Chp Kocaeli Normalleşmeye Başladı!

06.06.2020 - 11:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Chp Kocaeli Normalleşmeye Başladı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür YILDIZLI, bugün ilçe başkanları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında milletvekilliği düşürülen vekillerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Dün hukuka aykırı bir şekilde milletvekilliği düşürülen milletvekilimiz Enis BERBEROĞLU ile Leyla GÜVEN ve Musa FARISOĞULLARI’na yapılan; şahıslardan ve partilerinden bağımsız olarak doğrudan millet iradesine karşı yapılmış siyasi bir darbedir. Yargılama süreçlerindeki şaibelerin ve hukuksuz uygulamaların hepimiz tanığı olmuştuk. Bu süreçte yapılan hak ihlallerine karşı Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruya ilişkin bilgi ve belgeler ise daha yeni istenmişti. Hal böyleyken saraydan gelen talimatla, yangından mal kaçırır gibi mecliste fezlekelerin okunmuş olması, yargıdaki siyasallaşmanın meclisteki tezahüründen ibarettir. Halkın oylarıyla seçilmiş, temsil yetkisi ve görevleri devam eden, yerleri yurtları belli olan milletvekillerinin, üstelik cezaların vekillik görevi bittikten sonra çektirilmesine ilişkin yargı kararı varken gerçekleştirilen bu haksız uygulama halk iradesini hiçe saymaktır. Diğer yandan Sn. BERBEROĞLU'un cezasına ilişkin yargıtay onama kararının üzerinden iki yıl geçmiş ve bu süre içerisinde aralarında AKP'li vekillere de ait olanlarla birlikte bekletilmişti. Buna karşın, bir CHP'li ve iki HDP'li vekille ilişkin fezlekeleri birlikte okunmasının altında sarayın başkaca küçük hesapları ve şark kurnazlıkları olduğunun da farkındayız. Ne var ki; "Herkes için adalet" diyerek yürüdüğümüz yolda hiç kimse, adalet mücadelemizi saray oyunlarına kurban etmemizi veya bizim kaçak dövüşmemizi beklemesin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin düsturunda; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak ve hakkı gasbedilenin yanında olmak vardır. Hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemizi yılmadan, korkmadan ve baskılara boyun eğmeden sürdüreceğiz. Demokrasi yolunda fedakârlık yapmak gerekiyorsa da bunun ilk gönüllüsü de biz olacağız.  

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür YILDIZLI, bugün ilçe başkanları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında milletvekilliği düşürülen vekillerle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Dün hukuka aykırı bir şekilde milletvekilliği düşürülen milletvekilimiz Enis BERBEROĞLU ile Leyla GÜVEN ve Musa FARISOĞULLARI’na yapılan; şahıslardan ve partilerinden bağımsız olarak doğrudan millet iradesine karşı yapılmış siyasi bir darbedir.

Yargılama süreçlerindeki şaibelerin ve hukuksuz uygulamaların hepimiz tanığı olmuştuk. Bu süreçte yapılan hak ihlallerine karşı Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruya ilişkin bilgi ve belgeler ise daha yeni istenmişti. Hal böyleyken saraydan gelen talimatla, yangından mal kaçırır gibi mecliste fezlekelerin okunmuş olması, yargıdaki siyasallaşmanın meclisteki tezahüründen ibarettir.

Halkın oylarıyla seçilmiş, temsil yetkisi ve görevleri devam eden, yerleri yurtları belli olan milletvekillerinin, üstelik cezaların vekillik görevi bittikten sonra çektirilmesine ilişkin yargı kararı varken gerçekleştirilen bu haksız uygulama halk iradesini hiçe saymaktır.

Diğer yandan Sn. BERBEROĞLU'un cezasına ilişkin yargıtay onama kararının üzerinden iki yıl geçmiş ve bu süre içerisinde aralarında AKP'li vekillere de ait olanlarla birlikte bekletilmişti. Buna karşın, bir CHP'li ve iki HDP'li vekille ilişkin fezlekeleri birlikte okunmasının altında sarayın başkaca küçük hesapları ve şark kurnazlıkları olduğunun da farkındayız.

Ne var ki; "Herkes için adalet" diyerek yürüdüğümüz yolda hiç kimse, adalet mücadelemizi saray oyunlarına kurban etmemizi veya bizim kaçak dövüşmemizi beklemesin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin düsturunda; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak ve hakkı gasbedilenin yanında olmak vardır.

Hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemizi yılmadan, korkmadan ve baskılara boyun eğmeden sürdüreceğiz. Demokrasi yolunda fedakârlık yapmak gerekiyorsa da bunun ilk gönüllüsü de biz olacağız.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.