19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP iletişim dersi aldı!

Siyaset 13.11.2017 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP iletişim dersi aldı!

CHP İl Örgütü, İl Eğitim Sekreterliği tarafından düzenlenen “Siyasette etkili konuşma ve hitabet “ eğitim seminerine katıldı. Seminere İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay başta olmak üzere, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın kolları, il ve ilçe gençlik kolları ve partililer katıldı.

ÖRNEKLERLE ANLATILDI Hitabet Uzmanı, Akademisyen, Araştırmacı Gökhan Bayram tarafından verilen seminer oldukça keyifli ve verimli geçerken, seminerin ardından tüm katılımcılara sertifika verildi. Yaklaşık 3 saatlik seminerde iyi bir konuşmanın hazırlanışı, konuşma sırasında söyledikleri, söyleyiş şekli ve görünüşünden tutun etkili ve anlaşılır olarak nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler örnekler verilerek katılımcılara anlatıldı. Bayram katılımcılara sesinize iyi gelecek en iyi dost ılık su dur” dedi.  HİTABET SİYASETÇİNİN VİTRİNİDİR  Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Eğitim Sekreteri Ali Akdemir, tüm katılımcılara Pazar günlerini ayırdıkları için teşekkür etti. Ardından kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Pazar günü olmasına rağmen katılım bu denli yoğun olması bizleri çok mutlu etmiştir. Hitabet siyasetçilerin vitrinidir. Bu konuda Gökhan Bayram hocamızın vereceği seminerin çok yararlı olacağına inanıyorum. Katılıımınız için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  KISA CÜMLELERLE ANLAŞILIR OLMALI  Konuşmaların ardından seminere başlayan Gökhan Bayram yaklaşık 3 saat örneklerle bilgiler aktardı. İyi bir metnin ancak iyi bir anlatımla etkili olabileceğini dile getiren Bayram, “Eğer anlatım iyi ve sürükleyici olmazsa beklenilen etkiyi almanız mümkün değildir. Konuşma kısa cümlelerle anlaşılır bir şekilde yapılmalıdır. Kısaca hitabette kendimizi üç başlıkta geliştirmeliyiz. Kişinin; söyledikleri, söyleyişi ve görünüşü. İyi metin, iyi aktarım, mükemmel konuşmayı ortaya çıkarır” dedi.  HİTABIN BİR TARAFI BİLGİ BİR TARAFI SANATTIR  Etkili bir konuşmacı olmayı başta siyasetçiler olmak üzere herkesin isteyeceğini söyleyen Bayram, “ Hitabet etkileme üzerine kuruludur. Hitabetin bir tarafı bilgi bir tarafı sanattır. İyi bir konuşmacı olmak için sesli okumaya önem verilmeli. Konuşmacı tek düze bir sesle konuşmamalı. İnişli çıkışlı, anlatılmak istenen konunun önemini htirecek vurgu ve tonlamalar yapılarak dinleyiciye en iyi aktarım gerçekleştirilir. Mizah, kafiye, benzetme ve şiir vb. şeylerle konuşmanın çekiciliği arttırılabilir” diye konuştu.   
CHP İl Örgütü, İl Eğitim Sekreterliği tarafından düzenlenen “Siyasette etkili konuşma ve hitabet “ eğitim seminerine katıldı. Seminere İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay başta olmak üzere, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın kolları, il ve ilçe gençlik kolları ve partililer katıldı.

ÖRNEKLERLE ANLATILDI
Hitabet Uzmanı, Akademisyen, Araştırmacı Gökhan Bayram tarafından verilen seminer oldukça keyifli ve verimli geçerken, seminerin ardından tüm katılımcılara sertifika verildi. Yaklaşık 3 saatlik seminerde iyi bir konuşmanın hazırlanışı, konuşma sırasında söyledikleri, söyleyiş şekli ve görünüşünden tutun etkili ve anlaşılır olarak nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler örnekler verilerek katılımcılara anlatıldı. Bayram katılımcılara sesinize iyi gelecek en iyi dost ılık su dur” dedi. 
HİTABET SİYASETÇİNİN VİTRİNİDİR 
Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Eğitim Sekreteri Ali Akdemir, tüm katılımcılara Pazar günlerini ayırdıkları için teşekkür etti. Ardından kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Pazar günü olmasına rağmen katılım bu denli yoğun olması bizleri çok mutlu etmiştir. Hitabet siyasetçilerin vitrinidir. Bu konuda Gökhan Bayram hocamızın vereceği seminerin çok yararlı olacağına inanıyorum. Katılıımınız için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
KISA CÜMLELERLE ANLAŞILIR OLMALI 
Konuşmaların ardından seminere başlayan Gökhan Bayram yaklaşık 3 saat örneklerle bilgiler aktardı. İyi bir metnin ancak iyi bir anlatımla etkili olabileceğini dile getiren Bayram, “Eğer anlatım iyi ve sürükleyici olmazsa beklenilen etkiyi almanız mümkün değildir. Konuşma kısa cümlelerle anlaşılır bir şekilde yapılmalıdır. Kısaca hitabette kendimizi üç başlıkta geliştirmeliyiz. Kişinin; söyledikleri, söyleyişi ve görünüşü. İyi metin, iyi aktarım, mükemmel konuşmayı ortaya çıkarır” dedi. 
HİTABIN BİR TARAFI BİLGİ BİR TARAFI SANATTIR 
Etkili bir konuşmacı olmayı başta siyasetçiler olmak üzere herkesin isteyeceğini söyleyen Bayram, “ Hitabet etkileme üzerine kuruludur. Hitabetin bir tarafı bilgi bir tarafı sanattır. İyi bir konuşmacı olmak için sesli okumaya önem verilmeli. Konuşmacı tek düze bir sesle konuşmamalı. İnişli çıkışlı, anlatılmak istenen konunun önemini htirecek vurgu ve tonlamalar yapılarak dinleyiciye en iyi aktarım gerçekleştirilir. Mizah, kafiye, benzetme ve şiir vb. şeylerle konuşmanın çekiciliği arttırılabilir” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.