CHP gündemi değerlendirdi!

Kocaeli 22.01.2016 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP gündemi değerlendirdi!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ve belediye meclis üyeleri Engin Taşdemir, Nihat Değer, Orhan Tanış’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Körfez İlimtepe’ye yapılması planlanan katı atık tesisi, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ün açıklamaları ve MKE kurumuna ait hurdalığın taşınmasıyla ilgili konuşan CHP’liler iktidarı eleştirdi. Toplantıda ilk sözü Hüseyin Yılmaz aldı.  NE AMAÇLA KULLANILACAK? Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz şöyle konuştu: “Meclis çalışmalarıyla ilgili bilgi verme gereği duyduk. Son günlerde birçok belediyede olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nde de tartışılan konu katı atık tesisidir. Biz bu tesise katı atık tesisi diyoruz. Çünkü bu tesisin nasıl ve ne amaçla kullanılacağını hiçbir makam bilmemektedir ya da bize söylememektedir. Tesisin ne amaçla kullanılacağını hala bilmiyoruz. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir.  GÖRÜŞ BİRLİĞİ YOK Büyükşehir Belediye Başkanı da meclis toplantısında ‘Yerin nereye yapılacağı konusunda herhangi bir kararımız yok. Bütün tepkiler niye’ şeklinde halkı eleştirmiştir. Belediye başkanları ve yetkilileri arasında görüş birliği olmaması durumun ne kadar gayri ciddi ele alındığını göstermektedir. Halkın tepkisinin sorumluları birebiriyle çelişen demeçler veren belediye yetkilileridir. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın açıklamaları kısa süre sonra belediyenin internet sitesinden çıkarılmıştır. Görüş birliği olmadığı için bu açıklamalar kaldırılmıştır. TERÖR PROPAGANDASI DEĞİL İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Akademisyenlerin saat sabah 5’te evlerinden, işyerlerinden alınması, rencide edilmesi doğru değil. Bunları o şekilde toplanması yerine telefonla davet edilip ifadelerinin alınması gayet mümkündür. Hepsi iş güç sahibi saygın insanlardır. Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi terör propagandası değildir. Devletin eleştirilmesi de ihanet ya da hainlik değildir. Bir bildiriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin küçük düşürülmesi mümkün değildir. Biz bu arkadaşlarımızın katılmadığımız görüşlerini ifade etme özgürlüklerine sahip çıkıyoruz.”dedi.  KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİN Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’e de yüklwnen Sarıbay, “Zeki Aygün genel başkanımız için cahil deyimini kullanmış. Şimdi ben burada basın önünde Davutoğlu için cahil desem AKP’lilerin hoşuna gider mi? Gitmez. Bizim de hoşumuza gitmedi. Ben bir genel başkana cahil diyemem. Buna haddim yok. Zeki Aygün’ün de böyle bir demeç vermesi doğru değil. Kötü söz sahibine aittir. Bunun bilinmesini isterim. Bizim muhalefetiyle, iktidarıyla birbirimizle temas halinde olmamız gerekiyor. Eleştirebiliriz ancak hakaret etmek doğru değil. Zeki Aygün bu şekilde açıklamalarına devam ederse aynı üslupla cevabını alacaktır.”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ve belediye meclis üyeleri Engin Taşdemir, Nihat Değer, Orhan Tanış’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Körfez İlimtepe’ye yapılması planlanan katı atık tesisi, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ün açıklamaları ve MKE kurumuna ait hurdalığın taşınmasıyla ilgili konuşan CHP’liler iktidarı eleştirdi. Toplantıda ilk sözü Hüseyin Yılmaz aldı.

 NE AMAÇLA KULLANILACAK?

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz şöyle konuştu: “Meclis çalışmalarıyla ilgili bilgi verme gereği duyduk. Son günlerde birçok belediyede olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nde de tartışılan konu katı atık tesisidir. Biz bu tesise katı atık tesisi diyoruz. Çünkü bu tesisin nasıl ve ne amaçla kullanılacağını hiçbir makam bilmemektedir ya da bize söylememektedir. Tesisin ne amaçla kullanılacağını hala bilmiyoruz. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir.

 GÖRÜŞ BİRLİĞİ YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı da meclis toplantısında ‘Yerin nereye yapılacağı konusunda herhangi bir kararımız yok. Bütün tepkiler niye’ şeklinde halkı eleştirmiştir. Belediye başkanları ve yetkilileri arasında görüş birliği olmaması durumun ne kadar gayri ciddi ele alındığını göstermektedir. Halkın tepkisinin sorumluları birebiriyle çelişen demeçler veren belediye yetkilileridir. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın açıklamaları kısa süre sonra belediyenin internet sitesinden çıkarılmıştır. Görüş birliği olmadığı için bu açıklamalar kaldırılmıştır.

TERÖR PROPAGANDASI DEĞİL

İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Akademisyenlerin saat sabah 5’te evlerinden, işyerlerinden alınması, rencide edilmesi doğru değil. Bunları o şekilde toplanması yerine telefonla davet edilip ifadelerinin alınması gayet mümkündür. Hepsi iş güç sahibi saygın insanlardır. Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi terör propagandası değildir. Devletin eleştirilmesi de ihanet ya da hainlik değildir. Bir bildiriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin küçük düşürülmesi mümkün değildir. Biz bu arkadaşlarımızın katılmadığımız görüşlerini ifade etme özgürlüklerine sahip çıkıyoruz.”dedi.

 KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİN

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’e de yüklwnen Sarıbay, “Zeki Aygün genel başkanımız için cahil deyimini kullanmış. Şimdi ben burada basın önünde Davutoğlu için cahil desem AKP’lilerin hoşuna gider mi? Gitmez. Bizim de hoşumuza gitmedi. Ben bir genel başkana cahil diyemem. Buna haddim yok. Zeki Aygün’ün de böyle bir demeç vermesi doğru değil. Kötü söz sahibine aittir. Bunun bilinmesini isterim. Bizim muhalefetiyle, iktidarıyla birbirimizle temas halinde olmamız gerekiyor. Eleştirebiliriz ancak hakaret etmek doğru değil. Zeki Aygün bu şekilde açıklamalarına devam ederse aynı üslupla cevabını alacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.