Cepten yeni bir dolandırma yöntemi

02.11.2016 - 08:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cepten yeni bir dolandırma yöntemi

Dolandırıcılar, iletişim çağının açıklarını çok iyi kullanıyor.

Bulunan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, cep telefonu kullanan herkesin dikkatli olması gerektiğini de ortaya koyuyor. Yeni yönteme göre, hediye veya benzer sebeplerle cep telefonu kullananlara gönderilen mesajlarla, değişik miktarda hediye, internet konuşma veya mesajlaşma paketi için gönderilen linke tıklanması isteniyor. Mesajı alan kişi, hediye mesajı almak istemiyorsa altta yer alan SMS iptal linkine yönlendiriliyor. Hangi link tıklanırsa tıklansın, cep telefonu ile o dolandırıcılığı yapana ödeme yapmış olunuyor. Kullanıcı ise, hediye paketi alamadığı gibi, ay sonunda faturaya yansıyan bedelle dolandırıldığını anlıyor. Ancak, iş işten geçmiş oluyor.
Dolandırıcılar, iletişim çağının açıklarını çok iyi kullanıyor.

Bulunan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, cep telefonu kullanan herkesin dikkatli olması gerektiğini de ortaya koyuyor.
Yeni yönteme göre, hediye veya benzer sebeplerle cep telefonu kullananlara gönderilen mesajlarla, değişik miktarda hediye, internet konuşma veya mesajlaşma paketi için gönderilen linke tıklanması isteniyor. Mesajı alan kişi, hediye mesajı almak istemiyorsa altta yer alan SMS iptal linkine yönlendiriliyor. Hangi link tıklanırsa tıklansın, cep telefonu ile o dolandırıcılığı yapana ödeme yapmış olunuyor. Kullanıcı ise, hediye paketi alamadığı gibi, ay sonunda faturaya yansıyan bedelle dolandırıldığını anlıyor. Ancak, iş işten geçmiş oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.