CHP GEBZE'NİN ADAYI ÇİLER Mİ?

Gebze 19.09.2018 - 21:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP GEBZE'NİN ADAYI ÇİLER Mİ?

Yerel seçimlerin her geçen gün yaklaşması ile bu yönde değerlendirmeler, köşe yazıları ve kulis haberleri artmaya başladı. Bölgemizde DHA Temsilciliği Muhabirliği yapan Haluk Turgut son yazısında Nail Çiler'in ismini CHP Gebze Adaylığı ile pekiştirdi.

İşte Haluk Turgut'un o yazısı... Yerel seçimler hızla yaklaşıyor malumunuz olduğu üzere… Kocaelinin en büyük ilçelerinden Gebze"de de fırtına öncesi bir sessizlik hakim siyasi kulislerde. Fırtına öncesi sessizlik dediysek, hareketlilik yok demedik tabiki. İçten içe kaynayan kazanın fokurtuları yakında arşa çıkacağa benzer. Gebze gibi rantabıl özelliği yüksek bir ilçe olunca tabiki ilk akla gelen iktidar partisi Ak Parti. Mevcut belediye başkanı Adnan Köşker’in 3. Dönem hayalleri süre dursun, onu koltuğundan edecek güçlü aday adayları da boş durmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla adaylık rüyalarının üstüne bir bardak soğuk içen il ve ilçe başkanlarını geçecek olursak Gebze’de arzı endam edecek aday adayları kamuoyunun tanıdığı isimler... Garanticiliği ve iş bilirliğiyle nam salmış eski vekil Mehmet Ali Okur, genel merkezden bir ışık almadan adaylık niyetini bile belli etmez. Küllliyede Gebze bölgesini temsil eden Abdullah Yağcı’nın da nabız yokladığı gelen duyumlar arasında. Fakat Yağcı’nın bu girişimleri Külliyede nasıl ses bulur ne tepki alır kestirmek oldukça zor. Bir de kulislerde Mahmut Yandık’ın adı belediye başkanlığı adaylığı için telaffuz edilir olmuş. Mevcut ilçe başkanı İrfan Ayar, Yandık’ı belediye başkanlığı adaylığında destekleyeceği vaadiyle yönetimine almış olsa da ilçe başkanının kudreti nereye kadar yetecek hep birlikte göreceğiz. Kısa dönem vekillik yaptıktan sonra vekillik koltuğunu Cemil Yaman’a teslim etmek zorunda kalan Cemalettin Kaflı’nın iadei itibar beklentisiyle belediye başkanlığını istediğini bilmeyen sanırız sağır sultan kalmıştır. Tabi bu aday adaylarının yanı sıra şuanda başkanlık koltuğunu işgal eden Adnan Köşker’in genel merkezde önemli destekçisi olan bir ismin yeni MYK’da koltuğunu ağlana sızlana devretmesi, hesaplarını önemli ölçüde olumsuz etkileyecektir. Tüm bu aday adaylarının yanı sıra AK Partinin Gebze'de sürpriz bir ismi aday göstermesi bütünün diğer yüzde 50’lik kısmını işgal ediyor. Tıpkı yeni kabinede bürokrat ve teknokratlara yer verilmesi gibi bir sürpriz! Gelelim ana muhalefet partisi CHP’ye! Gebze’de varlığıyla yokluğu bir olan CHP’nin işi oldukça zor. CHP seçimi Gebze'de zorlamak istiyorsa, mimar, inşaat mühendisi gibi iş takipçiliğine hevesli isimlerden vazgeçerek Nail Çiler gibi herkesin kabul göreceği bir ismi aday göstermelidir. Aksi durumda AK Parti gücüne güç katarak yereldeki hakimiyetine devam edecektir.
Yerel seçimlerin her geçen gün yaklaşması ile bu yönde değerlendirmeler, köşe yazıları ve kulis haberleri artmaya başladı. Bölgemizde DHA Temsilciliği Muhabirliği yapan Haluk Turgut son yazısında Nail Çiler'in ismini CHP Gebze Adaylığı ile pekiştirdi.

İşte Haluk Turgut'un o yazısı...

Yerel seçimler hızla yaklaşıyor malumunuz olduğu üzere… Kocaelinin en büyük ilçelerinden Gebze"de de fırtına öncesi bir sessizlik hakim siyasi kulislerde. Fırtına öncesi sessizlik dediysek, hareketlilik yok demedik tabiki. İçten içe kaynayan kazanın fokurtuları yakında arşa çıkacağa benzer. Gebze gibi rantabıl özelliği yüksek bir ilçe olunca tabiki ilk akla gelen iktidar partisi Ak Parti.

Mevcut belediye başkanı Adnan Köşker’in 3. Dönem hayalleri süre dursun, onu koltuğundan edecek güçlü aday adayları da boş durmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla adaylık rüyalarının üstüne bir bardak soğuk içen il ve ilçe başkanlarını geçecek olursak Gebze’de arzı endam edecek aday adayları kamuoyunun tanıdığı isimler...

Garanticiliği ve iş bilirliğiyle nam salmış eski vekil Mehmet Ali Okur, genel merkezden bir ışık almadan adaylık niyetini bile belli etmez. Küllliyede Gebze bölgesini temsil eden Abdullah Yağcı’nın da nabız yokladığı gelen duyumlar arasında. Fakat Yağcı’nın bu girişimleri Külliyede nasıl ses bulur ne tepki alır kestirmek oldukça zor.

Bir de kulislerde Mahmut Yandık’ın adı belediye başkanlığı adaylığı için telaffuz edilir olmuş. Mevcut ilçe başkanı İrfan Ayar, Yandık’ı belediye başkanlığı adaylığında destekleyeceği vaadiyle yönetimine almış olsa da ilçe başkanının kudreti nereye kadar yetecek hep birlikte göreceğiz.

Kısa dönem vekillik yaptıktan sonra vekillik koltuğunu Cemil Yaman’a teslim etmek zorunda kalan Cemalettin Kaflı’nın iadei itibar beklentisiyle belediye başkanlığını istediğini bilmeyen sanırız sağır sultan kalmıştır. Tabi bu aday adaylarının yanı sıra şuanda başkanlık koltuğunu işgal eden Adnan Köşker’in genel merkezde önemli destekçisi olan bir ismin yeni MYK’da koltuğunu ağlana sızlana devretmesi, hesaplarını önemli ölçüde olumsuz etkileyecektir.

Tüm bu aday adaylarının yanı sıra AK Partinin Gebze'de sürpriz bir ismi aday göstermesi bütünün diğer yüzde 50’lik kısmını işgal ediyor. Tıpkı yeni kabinede bürokrat ve teknokratlara yer verilmesi gibi bir sürpriz!

Gelelim ana muhalefet partisi CHP’ye! Gebze’de varlığıyla yokluğu bir olan CHP’nin işi oldukça zor. CHP seçimi Gebze'de zorlamak istiyorsa, mimar, inşaat mühendisi gibi iş takipçiliğine hevesli isimlerden vazgeçerek Nail Çiler gibi herkesin kabul göreceği bir ismi aday göstermelidir. Aksi durumda AK Parti gücüne güç katarak yereldeki hakimiyetine devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.