19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’de Atama Olacak

Siyaset 20.11.2018 - 15:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP’de Atama Olacak

Aday belirleme yöntemi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Parti meclisinde atama yöntemi olacağı söylendi. Bu yöntemler içinde mülakatla atama baz alınacak. Bazı ilçelerde eğilim yoklaması yapılabilir.” dedi

CHP Büyükşehir Meclis Üyelerinin basın açıklamasına katılan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, aday belirleme yöntemi ile ilgili soruları yanıtladı. Öncelikle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Sarıbay, “Ülkemizde bu hakların korunmasından bahsedildiğinde, istismar ve diğer olayların arttırılması gündeme geliyor ama bunun önlemi cezaları arttırmak değil. Daha önce cezalar arttırıldı ama bunun bir devlet politikası olması lazım. Burada bir ceza felsefesini uygulamak, suçu önleyici unsurları göz önünde bulundurmak lazım ama iktidar sığ bir düşünce içinde cezaları arttırırsak önleriz mantığı güdüyorlar” dedi. Ardından aday belirleme yöntemi ile ilgili konuştu. MÜLAKAT BAZ ALINACAK Aday belirleme ile ilgili bir bilgi veren Sarıbay, “7 ilçemizde aday belirleme süreci bu ay sonuna kadar tamamlanacak. 1 Aralık’tan itibaren kimsenin aday olma şansı kalmayacak. Parti meclisinde atama yöntemi olacağı söylendi. Eğilim yoklaması, Mülakat yapılması ve kamuoyu yapılması süreçleri var. Ama Mülakat yöntemi baz alınacak. Bazı ilçelerde eğilim yoklaması yapılabilir” şeklinde konuştu. ADAYLARIN DIŞINDAN DA ATAMA OLABİLİR “Atama yapılacağı düşünülüyor, mevcut başvuran adaylardan mı olacak?” sorusunu yanıtlayan Sarıbay, “Atamanın üç şekilde yapılacağı söyleniyor. Birincisi eğilim yoklaması. Bizim istediğimiz buydu. İkincisi mülakat yapmak suretiyle. Üçüncü de kamuoyu araştırması yöntemiyle. Atama olduğu zaman başvuran adayların dışından da atama yapılabilir” dedi.
Aday belirleme yöntemi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Parti meclisinde atama yöntemi olacağı söylendi. Bu yöntemler içinde mülakatla atama baz alınacak. Bazı ilçelerde eğilim yoklaması yapılabilir.” dedi

CHP Büyükşehir Meclis Üyelerinin basın açıklamasına katılan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, aday belirleme yöntemi ile ilgili soruları yanıtladı. Öncelikle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Sarıbay, “Ülkemizde bu hakların korunmasından bahsedildiğinde, istismar ve diğer olayların arttırılması gündeme geliyor ama bunun önlemi cezaları arttırmak değil. Daha önce cezalar arttırıldı ama bunun bir devlet politikası olması lazım. Burada bir ceza felsefesini uygulamak, suçu önleyici unsurları göz önünde bulundurmak lazım ama iktidar sığ bir düşünce içinde cezaları arttırırsak önleriz mantığı güdüyorlar” dedi. Ardından aday belirleme yöntemi ile ilgili konuştu.

MÜLAKAT BAZ ALINACAK

Aday belirleme ile ilgili bir bilgi veren Sarıbay, “7 ilçemizde aday belirleme süreci bu ay sonuna kadar tamamlanacak. 1 Aralık’tan itibaren kimsenin aday olma şansı kalmayacak. Parti meclisinde atama yöntemi olacağı söylendi. Eğilim yoklaması, Mülakat yapılması ve kamuoyu yapılması süreçleri var. Ama Mülakat yöntemi baz alınacak. Bazı ilçelerde eğilim yoklaması yapılabilir” şeklinde konuştu.

ADAYLARIN DIŞINDAN DA ATAMA OLABİLİR

“Atama yapılacağı düşünülüyor, mevcut başvuran adaylardan mı olacak?” sorusunu yanıtlayan Sarıbay, “Atamanın üç şekilde yapılacağı söyleniyor. Birincisi eğilim yoklaması. Bizim istediğimiz buydu. İkincisi mülakat yapmak suretiyle. Üçüncü de kamuoyu araştırması yöntemiyle. Atama olduğu zaman başvuran adayların dışından da atama yapılabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.