyla ilçe halkına türkü ziyafeti veriken Antalya, Yozgat, Sivas, Trakya, Trabzon, Rize, Muş ve Eskişehir illerine ait türküler seslendirirken Trakya ve Ege bölgesi türküleri sevenleride unutmadılar. Ayrıca Karacaoğlan ve Pir Sultan Abdal’ın türküleride solo olarak sanatçılar tarafından okundu.

Haber: Adnan Ayvaz

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.