CHP KOCAELİ’NİN KADERİNİ GEBZE BELİRLEYECEK

Gebze 08.12.2015 - 15:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

CHP KOCAELİ’NİN KADERİNİ GEBZE BELİRLEYECEK

CHP’de ana kademe ilçe kongreleri tamamlandı. 27 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinin kaderini ise 159 il delegesiyle İzmit İlçe Örgütü ve 104 il delegesiyle Gebze İlçe Örgütü belirleyecek

CHP’de ana kademe ilçe kongreleri geçtiğimiz pazar günü Başiskele ve Çayırova’da yapılan seçimlerle noktalandı. Şimdi bir hafta içinde kadın kolları ve gençlik kolları kongreleri tamamlanacak. Fakat CHP’de gözler aslında il kongresinde. İl kongresinin kaderini ise Gebze ve İzmit ilçeleri belirleyecek. 600 delegenin oy kullanacağı il kongresinde İzmit İlçe Örgütü’nün 159, Gebze İlçe Örgütü’nün ise 104 il delegesi bulunuyor. GEBZE’Yİ MUHALİFLER KAZANDI CHP Gebze İlçe Örgütü’nün kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Mevcut yapıya yakın aday Musa Yılmaz, kongrede muhaliflerin desteklediği Recep Dursun’a karşı yarışı kaybetti. Gebze, CHP için en önemli ilçelerden biri konumunda. Çünkü, il kongresinde 104 delege Gebze’den oy kullanacak. İZMİT EN BÜYÜK İLÇE İlçe kongrelerinin en nefes kesen yarışı ise CHP İzmit İlçe Örgütü’nün kongresinde yaşandı. Kongrede mevcut başkan Mehmet Ümit Küçükkaya ile parti muhalefetinin aday olarak belirlediği Hakan Tanta yarıştı. Burada muhalifler kaybetti. İzmit İlçe Örgütü, il kongresinin en etkin ilçesi olacak. 600 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 159 il delegesi İzmit ilçeden gelecek. ADAY ÇIKACAK MI? Parti muhalefeti, mevcut yapıya karşı il kongresinde aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz netleşmedi. Çünkü parti muhalefeti, Gebze dışında tüm kongrelerde mevcut yapıya karşı kaybetti. Gebze’de kazanılan kongre parti içi muhalefet için bir umut ışığı oldu. İl kongresi sürecine kadar çeşitli toplantılar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. İl kongresine bir hafta kala muhaliflerin aday çıkarıp çıkarmamasının netleşmesi bekleniyor. İlçe ilçe delege sayıları İzmit İlçe Örgütü: 159 il delegesi Gebze İlçe Örgütü: 104 il delegesi Gölcük İlçe Örgütü: 63 il delegesi Darıca İlçe Örgütü: 48 il delegesi Derince İlçe Örgütü: 53 il delegesi Körfez İlçe Örgütü: 46 il delegesi Kartepe İlçe Örgütü: 34 il delegesi Çayırova İlçe Örgütü: 32 il delegesi Karamürsel İlçe Örgütü: 21 il delegesi Başiskele İlçe Örgütü: 18 il delegesi Kandıra İlçe Örgütü: 17 il delegesi Dilovası İlçe Örgütü: 5 il delegesi
CHP’de ana kademe ilçe kongreleri tamamlandı. 27 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinin kaderini ise 159 il delegesiyle İzmit İlçe Örgütü ve 104 il delegesiyle Gebze İlçe Örgütü belirleyecek

CHP’de ana kademe ilçe kongreleri geçtiğimiz pazar günü Başiskele ve Çayırova’da yapılan seçimlerle noktalandı. Şimdi bir hafta içinde kadın kolları ve gençlik kolları kongreleri tamamlanacak. Fakat CHP’de gözler aslında il kongresinde. İl kongresinin kaderini ise Gebze ve İzmit ilçeleri belirleyecek. 600 delegenin oy kullanacağı il kongresinde İzmit İlçe Örgütü’nün 159, Gebze İlçe Örgütü’nün ise 104 il delegesi bulunuyor.

GEBZE’Yİ MUHALİFLER KAZANDI

CHP Gebze İlçe Örgütü’nün kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Mevcut yapıya yakın aday Musa Yılmaz, kongrede muhaliflerin desteklediği Recep Dursun’a karşı yarışı kaybetti. Gebze, CHP için en önemli ilçelerden biri konumunda. Çünkü, il kongresinde 104 delege Gebze’den oy kullanacak.

İZMİT EN BÜYÜK İLÇE

İlçe kongrelerinin en nefes kesen yarışı ise CHP İzmit İlçe Örgütü’nün kongresinde yaşandı. Kongrede mevcut başkan Mehmet Ümit Küçükkaya ile parti muhalefetinin aday olarak belirlediği Hakan Tanta yarıştı. Burada muhalifler kaybetti. İzmit İlçe Örgütü, il kongresinin en etkin ilçesi olacak. 600 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 159 il delegesi İzmit ilçeden gelecek.

ADAY ÇIKACAK MI?

Parti muhalefeti, mevcut yapıya karşı il kongresinde aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz netleşmedi. Çünkü parti muhalefeti, Gebze dışında tüm kongrelerde mevcut yapıya karşı kaybetti. Gebze’de kazanılan kongre parti içi muhalefet için bir umut ışığı oldu. İl kongresi sürecine kadar çeşitli toplantılar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. İl kongresine bir hafta kala muhaliflerin aday çıkarıp çıkarmamasının netleşmesi bekleniyor.

İlçe ilçe delege sayıları

İzmit İlçe Örgütü: 159 il delegesi

Gebze İlçe Örgütü: 104 il delegesi

Gölcük İlçe Örgütü: 63 il delegesi

Darıca İlçe Örgütü: 48 il delegesi

Derince İlçe Örgütü: 53 il delegesi

Körfez İlçe Örgütü: 46 il delegesi

Kartepe İlçe Örgütü: 34 il delegesi

Çayırova İlçe Örgütü: 32 il delegesi

Karamürsel İlçe Örgütü: 21 il delegesi

Başiskele İlçe Örgütü: 18 il delegesi

Kandıra İlçe Örgütü: 17 il delegesi

Dilovası İlçe Örgütü: 5 il delegesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.