CHP’de takvim, 1 Ekim’de başlıyor

Siyaset 16.09.2019 - 17:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP’de takvim, 1 Ekim’de başlıyor

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar akar, “Parti meclisimiz 1 Ekim’de kongre takviminin başlaması kararını aldı” dedi.

CHP’nin Pazar günü gerçekleşen parti meclisi toplantısı 6 saat sürdü. En çok merak edilen konu kongre takviminin ne zaman başlayacağıydı. PM üyesi ve milletvekili Haydar Akar konuyla alakalı, “Parti meclisimiz 1 Ekim’de kongre takviminin başlaması kararını aldı. Bununla ilgili detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi. PM’DEN ÇIKAN ADAYLIK ŞARTLARI VE DEĞİŞİKLİKLER; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında tüzük değişikliklerine ilişkin uyum yönetmeliklerine son şekli verildi. CHP PM’de yapılan yönetmelik değişikliğiyle milletvekili adaylarının belirlenmesinde yeni kriterler belirlendi. Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) görev tanımları arasına ‘ittifakları’ kurma yetkisi de eklendi. Yönetmeliğe eklenen yeni bir fıkrayla MYK’nın görevleri arasına, “Siyasi ve seçim ittifaklarına ilişkin görüşmeleri yürütür” hükmü de eklendi. Yeni düzenlemeye göre bundan sonra MYK, PM’den yetki almadan doğrudan ittifak görüşmelerini yürütebilecek. ÖNSEÇİME GİRENE MERKEZ YASAK Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle, önseçim ya da aday yoklamasına katılanlar, merkez adaylığı için başvurması yasaklandı. KADIN VE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK Yönetmelikte, “Parti Meclisi, adayları belirlerken kadınların, gençlerin ve engellilerin TBMM’de temsiline özen gösterir” hükmü de eklendi.
CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar akar, “Parti meclisimiz 1 Ekim’de kongre takviminin başlaması kararını aldı” dedi.

CHP’nin Pazar günü gerçekleşen parti meclisi toplantısı 6 saat sürdü. En çok merak edilen konu kongre takviminin ne zaman başlayacağıydı. PM üyesi ve milletvekili Haydar Akar konuyla alakalı, “Parti meclisimiz 1 Ekim’de kongre takviminin başlaması kararını aldı. Bununla ilgili detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.

PM’DEN ÇIKAN ADAYLIK ŞARTLARI VE DEĞİŞİKLİKLER;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında tüzük değişikliklerine ilişkin uyum yönetmeliklerine son şekli verildi. CHP PM’de yapılan yönetmelik değişikliğiyle milletvekili adaylarının belirlenmesinde yeni kriterler belirlendi. Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) görev tanımları arasına ‘ittifakları’ kurma yetkisi de eklendi. Yönetmeliğe eklenen yeni bir fıkrayla MYK’nın görevleri arasına, “Siyasi ve seçim ittifaklarına ilişkin görüşmeleri yürütür” hükmü de eklendi. Yeni düzenlemeye göre bundan sonra MYK, PM’den yetki almadan doğrudan ittifak görüşmelerini yürütebilecek.

ÖNSEÇİME GİRENE MERKEZ YASAK

Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle, önseçim ya da aday yoklamasına katılanlar, merkez adaylığı için başvurması yasaklandı.

KADIN VE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK

Yönetmelikte, “Parti Meclisi, adayları belirlerken kadınların, gençlerin ve engellilerin TBMM’de temsiline özen gösterir” hükmü de eklendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.