CHP’den Flormar işçisine destek

Gebze 29.05.2018 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP’den Flormar işçisine destek

CHP’li Milletvekilleri Hürriyet ve Tarhan ile beraberindeki kalabalık partili heyeti sendikal örgütlenme sonrası 119 kişinin işten çıkartıldığı Gebze OSB’deki Flormar işçisine destek ziyaretinde bulundu.

Sendikal örgütlenme sonrası 119 kişinin işten çıkartıldığı, Gebze OSB’deki Flormar’da direniş ve direnişe destek sürüyor. CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan,  Milletvekili adayı Orkun Utkubaş, Gebze ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Çayırova ilçe Başkanı Selahattin Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Gebze ilçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Ercan Altıntaş, Çayırova ilçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve pek çok CHP’li Flormar’daki direnişin 14. gününde fabrikayı ziyaret etti. EMEKÇİLERDEN KAZANIP, EMEKÇİLERİN HAKLARINDAN ÇALAMAZSINIZ Fabrika önünde bulunan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ile yönetimi ve Flormar işçisi CHP’li heyeti coşkuyla karşıladı. Flormar’da işlerinden atılan işçiler için konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, işçilerinin direnişini kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Haklarınızı alana kadar bizler de bu direnişin yanındayız. Özellikle kadınlara seslenmek istiyorum. Ben de sizler gibi bir anneyim ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Haklarınızı alana kadar da sizlerle birlikte direnmeye söz veriyorum. Kadınlardan kazanıp, kadınların haklarından çalamazsınız. Emekçilerden kazanıp, emekçilerin haklarından çalamazsınız” EMEĞİNİZİN KARŞILIĞI CHP’DE Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Kim ki emekçi haklarını çalmaya tenezzül ediyorsa, karşısında emekçi dostlarını, mücadeleci ve cesur insanları bulur. Buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Bu emekçi kardeşlerimizi kimse yalnız bırakmasın. Destek versin, Sözüne söz, gücüne güç katsın. Buradan bir söz daha veriyoruz. 25 Haziran sonrasında iktidar olduğumuzda işçilerin sendikal ve grev haklarının başta olmak üzere daha ne kadar hakkınız varsa önündeki engelleri kaldırmaya sizlere söz veriyorum. Emeğinizin ve alın terinizin karşılığını aldığınız bir CHP iktidarı vadediyoruz sizlere” diyerek sözlerine son verdi.      KADINLAR HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise kadın emekçileri kutlayarak başladığı konuşmasında, “Kadınlar bir araya gelirse her şeyin üstesinden gelir.” diyerek, “Sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu da söyledi. Milletvekili Tarhan, “En doğal hakkınız örgütlenmektir. Siz dünyada her yerde üretim yapan bir fabrikada çalışıyorsunuz. Bu fabrikanın dünyanın her yerinde sendikal hakları var. Neden Türkiye’de olmasın? Ben kadınlarımızın direnişlerinden ötürü kutluyorum. CHP olarak bizler, sizlere gönülden destek veriyoruz. Bu direniş bizim direnişimizdir” açıklamasında bulundu.
CHP’li Milletvekilleri Hürriyet ve Tarhan ile beraberindeki kalabalık partili heyeti sendikal örgütlenme sonrası 119 kişinin işten çıkartıldığı Gebze OSB’deki Flormar işçisine destek ziyaretinde bulundu.

Sendikal örgütlenme sonrası 119 kişinin işten çıkartıldığı, Gebze OSB’deki Flormar’da direniş ve direnişe destek sürüyor. CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan,  Milletvekili adayı Orkun Utkubaş, Gebze ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Çayırova ilçe Başkanı Selahattin Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Gebze ilçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Ercan Altıntaş, Çayırova ilçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve pek çok CHP’li Flormar’daki direnişin 14. gününde fabrikayı ziyaret etti.

EMEKÇİLERDEN KAZANIP, EMEKÇİLERİN HAKLARINDAN ÇALAMAZSINIZ

Fabrika önünde bulunan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ile yönetimi ve Flormar işçisi CHP’li heyeti coşkuyla karşıladı. Flormar’da işlerinden atılan işçiler için konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, işçilerinin direnişini kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Haklarınızı alana kadar bizler de bu direnişin yanındayız. Özellikle kadınlara seslenmek istiyorum. Ben de sizler gibi bir anneyim ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Haklarınızı alana kadar da sizlerle birlikte direnmeye söz veriyorum. Kadınlardan kazanıp, kadınların haklarından çalamazsınız. Emekçilerden kazanıp, emekçilerin haklarından çalamazsınız”

EMEĞİNİZİN KARŞILIĞI CHP’DE

Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Kim ki emekçi haklarını çalmaya tenezzül ediyorsa, karşısında emekçi dostlarını, mücadeleci ve cesur insanları bulur. Buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Bu emekçi kardeşlerimizi kimse yalnız bırakmasın. Destek versin, Sözüne söz, gücüne güç katsın. Buradan bir söz daha veriyoruz. 25 Haziran sonrasında iktidar olduğumuzda işçilerin sendikal ve grev haklarının başta olmak üzere daha ne kadar hakkınız varsa önündeki engelleri kaldırmaya sizlere söz veriyorum. Emeğinizin ve alın terinizin karşılığını aldığınız bir CHP iktidarı vadediyoruz sizlere” diyerek sözlerine son verdi.     

KADINLAR HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise kadın emekçileri kutlayarak başladığı konuşmasında, “Kadınlar bir araya gelirse her şeyin üstesinden gelir.” diyerek, “Sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu da söyledi. Milletvekili Tarhan, “En doğal hakkınız örgütlenmektir. Siz dünyada her yerde üretim yapan bir fabrikada çalışıyorsunuz. Bu fabrikanın dünyanın her yerinde sendikal hakları var. Neden Türkiye’de olmasın? Ben kadınlarımızın direnişlerinden ötürü kutluyorum. CHP olarak bizler, sizlere gönülden destek veriyoruz. Bu direniş bizim direnişimizdir” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.