CHP Krize Sürüklenir

Kocaeli 25.04.2018 - 14:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

CHP Krize Sürüklenir

CHP Kocaeli eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP adayının Abdullah Gül ya da benzer bir ismin olması durumunda CHP’nin kimlik krizine sürükleneceğini söyledi. Güneş, “Kılıçdaroğlu aday olmuyorsa çekilsin” dedi.

CHP Kocaeli eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı aday olarak isminin geçmesiyle alakalı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP adayının Abdullah Gül ya da benzer bir ismin olması durumunda CHP’nin kimlik krizine sürükleneceğini söyledi. Güneş, “Kılıçdaroğlu aday olmuyorsa çekilsin” dedi. ASLA DÜŞÜNMEMELİ Güneş’in açıklaması şu şekilde: “CHP Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanlığına aday göstermeyi asla düşünmemeli, akla bile gelmemelidir. Aksi halde muhafazakarlığa Türkiye siyaseti teslim edilmiş olur. Ayrıca siyaset sadece Erdoğan düşmanlığına indirgenmiş olur ve kişiselleşir. Çatı aday formülü denenmiştir, tekrar denenerek farklı bir sonuç alınamaz. Öncelikle hedef ilk turda herkesin en fazla oyu almasıdır. Tek başına ikinci tur hesabı yapılmamalıdır. Telafisi olmayan bir hata olur. ADAYLIKTAN ÇEKİLSİN CHP’nin adayı ancak lideri olabilir. Lider ‘halk bana oy vermez’ diye düşünür ve çekinirse, o zaman derhal liderlikten ayrılması gerekir. O durumda da ya yerine gelecek kişi aday olmalı, ya da buna zaman yetmiyorsa geçmişte CHP liderliği yapmış bir kişi aday yapılmalıdır. Asla CHP’li olmayan biri aday yapılmamalıdır, çünkü CHP kurumsal ve tarihsel olarak varlık/kimlik krizine sürüklenir.”
CHP Kocaeli eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP adayının Abdullah Gül ya da benzer bir ismin olması durumunda CHP’nin kimlik krizine sürükleneceğini söyledi. Güneş, “Kılıçdaroğlu aday olmuyorsa çekilsin” dedi.

CHP Kocaeli eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı aday olarak isminin geçmesiyle alakalı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP adayının Abdullah Gül ya da benzer bir ismin olması durumunda CHP’nin kimlik krizine sürükleneceğini söyledi. Güneş, “Kılıçdaroğlu aday olmuyorsa çekilsin” dedi.

ASLA DÜŞÜNMEMELİ

Güneş’in açıklaması şu şekilde: “CHP Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanlığına aday göstermeyi asla düşünmemeli, akla bile gelmemelidir. Aksi halde muhafazakarlığa Türkiye siyaseti teslim edilmiş olur. Ayrıca siyaset sadece Erdoğan düşmanlığına indirgenmiş olur ve kişiselleşir. Çatı aday formülü denenmiştir, tekrar denenerek farklı bir sonuç alınamaz. Öncelikle hedef ilk turda herkesin en fazla oyu almasıdır. Tek başına ikinci tur hesabı yapılmamalıdır. Telafisi olmayan bir hata olur.

ADAYLIKTAN ÇEKİLSİN

CHP’nin adayı ancak lideri olabilir. Lider ‘halk bana oy vermez’ diye düşünür ve çekinirse, o zaman derhal liderlikten ayrılması gerekir. O durumda da ya yerine gelecek kişi aday olmalı, ya da buna zaman yetmiyorsa geçmişte CHP liderliği yapmış bir kişi aday yapılmalıdır. Asla CHP’li olmayan biri aday yapılmamalıdır, çünkü CHP kurumsal ve tarihsel olarak varlık/kimlik krizine sürüklenir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.