Cebiniz yanmasın

Gebze 16.11.2015 - 08:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cebiniz yanmasın

Kış yaklaşıyor doğalgaz faturaları artacak. Ancak detaylara dikkat ederek ödeyeceğiniz miktarı yüzde 70'e kadar düşürmek mümkün. Bunun için küçük bazı önlemler almanız yeterli olacak

Havaların soğuması ve pek çok ilde görülen kar yağışı ile birlikte doğalgaz faturaları da kabaracak. Uzmanlar alınacak bazı basit önlemlerle faturaların yüzde 70 oranındadüşürülebileceğini belirtiyor. Bunun için öncelikle kullandığınız kombi önem kazanıyor.  KOMBİ ÖNEMLİ  Kullanılan alana uygun olmayan ya da düzenli bakımı yapılmayan kombiler olması gerekenden daha çok doğalgaz harcaması yaparak faturaları kabartıyor. Kombi seçiminin önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri ve uzmanlar şunları söylüyor:  UCUZ TEHLİKELİ  "Alınan kombinin teknik servis hizmeti ve yedek parçalarının kolaylıkla bulunabilmesi gerekiyor. İlk planda fiyatını dikkate almak yerine 'ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçmek', yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bu aşamada da kombinin yoğuşmalı ve enerji veriminin yüksek olması önemli oluyor'' Kombi dışında ısıtılan odalardaki tedbirler de işe yarıyor. DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI Daha az doğalgaz faturası ödemek isteyenlerin alacağı önlemlerle yüzde 70 tasarruf yapması mümkün oluyor. İşte bazı tedbirler:   Kombinin ve tesisatın bakımları düzenli olarak yapılmalı.   Kombiyi sabit ısıda tutmak gerekiyor.   Evde yokken kombiyi tamamen kapatmak yeniden çalıştırdığında fazla gaz çekmesine yol açıyor.   Radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin.   Isı radyatörlerin üzerinden daha çok yayılıyor. Bu yüzden üzerlerini açık bırakın.   Banyo ve mutfak gibi ısınan yerlerdeki radyatörleri kapatın.   Radyatörlerin önünü koltuk, eşya, saksı gibi eşyalarla kapatmayın.  
Kış yaklaşıyor doğalgaz faturaları artacak. Ancak detaylara dikkat ederek ödeyeceğiniz miktarı yüzde 70'e kadar düşürmek mümkün. Bunun için küçük bazı önlemler almanız yeterli olacak

Havaların soğuması ve pek çok ilde görülen kar yağışı ile birlikte  ları da kabaracak. Uzmanlar alınacak bazı basit önlemlerle faturaların yüzde 70 oranındadüşürülebileceğini belirtiyor. Bunun için öncelikle kullandığınız kombi önem kazanıyor. 

KOMBİ ÖNEMLİ 
Kullanılan alana uygun olmayan ya da düzenli bakımı yapılmayan kombiler olması gerekenden daha çok doğalgaz harcaması yaparak faturaları kabartıyor. Kombi seçiminin önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri ve uzmanlar şunları söylüyor: 

UCUZ TEHLİKELİ 
"Alınan kombinin teknik servis hizmeti ve yedek parçalarının kolaylıkla bulunabilmesi gerekiyor. İlk planda fiyatını dikkate almak yerine 'ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçmek', yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bu aşamada da kombinin yoğuşmalı ve enerji veriminin yüksek olması önemli oluyor'' Kombi dışında ısıtılan odalardaki tedbirler de işe yarıyor.

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI
Daha az doğalgaz faturası ödemek isteyenlerin alacağı önlemlerle yüzde 70 tasarruf yapması mümkün oluyor. İşte bazı tedbirler: 

 Kombinin ve tesisatın bakımları düzenli olarak yapılmalı. 
 Kombiyi sabit ısıda tutmak gerekiyor. 
 Evde yokken kombiyi tamamen kapatmak yeniden çalıştırdığında fazla gaz çekmesine yol açıyor. 
 Radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin. 
 Isı radyatörlerin üzerinden daha çok yayılıyor. Bu yüzden üzerlerini açık bırakın. 
 Banyo ve mutfak gibi ısınan yerlerdeki radyatörleri kapatın. 
 Radyatörlerin önünü koltuk, eşya, saksı gibi eşyalarla kapatmayın.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.