Cemil Meriç'te hasat zamanı

Kocaeli 17.05.2020 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Cemil Meriç'te hasat zamanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriyor. Şuan salgın nedeniyle kapalı bulunan Merkezin Bahçecilik kursunda yetiştirdiği seradaki çeşitli bitki, meyve ve sebzeler görevliler tarafından toplanmaya başlandı.   EĞİTİMLERE ARA VERİLDİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinin başında gelen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, bahçecilik kursu kapsamında, topraklı ve topraksız seralarda eğitim veriyordu. Serada eğitim alan öğrenciler emek vererek ürünleri kendileri yetiştiriyordu. Salgın öncesi ekimleri yapılan ürünler salgın nedeniyle kapanınca bakımları görevliler tarafından yapıldı.   ORGANİK TARIM Salgın öncesi seralara özel öğrenciler tarafından patates, taze soğan, çilek, biber, domates, patlıcan, karpuz ve taze fasulye ekilmişti. Salgın nedeniyle merkez eğitimlerine ara verince ekili ürünler düzenli bir şekilde görevliler tarafından çapalandı. Ekilen sebzelere zararlı kimyasalları içermeyen, ürün verimini arttıran, doğal organik solucan gübresi konularak damla sulama sistemi kuruldu.   İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GÖNDERİLECEK Her sene ekilen serada toplanan ürünler, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin yiyecek içecek atölyesinde kullanılıyordu. Bu yıl salgın nedeniyle eğitime ara verildiği için özel öğrenciler tarafından yetiştirilen ürünler hasat edildikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriyor. Şuan salgın nedeniyle kapalı bulunan Merkezin Bahçecilik kursunda yetiştirdiği seradaki çeşitli bitki, meyve ve sebzeler görevliler tarafından toplanmaya başlandı.

 

EĞİTİMLERE ARA VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinin başında gelen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, bahçecilik kursu kapsamında, topraklı ve topraksız seralarda eğitim veriyordu. Serada eğitim alan öğrenciler emek vererek ürünleri kendileri yetiştiriyordu. Salgın öncesi ekimleri yapılan ürünler salgın nedeniyle kapanınca bakımları görevliler tarafından yapıldı.

 

ORGANİK TARIM

Salgın öncesi seralara özel öğrenciler tarafından patates, taze soğan, çilek, biber, domates, patlıcan, karpuz ve taze fasulye ekilmişti. Salgın nedeniyle merkez eğitimlerine ara verince ekili ürünler düzenli bir şekilde görevliler tarafından çapalandı. Ekilen sebzelere zararlı kimyasalları içermeyen, ürün verimini arttıran, doğal organik solucan gübresi konularak damla sulama sistemi kuruldu.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GÖNDERİLECEK

Her sene ekilen serada toplanan ürünler, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin yiyecek içecek atölyesinde kullanılıyordu. Bu yıl salgın nedeniyle eğitime ara verildiği için özel öğrenciler tarafından yetiştirilen ürünler hasat edildikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.