19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çevre Dostu İlim Koleji

Gebze 01.04.2016 - 09:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çevre Dostu İlim Koleji

4/A Sınıfı öğrencilerinin Atıkların Ülke Ekonomisine Katkısı için başlatmış oldukları “Geri Dönüşüm Kampanyası” ile geleceğimizi kurtaracağız. Geri Dönüşüm kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin (pil, kâğıt, kızartma yağı vb.) çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

          Atık Yağ Neden Önemlidir? 1 litre atık yağ,1 milyon litre suyu kirletmektedir. Kızartma yağları tehlike saçıyor… Uzmanlar kızartma yağlarını 2 kereden fazla kullanmayın uyarısında bulunuyor. Değiştirilmeden defalarca kullanılan kızartma yağları kansere davetiye çıkarıyor.             Kızartma Yağlarının Zararları Kullanılmış kızartmalık yağlar lavaboya döküldüklerinde yeraltı sularının kirlenmesine neden olmaktadır. Kirlenen yeraltı sularını temizlemek çok pahalı ve zordur. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Atık bitkisel yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suyu oksijen transferini önlemektedir.          Niçin Atık Pil Topluyoruz? Atık piller; kâğıt, metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen, doğal yaşama ve insanlığa onlardan binlerce kat fazla zararlı ağır metaller içerir. Piller, cep telefonundan saate, oyuncaktan kumandaya, diz üstü bilgisayardan işitme cihazlarına, fotoğraf makinelerine kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihazın yanı sıra, kredi kartlarının içerisinde, araç kumandalarında, ışıklı çocuk ayakkabılarında, ses çıkarabilme özelliğine sahip kupa bardaklarda, hesap makinelerinde ve hatta medikal sektörde bile ( örn: ateş ölçer, tansiyon aleti) pil kullanılmaktadır.  Piller çöpe atıldığı zaman katı atık depolama sahasında zamanla bozulur içerisindeki bazı tehlikeli ve zararlı maddeler serbest hale geçerek çevreye ve insan sağlığına zarar verir.    Özel ilim Eğitim Kurumları olarak '' Çevre Dostu İlim Koleji '' etkinliğimiz kağıt,atık yağ, ve pil toplama olarak başlatmıştık.Bugün geri dönüşüme atık yağlarımızı ,ve pillerimizi verdik.Bu amaçla öğrencilerimize Çevre bilincini kazandırmış olduk. ÇEVREYİ, DÜNYAYI VE KENDİ SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ…
4/A Sınıfı öğrencilerinin Atıkların Ülke Ekonomisine Katkısı için başlatmış oldukları “Geri Dönüşüm Kampanyası” ile geleceğimizi kurtaracağız. Geri Dönüşüm kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin (pil, kâğıt, kızartma yağı vb.) çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

          Atık Yağ Neden Önemlidir?
1 litre atık yağ,1 milyon litre suyu kirletmektedir.
Kızartma yağları tehlike saçıyor… Uzmanlar kızartma yağlarını 2 kereden fazla kullanmayın uyarısında bulunuyor. Değiştirilmeden defalarca kullanılan kızartma yağları kansere davetiye çıkarıyor.

 

          Kızartma Yağlarının Zararları
Kullanılmış kızartmalık yağlar lavaboya döküldüklerinde yeraltı sularının kirlenmesine neden olmaktadır.
Kirlenen yeraltı sularını temizlemek çok pahalı ve zordur.
Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir.
Atık bitkisel yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suyu oksijen transferini önlemektedir.

         Niçin Atık Pil Topluyoruz?
Atık piller; kâğıt, metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen, doğal yaşama ve insanlığa onlardan binlerce kat fazla zararlı ağır metaller içerir.
Piller, cep telefonundan saate, oyuncaktan kumandaya, diz üstü bilgisayardan işitme cihazlarına, fotoğraf makinelerine kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihazın yanı sıra, kredi kartlarının içerisinde, araç kumandalarında, ışıklı çocuk ayakkabılarında, ses çıkarabilme özelliğine sahip kupa bardaklarda, hesap makinelerinde ve hatta medikal sektörde bile ( örn: ateş ölçer, tansiyon aleti) pil kullanılmaktadır. 
Piller çöpe atıldığı zaman katı atık depolama sahasında zamanla bozulur içerisindeki bazı tehlikeli ve zararlı maddeler serbest hale geçerek çevreye ve insan sağlığına zarar verir.

   Özel ilim Eğitim Kurumları olarak '' Çevre Dostu İlim Koleji '' etkinliğimiz kağıt,atık yağ, ve pil toplama olarak başlatmıştık.Bugün geri dönüşüme atık yağlarımızı ,ve pillerimizi verdik.Bu amaçla öğrencilerimize Çevre bilincini kazandırmış olduk.

ÇEVREYİ, DÜNYAYI VE KENDİ SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.