CHP’de aday adaylığı başvuru takvimi açıklandı

Kocaeli 28.09.2018 - 11:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP’de aday adaylığı başvuru takvimi açıklandı

CHP’de aday adaylıkları başvurusu için dosyaların teslim edileceği tarihler ve istifa etme zorunluluğu bulunanlar belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimler için adaylık başvurularını alacağı takvim belli oldu. Belirlenen takvime göre aday adayı olmak isteyenler 1 Ekim- 19 Ekim tarihleri arasında başvurularını il ve ilçe örgütlerine teslim edecek. Parti genel merkezinden yapılan açıklamaya göre aday olmak isteyen il örgütü, ilçe örgütü, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim - 12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerektiği belirtildi. KİMLER İSTİFA EDECEK? Öte yandan adaylık başvurusunda bulunmak isteyen milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar için istifa zorunluluğu olmadığı kaydedildi. Aday adaylığı başvurusunda bulunacak belde başkanı ve yöneticilerinin istifa dilekçelerini ilçe başkanlığına, ilçe başkanı ve yöneticilerinin il başkanlığına, il başkanı ve yöneticilerinin ise genel merkeze iletmesi talimatı verildi.    
CHP’de aday adaylıkları başvurusu için dosyaların teslim edileceği tarihler ve istifa etme zorunluluğu bulunanlar belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimler için adaylık başvurularını alacağı takvim belli oldu. Belirlenen takvime göre aday adayı olmak isteyenler 1 Ekim- 19 Ekim tarihleri arasında başvurularını il ve ilçe örgütlerine teslim edecek. Parti genel merkezinden yapılan açıklamaya göre aday olmak isteyen il örgütü, ilçe örgütü, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim - 12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerektiği belirtildi.

KİMLER İSTİFA EDECEK?

Öte yandan adaylık başvurusunda bulunmak isteyen milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar için istifa zorunluluğu olmadığı kaydedildi. Aday adaylığı başvurusunda bulunacak belde başkanı ve yöneticilerinin istifa dilekçelerini ilçe başkanlığına, ilçe başkanı ve yöneticilerinin il başkanlığına, il başkanı ve yöneticilerinin ise genel merkeze iletmesi talimatı verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.