19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP GEBZE’DE SULAR DURULMUYOR

Gebze 04.04.2016 - 17:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP GEBZE’DE SULAR DURULMUYOR

CHP Gebze’de bazı meclis üyelerinin İlçe Başkanı’ndan habersiz toplantı yapmasıyla başlayan, Grup sözcüsü seçimlerinde ayyuka çıkan kriz, Belediye Meclis toplantısında tavan yaptı. Olaya Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve il başkanı Sarıbay el koyarken, disiplin kurallarının işletilip işletilmeyeceği merak ediliyor.

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde sular durulmuyor. Cuma günü yapılan Gebze Belediye meclis toplantısında CHP Meclis Üyeleri arasında yaşanan ayrılığın yankıları sürüyor. Meclis üyeleri arasında ki gruplaşma CHP’de önümüzde ki günlerin hareketli geçeceğinin en büyük göstergesi oldu. Geçtiğimiz ay CHP’de bazı meclis üyeleri, İlçe Başkanı Recep Dursun’un haberi olmadan toplantı düzenlemiş, yaşanan olaya İlçe başkanı Recep Dursun, “CHP’nin Gebze’de patronu benim. Meclis üyeleri yanlış yaptı.”diyerek tepki göstermişti. İşte bu toplantıyla başlayan kriz Belediye Meclisi’nde zirve yaptı. ÇALIŞMALARA GÖLGE DÜŞÜRDÜ Grup sözcülüğü için Partililerin kendi aralarında yaptığı oylama da yaşanan bölünme sonucu, Fahrettin Bostan ve Murat Erdoğan Belediye Meclisi’nde grup kararının aksine hareket ederek bireysel olarak komisyonlara aday olarak İlçe Başkanı Recep Dursun’u zor durumda bıraktılar. Meclis toplantısı boyunca Recep Dursun yapılan bu hareketten dolayı gergin anlar yaşarken, bu bölünme CHP’de oluşan bahar havasına gölge düşürdü. Zira İlçe Başkanı Recep Dursun tarafından yerelde iktidar için her hafta gerçekleşen Mahalle toplantılarıyla Partiye silkelenme gelmişti. TARHAN VE SARIBAY KRİZE EL KOYDU Yaşanan krize Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay el koydu. Meclis toplantısı sonrası hafta sonu Tarhan ve Sarıbay Gebze ilçe Örgütü’nü ziyaret etti. Her ne kadar görüşme kamuoyuna ilçe örgütünün çalışmaları ve ülke gündemi üzerine değerlendirme olarak lanse edilse de yapılan görüşme de Meclis üyeleri arasında ki krizin konuşulduğu öğrendi. Tarhan ve Sarıbay’ın yaşanan olayla ilgili İlçe başkanı Recep Dursun’dan bilgi aldıkları öğrenildi. Bu kriz sonrası CHP’nin parti içi disiplin kurallarını işletip işletmeyeceği ve İlçe başkanı Recep Dursun’un açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.
CHP Gebze’de bazı meclis üyelerinin İlçe Başkanı’ndan habersiz toplantı yapmasıyla başlayan, Grup sözcüsü seçimlerinde ayyuka çıkan kriz, Belediye Meclis toplantısında tavan yaptı. Olaya Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve il başkanı Sarıbay el koyarken, disiplin kurallarının işletilip işletilmeyeceği merak ediliyor.

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde sular durulmuyor. Cuma günü yapılan Gebze Belediye meclis toplantısında CHP Meclis Üyeleri arasında yaşanan ayrılığın yankıları sürüyor. Meclis üyeleri arasında ki gruplaşma CHP’de önümüzde ki günlerin hareketli geçeceğinin en büyük göstergesi oldu. Geçtiğimiz ay CHP’de bazı meclis üyeleri, İlçe Başkanı Recep Dursun’un haberi olmadan toplantı düzenlemiş, yaşanan olaya İlçe başkanı Recep Dursun, “CHP’nin Gebze’de patronu benim. Meclis üyeleri yanlış yaptı.”diyerek tepki göstermişti. İşte bu toplantıyla başlayan kriz Belediye Meclisi’nde zirve yaptı.

ÇALIŞMALARA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Grup sözcülüğü için Partililerin kendi aralarında yaptığı oylama da yaşanan bölünme sonucu, Fahrettin Bostan ve Murat Erdoğan Belediye Meclisi’nde grup kararının aksine hareket ederek bireysel olarak komisyonlara aday olarak İlçe Başkanı Recep Dursun’u zor durumda bıraktılar. Meclis toplantısı boyunca Recep Dursun yapılan bu hareketten dolayı gergin anlar yaşarken, bu bölünme CHP’de oluşan bahar havasına gölge düşürdü. Zira İlçe Başkanı Recep Dursun tarafından yerelde iktidar için her hafta gerçekleşen Mahalle toplantılarıyla Partiye silkelenme gelmişti.

TARHAN VE SARIBAY KRİZE EL KOYDU

Yaşanan krize Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay el koydu. Meclis toplantısı sonrası hafta sonu Tarhan ve Sarıbay Gebze ilçe Örgütü’nü ziyaret etti. Her ne kadar görüşme kamuoyuna ilçe örgütünün çalışmaları ve ülke gündemi üzerine değerlendirme olarak lanse edilse de yapılan görüşme de Meclis üyeleri arasında ki krizin konuşulduğu öğrendi. Tarhan ve Sarıbay’ın yaşanan olayla ilgili İlçe başkanı Recep Dursun’dan bilgi aldıkları öğrenildi. Bu kriz sonrası CHP’nin parti içi disiplin kurallarını işletip işletmeyeceği ve İlçe başkanı Recep Dursun’un açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.