Cevat Hoca ile gönül sohbeti;

Gebze 10.11.2015 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cevat Hoca ile gönül sohbeti;

Gebze Belediyesi kültür sanat programları kapsamında Gebzelilerle gönül sohbetinde buluşan İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, salonu dolduran konuklara Peygamber sevgisini anlattı

Gebze Belediyesi kültür sanat programları tüm hızıyla devam ediyor. Gebzelilerin yakından takip ettiği ve birbirinden farklı konukların yer aldığı kültür programları kapsamında Gebzelilerle geçtiğimiz akşam bir araya gelen İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, gönül sohbeti gerçekleştirdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ın hayatı, özellikleri ve peygamber sevgisi konularında GKM’yi dolduran Gebzelilerle söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Cevat Akşit,  “Peygamberi sevmeden iman olmaz sen ne yaparsan yap Peygamberi tanımayan insan cennet yüzü göremez. PEYGAMBERİMİZİ İYİ TANIMALIYIZ Peygamber Efendimizle ilgili özellikle yabancı kaynaklarda çıkan haberlere değinen Akşit, eğer araştırmadan sadece onların yazdıklarına bakarsak Allah korusun yanlış şeylere kapılabiliriz. Bu yüzden araştırmalıyız bizlerde onlar gibi çalışmalıyız dinimize karşı yapılan bu saldırılara karşı savuna bilmemiz için bizimde çok okuyup dinimiz her yönü ile bilmeliyiz. Müslüman olarak doğup yaşama hakkı olan şanslı insanlarız” dedi. KÜLTÜR PROGRAMLARI ÖNCELİĞİMİZ Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker salonu dolduran katılımcılara ve Prof. Dr. Cevat Akşit’e teşekkür etti. Kültür-sanat etkinliklerine önem verdiklerinin altını çizen Başkan Köşker, “Bizler Gebze için buradayız belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımızla beraber her zaman Gebze için daha iyi ne yapabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Başka mahallelerden gelen hemşerilerimiz var Beylikbağı Mahallesi’nde Bilim ve Sanat Merkezi ve İstasyon mahallesinde kültür merkezi yakın zamanda faaliyete geçecek. Bu yapılar içerisinde konferans salonları var bu bölgedeki hemşerim konferans için buraya gelmesine gerek kalmayacak kendi mahallesinde konferans düzenlenecek” dedi.  Başkan Köşker, Prof. Dr. Cevat Akşit’e GESMEK öğrencileri tarafından yapılan tezhip tablosu takdim etti.
Gebze Belediyesi kültür sanat programları kapsamında Gebzelilerle gönül sohbetinde buluşan İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, salonu dolduran konuklara Peygamber sevgisini anlattı

Gebze Belediyesi kültür sanat programları tüm hızıyla devam ediyor. Gebzelilerin yakından takip ettiği ve birbirinden farklı konukların yer aldığı kültür programları kapsamında Gebzelilerle geçtiğimiz akşam bir araya gelen İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, gönül sohbeti gerçekleştirdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ın hayatı, özellikleri ve peygamber sevgisi konularında GKM’yi dolduran Gebzelilerle söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Cevat Akşit,  “Peygamberi sevmeden iman olmaz sen ne yaparsan yap Peygamberi tanımayan insan cennet yüzü göremez.

PEYGAMBERİMİZİ İYİ TANIMALIYIZ

Peygamber Efendimizle ilgili özellikle yabancı kaynaklarda çıkan haberlere değinen Akşit, eğer araştırmadan sadece onların yazdıklarına bakarsak Allah korusun yanlış şeylere kapılabiliriz. Bu yüzden araştırmalıyız bizlerde onlar gibi çalışmalıyız dinimize karşı yapılan bu saldırılara karşı savuna bilmemiz için bizimde çok okuyup dinimiz her yönü ile bilmeliyiz. Müslüman olarak doğup yaşama hakkı olan şanslı insanlarız” dedi.

KÜLTÜR PROGRAMLARI ÖNCELİĞİMİZ

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker salonu dolduran katılımcılara ve Prof. Dr. Cevat Akşit’e teşekkür etti. Kültür-sanat etkinliklerine önem verdiklerinin altını çizen Başkan Köşker, “Bizler Gebze için buradayız belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımızla beraber her zaman Gebze için daha iyi ne yapabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Başka mahallelerden gelen hemşerilerimiz var Beylikbağı Mahallesi’nde Bilim ve Sanat Merkezi ve İstasyon mahallesinde kültür merkezi yakın zamanda faaliyete geçecek. Bu yapılar içerisinde konferans salonları var bu bölgedeki hemşerim konferans için buraya gelmesine gerek kalmayacak kendi mahallesinde konferans düzenlenecek” dedi.  Başkan Köşker, Prof. Dr. Cevat Akşit’e GESMEK öğrencileri tarafından yapılan tezhip tablosu takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.