19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

"Cengiz Topel en önemli havalimanlarından olacak"

Kocaeli 04.12.2015 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

"Cengiz Topel en önemli havalimanlarından olacak"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iktidarları döneminde havayolu ulaşımının "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda Aletli İniş Sistemi (ILS) kurulması kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğünce 30 Eylül'de yeni taksi yolu ile ilave apron işi için ihale yapıldığını söyledi. Firmalarla sözleşme imzalandığını ifade eden Işık, firmalara 8 ay süre verildiğini kaydetti. Bakan Işık, konuyla ilgili olarak 1 Aralık'ta yer teslimi yapıldığını, söz konusu işin 3 milyon 128 bin liraya mal olacağını bildirdi. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla havayolu taşımacılığında önemli bir mesafe katettiğini anlatan Işık, "İktidarlarımız döneminde havayolu 'halkın yolu' haline geldi. Eskiden sadece zengin kesimin kullandığı havayolundan artık tüm vatandaşlarımız rahatça ve zaman zaman indirimlerle otobüs bileti fiyatına yararlanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde havalimanı yapılmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu. "Cengiz Topel Havalimanı önemli potansiyele sahip" Cengiz Topel Havalimanı'nın bulunduğu konum itibarıyla öneme sahip olduğunu anlatan Işık, İstanbul'daki havalimanları ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğinde Cengiz Topel Havalimanı'nın iyi bir alternatif olacağını söyledi. Işık, sisli havalarda uçakların Cengiz Topel Havalimanı'na inişte sıkıntılar yaşadığı için ILS kurulumu gerçekleştirildiğini belirterek, "Pistin önündeki tepe tıraşlandı. ILS cihazı yerleşmeyince de uçuşların yaklaşık yüzde 10'u sis nedeniyle iptal ediliyordu. Şimdi o problem çözüldü. Yaklaşık 1 milyon metreküplük bir hafriyatla o tepe ve askeri alandaki küçük bir tepe ortadan kaldırıldı ve ILS cihazı yerleştirildi" ifadesini kullandı. Cengiz Topel Havalimanı'na bir yıl içinde 10 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Işık, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iktidarları döneminde havayolu ulaşımının "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda Aletli İniş Sistemi (ILS) kurulması kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğünce 30 Eylül'de yeni taksi yolu ile ilave apron işi için ihale yapıldığını söyledi. Firmalarla sözleşme imzalandığını ifade eden Işık, firmalara 8 ay süre verildiğini kaydetti. Bakan Işık, konuyla ilgili olarak 1 Aralık'ta yer teslimi yapıldığını, söz konusu işin 3 milyon 128 bin liraya mal olacağını bildirdi. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla havayolu taşımacılığında önemli bir mesafe katettiğini anlatan Işık, "İktidarlarımız döneminde havayolu 'halkın yolu' haline geldi. Eskiden sadece zengin kesimin kullandığı havayolundan artık tüm vatandaşlarımız rahatça ve zaman zaman indirimlerle otobüs bileti fiyatına yararlanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde havalimanı yapılmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Cengiz Topel Havalimanı önemli potansiyele sahip"

Cengiz Topel Havalimanı'nın bulunduğu konum itibarıyla öneme sahip olduğunu anlatan Işık, İstanbul'daki havalimanları ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğinde Cengiz Topel Havalimanı'nın iyi bir alternatif olacağını söyledi.

Işık, sisli havalarda uçakların Cengiz Topel Havalimanı'na inişte sıkıntılar yaşadığı için ILS kurulumu gerçekleştirildiğini belirterek, "Pistin önündeki tepe tıraşlandı. ILS cihazı yerleşmeyince de uçuşların yaklaşık yüzde 10'u sis nedeniyle iptal ediliyordu. Şimdi o problem çözüldü. Yaklaşık 1 milyon metreküplük bir hafriyatla o tepe ve askeri alandaki küçük bir tepe ortadan kaldırıldı ve ILS cihazı yerleştirildi" ifadesini kullandı. Cengiz Topel Havalimanı'na bir yıl içinde 10 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Işık, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.