Çevreci otobüsler, 92 milyon tasarruf sağladı

Kocaeli 14.10.2018 - 15:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çevreci otobüsler, 92 milyon tasarruf sağladı

Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 335 çevre dostu doğal gazlı otobüslerle hem son 2,5 yılda 92 milyon liralık yakıt tasarrufu sağladı hem de karbondioksit salınımını neredeyse sıfıra indirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreci yaklaşımlarla Türkiye'de örnek ve öncü belediye olmaya devam ediyor. Doğal gazlı araçlara dönüşüm projesi çalışmalarına 2015 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledi. Bu doğrultuda doğal gaz dönüşümü sağlanarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edildi. Ayrıca diğer doğal gazın kullanılması ile birlikte karbondioksit salınımı en düşük seviyeye indirildi. 92 MİLYON 601 BİN TL TASARRUF Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımında hayata geçirdiği doğal gazlı otobüsler ile çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağladı. Diğer belediyelere de örnek olan bu çalışmalar 1 Şubat 2016 yılı itibari ile başladı. Bu dönem içerisinde doğal gazlı araçlar ile 53 milyon kilometre yol kat edildi. 31 milyon litre doğal gaz tüketildi. Bu araçlarda motorin olsaydı 25 milyon litre motorin tüketilecekti. Bugüne kadar doğal gaz tüketimine 33 milyon lira ödeme yapıldı. Fakat örnek çalışmanın başladığı günden bu yana, bu araçlar bu kadar yolu, bu hizmeti dizel araçlarla yapmış olsaydı, yaklaşık 126 milyon 477 bin liralık yakıt tüketimi olacaktı. Araçların doğal gaz dönüşümünü sağlayarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edilmiş oldu. KARBON SALIMI SIFIRA İNDİRİLDİ 335 adet doğal gazlı otobüsün çevreci olması ise büyük önem taşıyor. Ekonomik olmasının yanında karbon salınımının neredeyse sıfıra indirildiği çevre dostu otobüsler, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki çevre kirliliğiyle anılan Kocaeli’nin hayata geçirdiği dev çevreci yatırımlarına katkı sağlamış oldu. Bu araçların tüm testlerden geçmesi ve tüm standartları sağlamış olması da yapılan çalışmanın değerini artırıyor. 1 ŞUBAT 2016’DA BAŞLADI UlaşımPark AŞ. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun çevre konusunda çok hassas davranan ve çevreci yaklaşımlara çok önem veren bir insan olduğunu vurguladı."Doğal gazlı araçlar bir anlamda kendini sübvanse etti” diyen Özlü “Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatları doğrultusunda, 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledik. Bu çevreci yaklaşım, çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlamış oldu. 2,5 yıl gibi bir sürede bu dönüşümü sağlayarak, aynı zamanda aradaki farkla otobüslere vermiş olduğumuz parayı çıkarmış olduk. Bu da tasarrufun önemli olduğu bugünlerde, çok önemli bir detay olduğunu düşünüyoruz “ ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 335 çevre dostu doğal gazlı otobüslerle hem son 2,5 yılda 92 milyon liralık yakıt tasarrufu sağladı hem de karbondioksit salınımını neredeyse sıfıra indirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreci yaklaşımlarla Türkiye'de örnek ve öncü belediye olmaya devam ediyor. Doğal gazlı araçlara dönüşüm projesi çalışmalarına 2015 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledi. Bu doğrultuda doğal gaz dönüşümü sağlanarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edildi. Ayrıca diğer doğal gazın kullanılması ile birlikte karbondioksit salınımı en düşük seviyeye indirildi.

92 MİLYON 601 BİN TL TASARRUF

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımında hayata geçirdiği doğal gazlı otobüsler ile çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağladı. Diğer belediyelere de örnek olan bu çalışmalar 1 Şubat 2016 yılı itibari ile başladı. Bu dönem içerisinde doğal gazlı araçlar ile 53 milyon kilometre yol kat edildi. 31 milyon litre doğal gaz tüketildi. Bu araçlarda motorin olsaydı 25 milyon litre motorin tüketilecekti. Bugüne kadar doğal gaz tüketimine 33 milyon lira ödeme yapıldı. Fakat örnek çalışmanın başladığı günden bu yana, bu araçlar bu kadar yolu, bu hizmeti dizel araçlarla yapmış olsaydı, yaklaşık 126 milyon 477 bin liralık yakıt tüketimi olacaktı. Araçların doğal gaz dönüşümünü sağlayarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edilmiş oldu.

KARBON SALIMI SIFIRA İNDİRİLDİ

335 adet doğal gazlı otobüsün çevreci olması ise büyük önem taşıyor. Ekonomik olmasının yanında karbon salınımının neredeyse sıfıra indirildiği çevre dostu otobüsler, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki çevre kirliliğiyle anılan Kocaeli’nin hayata geçirdiği dev çevreci yatırımlarına katkı sağlamış oldu. Bu araçların tüm testlerden geçmesi ve tüm standartları sağlamış olması da yapılan çalışmanın değerini artırıyor.

1 ŞUBAT 2016’DA BAŞLADI

UlaşımPark AŞ. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun çevre konusunda çok hassas davranan ve çevreci yaklaşımlara çok önem veren bir insan olduğunu vurguladı."Doğal gazlı araçlar bir anlamda kendini sübvanse etti” diyen Özlü “Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatları doğrultusunda, 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledik. Bu çevreci yaklaşım, çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlamış oldu. 2,5 yıl gibi bir sürede bu dönüşümü sağlayarak, aynı zamanda aradaki farkla otobüslere vermiş olduğumuz parayı çıkarmış olduk. Bu da tasarrufun önemli olduğu bugünlerde, çok önemli bir detay olduğunu düşünüyoruz “ ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.